Όλοι λέμε ναι στην αντηλιακή προστασία, αλλά δεν αρκεί μόνο η υφή και το άρωμα για να επιλέξουμε το κατάλληλο προϊόν για τις δικές μας ανάγκες. Οι δείκτες SPF & UVA είναι σημαντικός οδηγός αγοράς, αλλά εξίσου σημαντικός είναι και ο τρόπος που τελικά χρησιμοποιούμε τα αντηλιακά.

 

SPF

Ο δείκτης SPF (Sun Protection Factor) εκφράζει το βαθμό προστασίας που προσφέρει ένα προϊόν κυρίως στη UVB ακτινοβολία (ακτινοβολία που κατηγορείται ότι μπορεί να διεισδύσει στην επιδερμίδα και να προκαλέσει εγκαύματα). Όσο υψηλότερος είναι ο SPF, τόσο περισσότερο μπορεί να αντέξει το δέρμα πριν προκληθεί ερύθημα. Στις συσκευασίες των αντιηλιακών ΚΟΡΡΕΣ υπάρχει ξεκάθαρα η ένδειξη του δείκτη ηλιακής προστασίας, καθώς και η αντίστοιχη κατηγορία προστασίας (χαμηλή/μεσαία/υψηλή).

 

UVA

Ένα αντιηλιακό προϊόν παρέχει προστασία από τη UVA ακτινοβολία -την 'ακτινοβολία της γήρανσης του δέρματος'- όταν η προστασία από τη UVA ακτινοβολία αποτελεί τουλάχιστον το 1/3 της προστασίας από τη UVB, δηλαδή του SPF –η σχετική σήμανση/ λογότυπο στη συσκευασία των αντηλιακών συνεπάγεται την τήρηση αυτής της αναλογίας. Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι ορισμένες βλάβες του δέρματος μπορούν να προληφθούν και να μειωθούν, εφόσον ο λόγος του δείκτη προστασίας που υπολογίζεται με τη δοκιμή επίμονης μελάχρωσης (που αφορά κυρίως στην ακτινοβολία UVA) είναι τουλάχιστον 1/3του δείκτη SPF. Η αντηλιακή σειρά ΚΟΡΡΕΣ προστατεύει τόσο από την ακτινοβολία UVB όσο και από την ακτινοβολία UVA, τηρώντας το λόγο 1:3 σε όλα τα προϊόντα.

 

Σωστή χρήση

Η συχνότητα και η σωστή ποσότητα επάλειψης είναι βασικά! Για να επιτευχθεί το επίπεδο προστασίας που αντιστοιχεί στο SPF, τα αντηλιακά πρέπει να χρησιμοποιούνται σε ποσότητες ανάλογες με αυτές των συνθηκών δοκιμής. Σε αντίθετη περίπτωση η προστασία που προσφέρεται από το προϊόν, μειώνεται δυσανάλογα.

 

Στα αντηλιακά προϊόντα ΚΟΡΡΕΣ αναφέρονται αναλυτικά οι οδηγίες χρήσης. Εν συντομία, σημειώστε ότι ένας ενήλικας θα πρέπει να χρησιμοποιεί περίπου 1/3 κουταλάκι του γλυκού για το πρόσωπο και το λαιμό και περίπου 6 κουταλάκια του γλυκού για το σώμα.

 

Απολαύστε το ελληνικό καλοκαίρι με την αντηλιακή σειρά ΚΟΡΡΕΣ για σταθερά αποτελεσματική προστασία από το υπεριώδες φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας. Με φυσικά συστατικά -βιολογικό βρώσιμο Γιαούρτι για ευαίσθητες επιδερμίδες, Καρυδιά & Καρύδα για βαθύ μαύρισμα και για όσους επιδίδονται σε θαλάσσια σπορ και βούτυρο Karitè για τη φροντίδα της παιδικής επιδερμίδας- με φυσικά φίλτρα, απαλλαγμένη από σιλικόνες, parabens, αιθανολαμίνες και mineral oil –αντηλιακά ανθεκτικά στο νερό και δερματολογικά ελεγμένα.

 

Μην παραλείψετε να αναζητήσετε τα πακέτα προσφορών 1+1 στα αντηλιακά ΚΟΡΡΕΣ στα φαρμακεία!

 

ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ ΚΟΡΡΕΣ

 

ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Αντηλιακή κρέμα προσώπου SPF30 (ελαφριά υφή) & SPF50

Αντιηλιακό γαλάκτωμα προσώπου-σώματος SPF20, SPF30 & SPF50

 

ΚΑΡΥΔΙΑ & ΚΑΡΥΔΑ

Διάφανο αντιηλιακό σώματος SPF20

Λάδι μαυρίσματος προσώπου-σώματος SPF10

 

ΒΟΥΤΥΡΟ KARITE

Βιολογικά πιστοποιημένο παιδικό αντιηλιακό γαλάκτωμα SPF30 (ECOCERT/ 100% φυσική σύνθεση)

Παιδικό αντιηλιακό γαλάκτωμα SPF50

ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΜΠΕΛΙ/ Αντιηλιακό Μαλλιών

 

After-sun

ΓΙΑΟΥΡΤΙ Cooling Gel

ALOE VERA/ Body Milk