Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, η μεγαλύτερη εταιρείας παραγωγής οίνου στην Ελλάδα, καθώς και τα ανά την Ελλάδα Οινοποιεία – ΕΟΣ Σάμου, Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου, Calliga, Rouvalis Winery, με τα οποία έχει συνάψει συμφωνίες διευρύνοντας έτσι την γκάμα της - δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την πρωτοπόρα έκθεση κρασιού της Ελλάδας το «Οινόραμα 2018».

 

Φέτος, στο περίπτερο της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων μαζί με τα κρασιά ίδιας παραγωγής της, θα παρουσιαστούν τα κρασιά και δύο εκ των συνεργαζόμενων οινοπαραγωγών και οινοποιείων της εταιρείας, αυτά του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου και του Calliga.

 

Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κάποια από τα κρασιά της ανανεωμένης σειράς «Ποικιλιακά Λουλούδια» της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, και συγκεκριμένα τα Μοσχοφίλερο Μαντινείας, Cabernet Sauvignon – Syrah, Αγιωργίτικο Νεμέας και Μοσχάτο Αιγαιοπελαγίτικο, καθώς και τη σειρά κρασιών Κύκνος της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, με το Λευκό Κύκνο - Μοσχοφίλερο, Λευκό Κύκνο - Ασύρτικο/Ροδίτης και Μαύρο Κύκνο - Αγιωργίτικο.


Η οινογευσία, θα περιλαμβάνει επίσης τα βιολογικά κρασιά του κτήματος Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου: Ερωδιός Ροζέ, Δούρειος Λευκός και Ερυθρός και Κιόσκι Ερυθρός, καθώς και τη σειρά «Calliga Μελισσόμαντρα», του οινοποιού Γιάννη Καλλιγά, που θα αποτελείται από τα Calliga Μελισσόμαντρα-Ροζέ, Calliga Μελισσόμαντρα - Cabernet/Ερυθρό και Calliga Μελισσόμαντρα - Ασύρτικο/Ροδίτης.


Η οινική απόλαυση όμως δεν θα σταματήσει εδώ: Σε ξεχωριστό περίπτερο, δίπλα σε αυτό της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης γλυκά και ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου.

 

Όλη η συλλογή θα τους ταξιδέψει με τα εκλεπτυσμένα αρώματα και τις γεύσεις του μοναδικού στον κόσμο άσπρου μικρόρωγου μοσχάτου Σάμου. Τέλος, σε ξεχωριστό περίπτερο θα γευτούν και τα μοναδικά κρασιά από το οινοποιείο «Rouvalis Winery».


Φέτος, η είσοδος στο «Οινόραμα 2018» θα κοστίζει 12€ και θα περιλαμβάνει ένα αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και έναν κατάλογο με όλα τα κρασιά της έκθεσης.