ANTONIO TABUCCHI
ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ
Μτφρ.: Ανταίος Χρυσοστομίδης
Εκδόσεις Άγρα

Ο Αντόνιο Ταμπούκι προτείνει στον αναγνώστη μια περιπλάνηση γεμάτη μυστήριο και αναπάντεχες καταστάσεις. Ο ήρωάς του, φτάνοντας στην Ινδία, αναζητά τα ίχνη μιας άγνωστης γυναίκας και στην πορεία του διασταυρώνεται συνεχώς με την αμφιβολία.

 

ΜΙΣΕΛ ΦΟΥΚΩ
ΟΙ ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ
Μτφρ.: Σωτήρης Σιαμανδούρας
Εκδόσεις Εστία

Ο Mισέλ Φουκώ εξετάζει το ζήτημα των επικίνδυνων ατόμων, που τον 19ο αι. ονομάστηκαν μη κανονικοί, αναλύοντας ιατρικές γνωματεύσεις και νομικά κείμενα, προεκτείνοντας την προβληματική του για τη σχέση επιστημονικής γνώσης και εξουσίας.

 

ΝΤΟΡΙΣ ΛΕΣΙΝΓΚ
ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ
Εκδόσεις Καστανιώτη

Θεωρείται πλέον ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα. Η νομπελίστρια συγγραφέας περιγράφει με συναρπαστικό, τολμηρό και διαφωτιστικό τρόπο μια γυναίκα σε αναζήτηση προσωπικής και πολιτικής ταυτότητας.


ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΣΑΦΡΑΝ ΦΟΕΡ
EVERYTHING IS ILLUMINATED
Μτφρ.:Μυρσίνη Γκανά
Eκδόσεις Μελάνι

Ένα μυθιστόρημα σχετικά με το ολοκαύτωμα και όχι μόνο. Το χιούμορ και η εξυπνάδα του δημιούργησαν μια ιστορία αγάπης, φιλίας και απώλειας που υμνήθηκε από τον Τύπο και τους καταξιωμένους λογοτέχνες.

 

ΛΕΝΑ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η νέα συλλογή διηγημάτων της Κιτσοπούλου αποδεικνύει πώς καμιά φορά τα μεγάλα ταξίδια συμβαίνουν μέσα σε λίγα τετραγωνικά και το μυαλό διανύει αποστάσεις τρελές, ενώ τα πόδια μένουν καρφωμένα στο πάτωμα.

 

JONATHAN COE
Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΞΟΥΕΛ ΣΙΜ
Μτφρ.: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου
Εκδόσεις Πόλις

Ο Μάξουελ Σιμ, διανύοντας την πιο μαύρη περίοδο της ζωής του, απαντά σε μια επαγγελματική πρόταση, που θα τον οδηγήσει στα πιο βαθιά μυστικά του παρελθόντος του.

 

ΧΟΥΑΝ ΓΚΟΪΤΙΣΟΛΟ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ
Μτφρ.: Κατερίνα Ρούφου
Εκδόσεις Κέδρος

Ο Καρλ Μαρξ αναπολεί το χθες και περιπλανάται στο σήμερα. Ένα σουρεαλιστικό μυθιστόρημα, ευφυές, άναρχο, ανατρεπτικό. Ο σπουδαίος Ισπανός μυθιστοριογράφος σχολιάζει σαρκαστικά τους πολιτικούς μεσσίες της εποχής μας.

 

ΟΡΧΑΝ ΠΑΜΟΥΚ
ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ
Μτφρ.: Στέλλα Βρεττού
Εκδόσεις Ωκεανίδα

Ο κόσμος του νομπελίστα Τούρκου συγγραφέα μέσα από άρθρα του δημοσιευμένα. Η καθημερινότητά του, η σχέση του με την οικογένειά του, οι πολιτικές του απόψεις για την Τουρκία και την Ευρώπη.

 

ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΑΤΓΟΥΝΤ
Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ
Μτφρ.: Μπελίκα Κουμπαρέλη
Εκδόσεις Ψυχογιός

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, η εξαθλίωση της ανθρώπινης ύπαρξης είναι γεγονός. Σκοτεινό, τρυφερό, βίαιο και ενίοτε ξεκαρδιστικό, αποτελεί το πιο λαμπρό δείγμα γραφή της ευφυούς Άτγουντ.

 

ΜΑΡΩ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ
Εκδόσεις Ψυχογιός

Υπάρχουν πλάσματα τόσο καθαρά που μας φτιάχνουν καθρέφτη, χωρίς να μιλούν, χωρίς να κάνουν τίποτα εξαιρετικό. Μόνο με το βλέμμα, με το χαμόγελο, με τη λάμψη που έρχεται από μέσα τους.

 

HILARY MANTEL
WOLF HALL
Εκδόσεις Πάπυρος

Πολυβραβευμένο μυθιστόρημα, με θέμα τη ζωή και την ταχύτατη άνοδο του Όλιβερ Κρόμγουελ στην εξουσία. Η Mantel προσπαθεί να αποκαταστήσει τη μισητή εικόνα του, όπως αποτυπώθηκε στα εκάστοτε ιστορικά και λογοτεχνικά κείμενα.