Μετά από μια δύσκολη αλλά επιτυχημένη σεζόν στην Ευρώπη, ο Ανδρέας Λασκαράτος έκανε το μεγάλο βήμα, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

 

Ο δυνατός Έλληνας οδηγός πήρε το εισιτήριο για την Ασία με διαβατήριο τις εντυπωσιακές του επιδόσεις στην Ευρώπη. Έχοντας αποδείξει τις δυνατότητές του κόντρα σε επαγγελματίες οδηγούς στο European Le Mans Series, ο Ανδρέας Λασκαράτος τράβηξε την προσοχή της Arc Bratislava, μιας εκ των ομάδων που πρωταγωνιστούν στο Asian Le Mans Series, στην κατηγορία LMP2.

 

Ως μέλος μιας ομάδας που έχει κερδίσει δύο φορές το πρωτάθλημα στην Ασία, και έχοντας επίσης δύο συμμετοχές στο Le Mans, ο Ανδρέας Λασκαράτος ήρθε πιο κοντά στον στόχο του, που δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή στον φημισμένο 24ωρο αγώνα. Ο γνωστός Έλληνας οδηγός βρέθηκε στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στην Αδελαΐδα, ώστε να συμμετάσχει σε δοκιμές αλλά και σε έναν αγώνα προετοιμασίας με πρωτότυπα, πριν το επίσημο ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα στην Σαγκάη.

 

 

 

Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 05 Ιανουαρίου στην Αυστραλία με τον Ανδρέα Λασκαράτο να κάνει ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στην εξασφάλιση του εισιτηρίου για τη Γαλλία που θα πραγματοποιηθεί, τον Ιούνιο του 2020.

 

O Ανδρέας Λασκαράτος γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα και ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 10 ετών να ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με καρτ σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με την υποστήριξη της πίστας Speed Park στην Αθήνα και της ομάδας Ray Motorsport του προπονητή του Γιάννη Αντωνιάδη. 20 χρόνια αργότερα και αρκετούς τίτλους μετά έκανε το άλμα και αγωνίζεται με πρωτότυπα LMP2 (Le Mans Prototype 2), μια κατηγορία αγωνιστικών αυτοκινήτων διαφορετικών από τη formula 1, τα οποία έχουν καλυμμένα όλα τα μηχανικά μέρη τους. Τα LMP2 αποτελούν στην ουσία το βήμα για τους αγώνες αντοχής Le Mans και η συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες απαιτεί πειθαρχία και σκληρή προετοιμασία. Η καθημερινότητα του 33χρονου Ανδρέα περιλαμβάνει οδήγηση σε πίστες, προπόνηση φυσικής κατάστασης με την καθοδήγηση του Γιάννη Κοτσή και προπόνηση σε ειδικούς προσομοιωτές, ενώ τρέχει και σε πίστες καρτ όταν βρίσκεται Ελλάδα, με προπονητή του πάντα τον Γιάννη Αντωνιάδη.

 

 

 

Ο Ανδρέας Λασκαράτος είναι ο μόνος Έλληνας οδηγός ο οποίος αγωνίζεται σε αγώνες Le Mans και διακρίνεται παγκοσμίως εξασφαλίζοντας διεθνείς διακρίσεις για τη χώρα μας.