Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 40χρονος που κατηγορείται ότι ποδοπάτησε μέχρι θανάτου γάτα

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 40χρονος που κατηγορείται ότι ποδοπάτησε μέχρι θανάτου γάτα Facebook Twitter
Φωτ: ΕΡΤ
0

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 40χρονος που κατηγορείται ότι ποδοπάτησε μέχρι θανάτου ένα γατάκι, τον Αύγουστο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κατά την απολογία του, ο 40χρονος αρνήθηκε στην κακουργηματική πράξη που του αποδίδεται περί «φόνου ζώου συντροφιάς», επαναλαμβάνοντας -όπως και προανακριτικά- ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ταυτοποίησή του προέκυψε, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, από υλικό που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της περιοχής, αλλά και καταθέσεις μαρτύρων. Κατά πληροφορίες, ο 40χρονος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου και δικηγόρος, αμφισβήτησε το περιεχόμενο των μαρτυρικών καταθέσεων.

Την υπόθεση είχε γνωστοποιήσει φιλοζωική οργάνωση με καταγγελία της στις Αρχές, ενώ την προανάκριση διενήργησε το ΑΤ Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό φέρεται να διαδραματίστηκε τα ξημερώματα της 20ής Αυγούστου, επί της οδού Ερμού. Κάμερα ασφαλείας καταστήματος καταγράφει τον δράστη να κοιτάζει γύρω του για να βεβαιωθεί ότι δεν τον παρακολουθεί κανείς, να πλησιάζει το γατάκι και στη συνέχεια να το συνθλίβει με το πόδι του, ενώ ακολούθως αποχωρεί από το σημείο σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να αλλάξει η κουλτούρα της βίας» – Μήνυμα του πατέρα του Άλκη Καμπανού μετά τη νέα δολοφονία στη Χαλκίδα

Ελλάδα / «Να αλλάξει η κουλτούρα της βίας»: Το μήνυμα του πατέρα του Άλκη Καμπανού μετά τη δολοφονία στη Χαλκίδα

«Πρέπει να επενδύσουμε στην πρόληψη: να μεγαλώσουμε μια νέα γενιά παιδιών με σωστές αξίες, ώστε να αλλάξει η κουλτούρα της βίας. Έχουμε μετατρέψει το ποδόσφαιρό μας σε υποκουλτούρα» δήλωσε ο πατέρας του Άλκη Καμπάνου
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία σε δύο λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας

Ελλάδα / Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία σε δύο λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας

Η εξέλιξη ανακοινώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου συνεχίζεται η δίκη των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού
LIFO NEWSROOM
Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ο δράστης ζητά ελαφρυντικά – «Δεν έχει ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ο δράστης ζητά ελαφρυντικά – «Δεν έχει ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Η οικογένεια ζητά να παραμείνει η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ώστε –όπως λένε– να βρει η Γαρυφαλλιά «τη δικαίωση που της αξίζει»
LIFO NEWSROOM