28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

 

(+ το καθημερινό STARFAX)

 

 

Κριός

Η γνωριμία σας με ένα νέο άτομο ή έναν καινούργιο κύκλο ατόμων αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε και αντιμετωπίζετε τα επαγγελματικά σας. Αυτές τις μέρες τα κίνητρα και τα ερεθίσματα για να διεκδικήσετε περισσότερα αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, γεγονός που σας βγάζει από τη στασιμότητα των τελευταίων εβδομάδων. Προσέξτε, όμως, Κριοί, μην αφήσετε την αποφασιστικότητά σας να μετατραπεί σε θράσος και υπερβολή, γιατί τότε θα υποστείτε μόνο τις δυσάρεστες συνέπειες των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνετε. Δώστε περισσότερη έμφαση στα ήδη υπάρχοντα φλερτ και ειδύλλιά σας και μην αγωνίζεστε διαρκώς να ανανεώσετε την ερωτική σας ζωή. Κάποια πράγματα είναι καλό να μένουν ως έχουν – δεν υπάρχει άλλωστε κάποιο ρεκόρ που πρέπει να ξεπεράσετε. Ένα οικονομικό πρόβλημα θα σας ρίξει λίγο την ψυχολογία, αλλά αναμένεται να διορθωθεί πολύ σύντομα.

 

Ταύρος

Κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές σας αυτή την εβδομάδα, Ταύροι. Όλοι ξέρουν πως, αν το πάρετε απόφαση, είστε ικανοί να μετακινήσετε βουνά, ειδικά τώρα που ο Δίας ενισχύει τη δυναμική σας σε όλα τα επίπεδα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως οφείλετε να σηκώνετε όλα τα βάρη στις πλάτες σας, απορρίπτοντας κάθε πρόταση για βοήθεια. Εμπιστευτείτε τα πρόσωπα του στενού σας κύκλου (ειδικά τους Τοξότες και τους Αιγόκερους) και αφήστε τους να συμβάλουν με τον δικό τους τρόπο στην διευθέτηση κάποιων υποθέσεών σας που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να πάρετε τα πράγματα στα χέρια σας ή, τέλος πάντων, να προβείτε σε αποφασιστικές ενέργειες. Αξιοποιήστε τον χρόνο που σας δίνεται βολιδοσκοπώντας και σύντομα θα ξέρετε ποια θα πρέπει να είναι η επόμενή σας κίνηση.

 

Δίδυμος

Η εκδίκηση αποτελεί μεγάλο πειρασμό, Δίδυμοι, ειδικά αυτές τις μέρες που η συγκυρία σας δίνει το πάνω χέρι σε μια ταραχώδη ερωτική σας σχέση. Γνωρίζετε, όμως, καλά πως βλάπτοντας εκείνον που σας πλήγωσε δεν πρόκειται να πετύχετε και πολλά. Καιρός, λοιπόν, να εστιάσετε στο μέλλον σας, αξιοποιώντας τις νέες σας επαφές και επενδύοντας σε άτομα που δεν έχουν διαψεύσει ακόμα τις προσδοκίες σας. Οι Ζυγοί σας ασκούν τεράστια ερωτική έλξη τώρα, αλλά θα πρέπει να τους αντιμετωπίσετε με επιφύλαξη. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν οι προθέσεις τους είναι αγνές ή δόλιες. Όσον αφορά τα επαγγελματικά σας, κρατήστε ουδέτερη στάση σε μια διένεξη που δεν σας αφορά άμεσα, φροντίζοντας να μη δημιουργήσετε εχθρούς χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Σε ανοδική πορεία οι οικογενειακές και οι στενές φιλικές σας σχέσεις.

 

Καρκίνος

Οι μέρες που έρχονται δεν είναι καλές για τα ερωτικά σας, καθώς η ασυνεννοησία και η έλλειψη κοινών προοπτικών μαστίζουν αδιάκοπα τη σχέση σας. Μην πιέζετε το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει να γίνει κάτι που δεν είναι να γίνει. Σκεφτείτε σοβαρά αν και κατά πόσο σας καλύπτει αυτό που ζείτε τώρα και μη διστάσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο μιας μεγάλης και ριζοσπαστικής αλλαγής. Η σταθερότητα που επιδιώκατε στο πεδίο των επαγγελματικών γίνεται επιτέλους πραγματικότητα, αλλά οι θυσίες που πρέπει να κάνετε δεν είναι ευκαταφρόνητες. Ο Κρόνος, πάντως, σας δείχνει τον δρόμο που πρέπει να βαδίσετε για να κατοχυρώσετε τη θέση σας κι εσείς πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε για να τον βαδίσετε. Ποντάρετε σε μία δυνατή φιλία από το παρελθόν – μόνο αυτή έχει τη δύναμη να σας βγάλει από το συναισθηματικό λούκι των ημερών.

 

Λέων

Δεν μπορούν όλες οι παρεξηγήσεις να λύνονται φιλικά και πολιτισμένα, Λέοντες. Κάποιες φορές η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη αλλά και αναγκαία, αν ο στόχος είναι η οριστική διευθέτηση ενός διαπροσωπικού προβλήματος και όχι το κουκούλωμά του. Προετοιμαστείτε ψυχολογικά και υπερασπιστείτε με σθένος το συμφέρον σας, γιατί κανείς άλλος δεν πρόκειται να το κάνει για λογαριασμό σας, αν δεν ενδιαφερθείτε εσείς οι ίδιοι. Τα ερωτικά σας ακολουθούν ανοδική πορεία αυτές τις μέρες, καθώς καταφέρνετε επιτέλους να ξεκαθαρίσετε τη στάση σας απέναντι στο άτομο που σας έλκει και να του θέσετε το χρονοδιάγραμμά σας. Όσοι θεωρούν ότι έχουν άπλετο χρόνο για να αποφασίσουν, συνήθως τον εκμεταλλεύονται το έπακρο. Αρκετά δώσατε την εντύπωση πως είστε πάντα διαθέσιμοι. Προσοχή στα οικογενειακά σας: μην πείτε κουβέντες που μετά θα είναι δύσκολο να πάρετε πίσω. Βάλτε λίγο νερό στο κρασί σας.

 

Παρθένος

Σκεφτείτε διπλά προτού γυρίσετε στα παλιά σας συναισθηματικά λημέρια, γυρεύοντας κάτι διαφορετικό από αυτό που σας δόθηκε την πρώτη φορά. Εσείς μπορεί να είστε έτοιμοι για μια καινούργια αρχή, αλλά κανείς δεν σας εγγυάται ότι η άλλη πλευρά βρίσκεται σε παρόμοια φάση. Είστε πια πολύ ώριμοι για να επαναπαύεστε στις διαβεβαιώσεις των άλλων, επομένως θα πρέπει να διαπιστώσετε με δικά σας μέσα κατά πόσο σας συμφέρει το πισωγύρισμα που σχεδιάζετε. Ευτυχώς, ο Δίας σας εξοπλίζει με όλα τα εφόδια που χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση αντικειμενικά και χωρίς προκαταλήψεις. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, αυτές τις μέρες θα πρέπει να κρατήσετε αυστηρή στάση απέναντι σε όσους δοκιμάζουν την υπομονή σας. Δεν υπάρχει καιρός για παιχνίδια – δείξτε ποιος έχει το πάνω χέρι προτού ζημιωθείτε πρακτικά αλλά και συναισθηματικά.

 

Ζυγός

Μια νέα εποχή ξεκινάει τώρα για τα ερωτικά σας, που συνεπάγεται περισσότερες ευθύνες και πρωτοβουλίες αλλά και μεγαλύτερες απολαύσεις. Η Αφροδίτη βάζει φρένο στην τάση σας να δημιουργείτε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν και σας βοηθάει να απολαύσετε όσα σας δίνονται, χωρίς να αγωνιάτε για τη συνέχεια. Οι μικροδιαφωνίες ανάμεσα σε σας και τον σύντροφό σας είναι αναμενόμενες αυτές τις μέρες, αλλά όλα δείχνουν πως, αν τις διαχειριστείτε σωστά, θα αποβούν λυτρωτικές. Ιδιαίτερη προσοχή στα επαγγελματικά σας, καθώς ο ανταγωνισμός εξωθεί πολλά άτομα του εργασιακού σας κύκλου σε ακρότητες. Προσπαθήστε να μείνετε ανεπηρέαστοι από τις ανούσιες διαμάχες που ξεσπούν εδώ κι εκεί, προστατεύοντας όμως πάντα το δικό σας συμφέρον. Σε καλή τροχιά τα οικονομικά σας. Αξιοποιήστε τη βοήθεια που σας παρέχεται από την πλευρά των Υδροχόων. Θέλουν μόνο το καλό σας.

 

Σκορπιός

Οι καινούργιες σας γνωριμίες συμβάλλουν καθοριστικά στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε την κοινωνική σας ζωή, φέρνοντάς σας ολοένα και πιο κοντά σε μια μεγάλη αλλαγή. Δεν είστε υποχρεωμένοι να παραμείνετε σε διαπροσωπικές σχέσεις που δεν σας καλύπτουν όπως παλιά, Σκορπιοί, όσο μεγάλη κι αν είναι η κοινή σας ιστορία με ορισμένα άτομα. Χρησιμοποιήστε τη βοήθεια των Κριών (κυρίως των μεγαλύτερων σε ηλικία) για να επαναπροσδιορίσετε τη θέση σας και να προχωρήσετε μπροστά, χωρίς τύψεις. Οι εξελίξεις των ερωτικών σας είναι αργές, αλλά σταθερές αυτή την εβδομάδα. Μην πιέσετε μια κατάσταση ζοφερή και δυσκίνητη, γιατί ξέρετε καλά πως θέλει τον χρόνο της για να πάρει την τελική της μορφή. Ηρεμία στα επαγγελματικά σας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα λείψουν εντελώς οι εντάσεις. Μην παίρνετε τα πάντα τοις μετρητοίς – κάποια πράγματα λέγονται απλώς για να λεχθούν.

 

Τοξότης

Μη βιάζεστε να κλείσετε έναν κύκλο πριν την ώρα του. Ο εκνευρισμός σας μπορεί να είναι έντονος, αλλά δεν πρέπει να τον αφήσετε να σας παρασύρει σε μονοπάτια που σίγουρα θα μετανιώσετε. Αυτή την εβδομάδα καλά θα κάνετε να δώσετε μία ακόμα ευκαιρία στις διαπροσωπικές σας σχέσεις (κυρίως τις ερωτικές) να ανθίσουν, γιατί η έλλειψη υπομονής δεν πρόκειται να σας βοηθήσει σε τίποτα. Στο κάτω κάτω, ο καθένας λειτουργεί με τους δικούς του ρυθμούς, οπότε είναι εντελώς παράλογο να απαιτείτε απ’ τους άλλους να ακολουθήσουν τους δικούς σας. Η Αφροδίτη σας βοηθάει να ξεπεράσετε μια πρόσφατη ερωτική απογοήτευση και να αποστασιοποιηθείτε από το άτομο που σας την προξένησε. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, δεν είναι καλή περίοδος για αλτρουισμούς και κινήσεις αβροφροσύνης. Εστιάστε στο συμφέρον σας και αφήστε τις καλοσύνες για άλλη στιγμή.

 

Αιγόκερως

Η συγκυρία σάς προτρέπει να εγκαταλείψετε την πεπατημένη και να αποπειραθείτε να διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες με όποιο μέσο διαθέτετε. Η αλήθεια είναι πως αυτές τις μέρες ο Δίας σας φέρνει σε επαφή με καινούργια άτομα που έχουν τη δύναμη να σας δείξουν μια διαφορετική πλευρά της πραγματικότητας. Αφήστε τα να σας παρασύρουν στον κόσμο τους – είναι ο μόνος τρόπος να ξεφύγετε από τη στασιμότητα των τελευταίων ημερών. Τα σκαμπανεβάσματα των ερωτικών σας είναι ασυνήθιστα πολλά, γεγονός που σημαίνει ότι μάλλον ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε μια άβολη συζήτηση, την οποία αναβάλλατε συστηματικά. Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα, Αιγόκεροι. Υπερασπιστείτε τη θέση σας με ειλικρίνεια και μη συμβιβαστείτε με κάτι λιγότερο από αυτό που θέλετε πραγματικά. Θετική τροπή παίρνουν τα οικονομικά σας, χάρη στην πολύτιμη συμβολή ενός Τοξότη.

 

Υδροχόος

Οι εξελίξεις των επαγγελματικών σας είναι αργές αυτό το διάστημα, αλλά το γεγονός αυτό δεν τις καθιστά και ασήμαντες. Δεν υπάρχει λόγος να πιέσετε καταστάσεις και πρόσωπα, αν το κλίμα δεν έχει ωριμάσει κατάλληλα, γιατί τελικά θα επιφέρετε ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Αφήστε τον χρόνο να κυλήσει και να είστε σίγουροι πως έτσι θα δείτε κι εσείς τα πράγματα πιο αντικειμενικά. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, θα πρέπει να καταβάλετε μεγάλες προσπάθειες ώστε να αφήσετε εκτός του πλαισίου της σχέσης σας όλα εκείνα τα πρόσωπα που απειλούν να τη βλάψουν. Δυστυχώς, η επιρροή τρίτων διαδραματίζει τεράστιο ρόλο αυτές τις μέρες, αλλά το σίγουρο είναι πως έχετε τη δύναμη να προστατευτείτε χωρίς να γίνετε δυσάρεστοι. Προσοχή στην προσέγγιση των Ζυγών και των Ιχθύων, ειδικά αν γίνεται με ερωτικά κίνητρα. Επιστρατεύστε τη διπλωματικότητά σας.

 

Ιχθύς

Δεν είστε υποχρεωμένοι να ανέχεστε τα άτομα και τις καταστάσεις που σας ρίχνουν ψυχολογικά, εφόσον έχετε προσπαθήσει ξανά και ξανά να επιφέρετε μια κάποια βελτίωση στα πράγματα. Καιρός να αποστασιοποιηθείτε απ’ ό,τι σας πάει πίσω και να εστιάσετε σε καινούργιες ιδέες και εμπνεύσεις. Ο Δίας σας βοηθάει να αλλάξετε τη στάση σας εντελώς, αλλά κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί πως το μονοπάτι που θα βαδίσετε τώρα θα είναι χωρίς εμπόδια. Οπλιστείτε με υπομονή, γιατί ορισμένα πρόσωπα θα δώσουν μεγάλη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή σας. Ο ρόλος που διαδραματίζουν οι Δίδυμοι στα ερωτικά σας είναι καθοριστικός, ενίοτε δε και πρωταγωνιστικός. Ερευνήστε κάθε ενδεχόμενο προσεκτικά, προτού απορρίψετε την προσέγγισή τους. Ηρεμία στις οικογενειακές και τις στενές φιλικές σας σχέσεις. Οι όποιες εντάσεις θα έχουν δημιουργικό χαρακτήρα.

 

 

+ το καθημερινό STARFAX