Τι σημαίνει «dopios»;

Πρόκειται για κάποιον που αγαπάει την πόλη του και την κουλτούρα του κι έχει τη διάθεση να βοηθήσει έναν επισκέπτη να αξιοποιήσει το ταξίδι του όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά και να ζήσει μια αυθεντική εμπειρία, βιώνοντας τον τόπο που επισκέπτεται όχι ως τουρίστας αλλά ως... ντόπιος. Όποιος θέλει να γίνει μέλος της κοινότητάς μας στην Αθήνα πρέπει να συμπληρώσει μια σύντομη αίτηση και να προσθέσει μια συγκεκριμένη εμπειρία (π.χ. σπιτικό φαγητό στο σπίτι μιας ελληνικής οικογένειας, μια βραδιά στα μπουζούκια, βόλτα με το ποδήλατο στο κέντρο, μονοήμερη στην Αίγινα κ.λπ.), την οποία θα διαθέτει μέσω του site μας προς πώληση σε επισκέπτες. Σκοπός της πλατφόρμας είναι οι επισκέπτες να φύγουν με αξέχαστες εμπειρίες και να απολαύσουν ένα αυθεντικό ταξίδι.

 

Από πού προέκυψε η ιδέα;

Όλα ξεκίνησαν όταν μια φίλη μου, μετά από ένα ταξίδι της στο εξωτερικό, μου έλεγε, όταν συναντηθήκαμε, πόσο καλύτερα θα είχε περάσει αν ήξερε κάποιον εκεί.

 

Μέχρι στιγμής πόσες συμμετοχές έχετε;

Συνολικά έχουμε λάβει πάνω από 1.000 e-mails εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ωστόσο όλες οι αιτήσεις περνούν από έγκριση. Αν δούμε ότι κάποιος έχει ένα σωστό, ολοκληρωμένο προφίλ, με τουλάχιστον μία προτεινόμενη εμπειρία, τότε το ανοίγουμε στο κοινό. Στην Αθήνα αυτήν τη στιγμή είναι ενεργά περίπου 50 προφίλ.

 

Τι έχει να κερδίσει κάποιος, αν εγγραφεί;

Μπορεί να γνωρίσει ανθρώπους απ’ όλον τον κόσμο, να μοιραστεί τα μυστικά και τις ομορφιές της πόλης του και να βγάλει χρήματα

 

Θα πάτε και σε άλλες πόλεις εκτός από την Αθήνα;

Σχεδιάζουμε να κάνουμε launch και σε άλλες πόλεις σύντομα. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι το Σαν Φρανσίσκο, το Λονδίνο, η Κωνσταντινούπολη και το Ρίο. Η ανταπόκριση των Ελλήνων μέχρι στιγμής είναι πάρα πολύ ενθαρρυντική και πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη θα έρθει πιο γρήγορα απ’ ό,τι υπολογίζουμε.