Η Μαριαλένα Λεονταράκη έχοντας την ευθύνη για τον σχεδιασμό των κοσμημάτων προσπαθεί να συνδυάσει την εκκεντρικότητα και πρωτοτυπία με την εμπορικότητα ώστε να υπάρχει ισορροπία στη σχέση ποιότητας-τιμής. Πηγή έμπνευσής της αποτελούν τα πάντα: ερεθίσματα από το περιβάλλον ανθρώπινο και φυσικό, τις τέχνες, τα ταξίδια, τις σύγχρονες τάσεις.

Τα κοσμήματα παντρεύουν την μοντέρνα άποψη της δημιουργού με τις παραδοσιακές τεχνικές της αργυροχρυσοχοίας ( κοκκίδωση, συρματοτεχνική, αρχαικό δέσιμο πετρών κ.α. ). Κατασκευάζονται από πολύτιμα μέταλλα (χρυσός, ασήμι) και ορυκτές πολύτιμες πέτρες.

 

- Η πίστη της Α.ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗΣ στη μακρόχρονη πορεία της ελληνικής αργυροχρυσοχοίας που δημιουργεί υποχρεώσεις στους σημερινούς δημιουργούς.
- Η συνέπεια στη κατασκευή ξεχωριστών κοσμημάτων από ασήμι και χρυσό και η παγίωση ελληνικής ταυτότητας στο κόσμημα.
- O εκσυγχρονισμός της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της ανταγωνιστικότητας. Η προβολή και επέκταση της σε νέες αγορές μέσω του διαδικτύου (e-commerce ).
- Η δημιουργία καταστημάτων στα πρότυπα του θεσμού δικαιόχρησης (Franchise) σε Ελλάδα και εξωτερικό.
- Η μεθοδική ανάπτυξη της επιχείρησης στα πλαίσια μιας οικογενειακής νοοτροπίας με λιγότερο άγχος και περισσότερο οξυγόνο για ζωή.
- Η Α.ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗΣ είναι μια από τις πρώτες πιστοποιημένες επιχειρήσεις με το σύστημα πιστοποίησης του ΕΛΚΑ και κατέχει το σήμα ποιότητας του ΕΛΚΑ από το 1997.

 

Στα τεχνουργήματα της Α.ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗΣ υπάρχει σήμανση:

- Τίτλος καθαρότητας του μετάλλου
- Κωδικός του εργαστηρίου (Β.Ε.Α.), Ωι34
- Η λεοντοκεφαλή ως σήμα κατατεθέν
- Το σήμα ποιότητας του ΕΛΚΑ

 

Τα κοσμήματα παντρεύουν την μοντέρνα άποψη της δημιουργού με τις παραδοσιακές τεχνικές της αργυροχρυσοχοίας. Κατασκευάζονται από πολύτιμα μέταλλα (χρυσός, ασήμι) και ορυκτές πολύτιμες πέτρες.