Reuters: Η Ε.Ε ενδέχεται να περιορίσει τα δικαιώματα της Ρωσίας στο ΔΝΤ

Reuters: Η Ε.Ε ενδέχεται να περιορίσει τα δικαιώματα της Ρωσίας στο ΔΝΤ Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο περιορισμού της ρωσικής επιρροής και πρόσβασης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετά την απόφαση πολέμου στην Ουκρανία, υποστηρίζουν έξι πηγές στο Reuters. 

Το σενάριο που συζητείται θα πρόσθετε περαιτέρω πίεση στην οικονομία και το νομισματικό σύστημα της Ρωσίας, ενώ θα σηματοδοτούσε ένα συμβολικό βήμα που θα επέτεινε τη διεθνή απομόνωση τής Μόσχας. 


Η μία εκδοχή που βρίσκεται στο «τραπέζι», είναι να βγει η Ρωσία εντελώς από το ίδρυμα που λειτουργεί ως δανειστής έσχατης λύσης, εξηγούν οι έξι αυτοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αν και κάποιοι σημειώνουν πως κάτι τέτοιο θα αποδεικνυόταν από δύσκολο έως ανέφικτο. 


«Γίνεται συζήτηση, όμως το να πετάξεις έξω τη Ρωσία εντελώς είναι μάλλον μη ρεαλιστικό λόγω της απαιτούμενης απαρτίας» σημείωσε πρόσωπο της ευρωζώνης, αναφερόμενο στη μεγάλη πλειοψηφία που χρειάζεται μεταξύ των χωρών, περιλαμβανομένης και της Κίνας. 

Η άλλη εναλλακτική που εξετάζεται, περιλαμβάνει την αναστολή των δικαιωμάτων ψήφου της Ρωσίας, καθώς και τον αποκλεισμό τής πρόσβασής της στις ειδικές μονάδες λογαριασμού του ΔΝΤ, τα λεγόμενα Ειδικά Δικαιώματα Ανάληψης (Special Drawing Rights), αναφέρουν οι αξιωματούχοι. 


Προσώρας, πάντως, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα του Reuters. 


Σημειώνεται πως η Ρωσία απομονώνεται ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα λόγω των οικονομικών κυρώσεων που τής έχουν επιβληθεί από ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Βρετανία. 

Οι περιορισμοί από το ΔΝΤ, αν προχωρήσουν, θα είναι στο πλαίσιο του κύματος κυρώσεων, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μπήκε στη δεύτερη εβδομάδα του. 


Με πληροφορίες από Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM