Ανακαλύψαμε το κρασί του φετινού καλοκαιριού

Γιατί το Ορεινή Άδολη Γη είναι το κρασί που ταιριάζει στο φετινό μας καλοκαίρι Facebook Twitter
0

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα φέρνει στο μυαλό εικόνες και στην ψυχή συναισθήματα που σε κάνουν να νιώθεις ότι ζεις στην πιο όμορη χώρα του κόσμου. Οι γεύσεις φυσικά παίζουν τον δικό τους κυρίαρχο ρόλο αφού όλες οι συνήθεις του χειμώνα μένουν πίσω, μπαίνουν μέσα στις θήκες αποθήκευσης μαζί με τα μάλλινα και τις ξύλινες μπίλιες από κέδρο και αφήνουν χώρο στα ελαφριά εδέσματα που συνοδεύουν τις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού.

Η απλότητα των πιάτων, οι δροσερές συνταγές, οι θαλασσινοί μεζέδες και τα γεύματα όπου πρωταγωνιστούν τα υλικά της ελληνικής φύσης καταλαμβάνουν τη θέση τους στην καθημερινή διατροφή μας. Αυθόρμητες συναντήσεις ή κανονισμένα ραντεβού στήνονται γύρω από τις καλοκαιρινές γεύσεις και φυσικά για να τις απολαύσεις ακόμα περισσότερο χρειάζεσαι το κρασί που θα ταιριάξει απόλυτα με αυτό το σκηνικό.

Η Ορεινή Άδολη Γη Αντωνόπουλου είναι ο οίνος που κάνει pairing με το summer mood και όλα εκείνα τα πιάτα που βγαίνουν από την ελληνική κουζίνα. Με καταγωγή αποκλειστικά από ορεινά αμπελοτεμάχια της Αχαΐας, αυτό το κρασί προσφέρει όλη τη ζωντάνια και τη δροσιστική οξύτητα που αναζητάς αυτή την εποχή, παρέα με ένα αιθέριο αρωματικό προφίλ που αναδεικνύει τη μαγεία του καλοκαιριού σε κάθε γουλιά.

Γιατί το Ορεινή Άδολη Γη είναι το κρασί που ταιριάζει στο φετινό μας καλοκαίρι Facebook Twitter

Το Λαγόρθι που επικρατεί με διαφορά, είναι μια παλιά χαρισματική ποικιλία που έχει εγκλιματιστεί τέλεια στην ορεινή Αχαΐα όπου ευδοκιμεί για να αποτυπώσει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Ένα προφίλ όπου στη μύτη κυριαρχεί το πεπόνι, το άγουρο μοσχολέμονο και το ακτινίδιο και στην αίσθηση στόματος σε κάνει να νιώθεις μια έκρηξη όσων μύρισες μαζί με μια αίσθηση τραγανής οξύτητας.

Η Ορεινή Άδολη Γη είναι το κρασί της καλοκαιρινής χαράς που θα απολαύσεις και 1-2 βαθμούς πιο χαμηλά από τα υπόλοιπα λευκά κρασιά - δηλαδή στους 10 βαθμούς κελσίου – για να του επιτρέψεις να σου προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά του. Συνοδεύει εξαιρετικά τους λαχταριστούς θαλασσινούς μεζέδες, τα όστρακα και όλα όσα συνθέτουν την ελαφριά εκδοχή της ελληνικής κουζίνας, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δροσίσει τους γευστικούς σου κάλυκες από μόνο του, κάθε φορά που αναζητάς ένα ποτήρι κρασί για να ταυτίσεις την καλοκαιρινή αύρα με τη γεύση του.

Ανακαλύψαμε το κρασί του φετινού καλοκαιριού Facebook Twitter

Η Άνοιξη και το Καλοκαίρι στην Ελλάδα γίνονται το τέλειο σκηνικό για τον λευκό οίνο από το οινοποιείο Αντωνόπουλου που αναδεικνύει με τον δικό του τρόπο τη μεσογειακή διατροφή, αλλά και ολόκληρο τον πλούτο της ελληνικής στεριάς και θάλασσας. Η Ορεινή Άδολη Γη με το λευκοπράσινο χρώμα και τη φρουτώδη γεύση είναι το κρασί που θα συνδυάσεις με κάθε ανάμνηση αυτού του καλοκαιριού.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ