Πλεύρης: Το κακό σενάριο θέλει "πικ" του κύματος μετά τα Χριστούγεννα

Πλεύρης: Το κακό σενάριο θέλει "πικ" του κύματος μετά τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI
0

Για δύο σενάρια στην κορύφωση του κύματος κορωνοϊού έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, που σημείωσε ωστόσο πως «η τρίτη δόση πάει πάρα πολύ καλά και θα κλείσει θετικά»

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, όταν ρωτήθηκε για τα στοιχεία της πανδημίας, είπε ότι τώρα θα αυξάνονται και τα νούμερα, με το καλό σενάριο να θέλει την κορύφωση (των κρουσμάτων) στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου και το κακό σενάριο να βλέπει το "πικ", μετά τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Υγείας, υπάρχει σταθεροποίηση στις περιφέρειες που απασχολούν αυτό το διάστημα.

«Στη Θεσσαλία μπορούμε να μιλάμε για πτώση και στη Θεσσαλονίκη υπάρχει σταθεροποίηση. Έχουν ενδιαφέρον κάποια δεδομένα, όπως ότι η Αθήνα, με τα +300 κρούσματα, "παράγει" λιγότερες ΜΕΘ από ότι στη Θεσσαλονίκη», είπε.

Τέλος, επανέλαβε ότι απαγορευτικό δεν θα γίνει για επιστημονικούς λόγους. Όπως είπε, έχει εμβολιαστεί το 73% του ενήλικου πληθυσμού και δεν κινδυνεύει με βαριά νόσηση. «Ούτε στην (επιστημονική) επιτροπή πλέον καταγράφεται τάση εισήγησης για lockdown», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον σημείωσε ότι η τρίτη δόση πάει πάρα πολύ καλά, αν και δεν καταγράφεται ενδιαφέρον από τις μεγάλες ηλικίες για την πρώτη δόση, ενώ αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα των πρόσφατων μέτρων, είπε ότι έχει «τσιμπήσει» η νεολαία που έχει νιώσει «ασφυκτική πίεση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM