Novartis Hellas-Οργάνωση Γη: Συνεργασία για την αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών στην Αττική

Novartis Hellas-Οργάνωση Γη: Συνεργασία για την αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών στην Αττική Facebook Twitter
0

Η Novartis Hellas προχώρησε με τη συνεργασία της ΜΚΟ Οργάνωση Γη στην αποκατάσταση περιοχών του Κρυονερίου και της Δροσοπηγής στην Αττική, που είχαν πληγεί από τις δασικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021.

Η συνεργασία αφορά σε έργα ανάπλασης & αποκατάστασης, δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των κατοίκων και εθελοντισμού των εργαζομένων της εταιρίας. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων δεσμεύσεων που θέτει η εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα καθώς και στους στόχους της σε τοπικό επίπεδο σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG) για το 2025-2030.

Novartis Hellas-Οργάνωση Γη: Συνεργασία για την αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών στην Αττική Facebook Twitter

Η βασική αποστολή της Novartis είναι να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα. Καθώς η υγεία του πλανήτη, συνδέεται άμεσα με την υγεία των ανθρώπων, υλοποιεί διεθνώς ολοκληρωμένα προγράμματα μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και εστιάζει σε 3 κύριες περιοχές με σημαντικές επιπτώσεις: ενέργεια/κλίμα, νερό & απόβλητα. Με δέσμευση για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, νερού, πλαστικού μέχρι το 2030, η εταιρεία στην Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει στην κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης στις εγκαταστάσεις της και έχει ξεκινήσει την αντικατάσταση του εταιρικού της στόλου με αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας.

Οι δασικές πυρκαγιές του 2021 είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή περισσότερων από 700.000 στρεμμάτων γης σε Αττική, Εύβοια και Λακωνία. Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας, ο ελληνικός οργανισμός προχώρησε στη συνεργασία με την Οργάνωση Γη για την αποκατάσταση της πετρόχτιστης βρύσης και του περιβάλλοντα χώρου στη Δροσοπηγή καθώς και συγκεκριμένης περιοχής στο Κρυονέρι με ανάλογη μελέτη, υδροδότηση και φύτευση περισσοτέρων από 1300 δέντρων, θάμνων και ποών συνολικά. Επιπλέον, >60 εργαζόμενοι της Novartis Hellas προσέφεραν εθελοντική εργασία για την αποκατάσταση πρανούς στο Κρυονέρι με στόχο την αντιδιαβρωτική και αντιπλημμυρική θωράκιση που έχει ανάγκη η περιοχή, τη φυσική αναγέννηση του δάσους και την προστασία της. παρακείμενης παιδικής χαράς στο Κρυονέρι. O εθελοντισμός των εργαζομένων αποτελεί βασικό πυλώνα της εταιρικής υπευθυνότητας της Novartis. Η εταιρία έχει εξελίξει την προσέγγισή της σε αυτόν τον τομέα και δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να προσφέρουν τον χρόνο τους καθόλη την διάρκεια του χρόνου σε δράσεις σε όλον τον κόσμο μέσα από εσωτερική διαδικτυακή πλατφόρμα. Μέσα από τις θετικές κοινωνικές παρεμβάσεις τους, απελευθερώνεται η δύναμή τους και οικοδομούνται σχέσεις εμπιστοσύνης με τις τοπικές κοινωνίες.

Novartis Hellas-Οργάνωση Γη: Συνεργασία για την αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών στην Αττική Facebook Twitter

Η Επικεφαλής  του Ομίλου Novartis στην Ελλάδα, κα Susanne Kohout, δήλωσε «Η κλιματική αλλαγή είναι μια από τις κυριότερες προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Η Novartis θέτει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τη βιώσιμη ανάπτυξη και την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται. Για το λόγο αυτό λάβαμε την πρωτοβουλία να αναβιώσουμε πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές του Κρυονερίου και της Δροσοπηγής, που βρίσκονται κοντά στις εγκαταστάσεις μας στην Αττική με την εθελοντική προσφορά των εργαζομένων μας και την πολύτιμη συνεισφορά της Οργάνωσης Γη. Στόχος μας είναι να αποτελούμε έναν ενεργό και υπεύθυνο εταιρικό πολίτη, ώστε, σε συνεργασία τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία των πολιτών όλοι μαζί να κάνουμε πράξη ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Ο κος Αλέξης Γαληνός, Γενικός Διευθυντής της Οργάνωσης Γη, υπογράμμισε: «Εκ μέρους όλων των μελών της Οργάνωσης Γης, εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τη Novartis Hellas και του εργαζόμενους της. Μέσα από την πολύτιμη συνεισφορά τους καταφέραμε όλοι μαζί με ενθουσιασμό, άριστη συνεργασία και έντονο αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης να συμβάλουμε στην αποκατάσταση και ανάπλαση των περιοχών του Κρυονερίου και της Δροσοπηγής και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στις τοπικές κοινωνίες έναν πνεύμονα πρασίνου».

Website: www.novartis.gr

Facebook page: https://www.facebook.com/NovartisHellas/

LinkedIn page: https://www.linkedin.com/company/novartis-hellas/

YouTube channel: Novartis Hellas

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στη Lidl Ελλάς πιστεύουμε στην ομαδικότητα γιατί είμαστε πιο δυνατοί μαζί παρά μόνοι»

Good Living / «Στη Lidl Ελλάς πιστεύουμε στην ομαδικότητα γιατί είμαστε πιο δυνατοί μαζί παρά μόνοι»

H Νικολέττα Κολομπούρδα, Chief People Officer & Μέλος της Διοίκησης Lidl Ελλάς μιλά για την πιστοποίηση της εταιρείας ως Top Employer και τη σημασία της ενσυναίσθησης σε έναν κόσμο ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης.
THE LIFO TEAM
Το γραφείο του 2030: Τεχνητή νοημοσύνη, ανθρωπιά και η νέα έννοια του Best Workplace

Good Living / Το γραφείο του 2030: Τεχνητή νοημοσύνη, ανθρωπιά και η νέα έννοια του Best Workplace

Το γραφείο του 2030 δεν θα έχει τοίχους, ούτε ωράρια. Θα έχει αλγόριθμους που σε καταλαβαίνουν, συνεργάτες που είναι μισοί άνθρωποι και μισοί κώδικας, και μια κουλτούρα που βάζει την ευεξία πάνω από το deadline.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ
ΕΥΔΑΠ: Ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και προτεραιότητα στους ανθρώπους της

Good Living / ΕΥΔΑΠ: Ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και προτεραιότητα στους ανθρώπους της

Με τις αξίες της ισότητας και της υπευθυνότητας να πρωταγωνιστούν, η κουλτούρα της Εταιρείας αντανακλά την αποστολή της, δηλαδή το να παρέχει ασφαλές και καθαρό νερό για όλους.
THE LIFO TEAM
Παπαστράτος: 95 χρόνια δέσμευσης στους ανθρώπους και την καινοτομία, με σταθερή αναγνώριση ως Κορυφαίος Εργοδότης

Good Living / Παπαστράτος: 95 χρόνια δέσμευσης στους ανθρώπους και την καινοτομία, με σταθερή αναγνώριση ως Κορυφαίος Εργοδότης

Η φετινή διάκριση από το Top Employers Institute επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία συνεχίζει να κάνει τη διαφορά στην εταιρική κουλτούρα, χτίζοντας ένα σύγχρονο και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον.
THE LIFO TEAM
ΕΛΑΪΣ- Unilever Hellas: «Στην ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas οι άνθρωποί µας αποτελούν το σηµαντικότερο κεφάλαιο της εταιρείας»

Good Living / «Στην ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas οι άνθρωποί µας αποτελούν το σηµαντικότερο κεφάλαιο της εταιρείας»

Η Αλεξάνδρα Κατσινέλη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων, µιλά για τη δέσµευση της εταιρείας στη συµπερίληψη, τόσο για τους εργαζόµενούς της όσο και για την κοινωνία, µε στοχευµένες δράσεις.
THE LIFO TEAM