And the beat goes on

And the beat goes on Facebook Twitter
Katrin The Thrill
0

ΚΑΙ ΤΟ VELVET ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ... Στο Six D.O.G.S την Πέμπτη (16/06) λάιβ των Brothers in Plugs (ροκ με αναφορές στα ‘60s και τα ‘70s και το ελληνικό συγκρότημα που θ’ ανοίξει τους Bon Jovi). Την Παρασκευή (17/06) και το Σάββατο (18/06) η ετήσια απονομή του Velvet Prize, του μοναδικού μουσικού βραβείου για την αγγλόφωνη ανεξάρτητη ελληνική ποπ-ροκ μουσική σκηνή. Την πρώτη ημέρα θα γίνει η προβολή των 10 υποψήφιων βίντεο για το Velvet Prize 2011, θ’ ακολουθήσουν λάιβ των Exposed By Observers και Space Blanket, η απονομή των βραβείων και τέλος (όπως και κάθε χρόνο) ένα dj set απ’ τον αειθαλή Paul Artrocker του λονδρέζικου περιοδικού «Artrocker». Για το Σάββατο το πρόγραμμα έχει μια προβολή από μουσικές κινηματογραφικές σκηνές παιγμένες από VHS (σε επιμέλεια Ανδρέα Κίκηρα), λάιβ

των σπουδαίων Βρετανών Victorian English Gentlemens Club (μαζί με τους Callas), απονομή των βραβείων Velvet Indietracks & Velvet Artrocker και dj set από τους Arte Fiasco και την Κυριάκη (19/06) τους καταπληκτικούς Mary’s Flower Superhead.

ΣΑΝΙΔΕΣ Στο Τώρα Κ44, την Πέμπτη (16/06) λάιβ της Katrin The Thrill (της Ελληνίδας P.J. Harvey) λίγο πριν ξεκινήσει την ηχογράφηση του νέου της άλμπουμ, την Παρασκευή (17/06) έχουμε Ti-Dop Party με χιπ-χοπ (μόνο), λάιβ απ’ τους Pad Trio (μαζί τους ο Mc Elephant Phinix) και visuals απο τον Vee Ber, το Σάββατο (18/06) μια ακόμα μεγαλειώδη εμφάνιση του Tall Guy As DJ, την Κυριακή (19/06) λάιβ των Dive (λίγο πριν κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο στη Spinalonga Records). Την Τρίτη (21/06) είναι η παγκόσμια ημέρα skate και φυσικά θα το γιορτάσουν δεόντως εκεί, στην Κωνσταντινουπόλεως, με μια street-άδα από το πάρκο Ελευθερίας (άγαλμα Βενιζέλου) μέχρι το TΩΡΑ Κ44 (ώρα εκκίνησης 20:00), και στη συνέχεια θα παίξει ακουστικό σόου απ’ τους Brainwash Squad (μαζί με special guests), ενώ μέχρι τις 23:00 θα υπάρχει Ηappy Ηour με την μπίρα στα 3 ευρώ και το ποτό στα 5. Τέλος, την Τρίτη (21/06) λάιβ των Puta Volcano με σαπόρτ τους Amniac.

H ΜΑΥΡΗ ΑΘΗΝΑ Την Πέμπτη (16/06) στο Αμφιθέατρο του 9,84, στην Τεχνόπολη, η 10η έκδοση του Cloud City (μια σειρά από concept parties, τα οποία επιμελούνται οι Black Athena από τα τέλη του 2008) αποτίνει φόρο τιμής σ’ ένα απ’ τα πιο θρυλικά labels στην ιστορία της ηλεκτρονικής dance μουσικής, την R&S Recοrds. Headliner o Lone (από τα πιο καυτά ονόματα στη Βρετανία αυτήν τη στιγμή), ενώ σαπορτάρουν ο Pariah (σούπερ όνομα στα 22 του, με τον μελωδικό, γεμάτο samples ήχο του) και ο Petit Bear, το ήμισυ των Beatnicks, γνωστός για τις εκλεκτικές επιλογές του και την ικανότητά του να μιξάρει αβίαστα μουσική διαφόρων ειδών και tempo. Η είσοδος είναι δωρεάν, η έναρξη έχει καθοριστεί για τις 20:30, η λήξη για τις 12.00, και όλο το event υποστηρίζεται από το Red Bull Music Academy.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΑΚΟΜΗ Την Πέμπτη (16/06) ένα ακόμα Green House Series στο Γκαζάκι, στην ταράτσα, με Evi Sidiropoulou και Tareq στα decks με nu disco και house, ο David (ήμουνα νιος και γέρασα) Morales στο B.E.D. (πρώην Balux), το group αφρικανικών κρουστών και χορού Muzica στο Tiki και Summer In The City με Giles Leon, Alex Sagan και El Fauno με tech, minimal και house στο Buzz και ο σπουδαίος αρχιμάστορας της techno Carl Craig στο Mamaca’s. Την Παρασκευή (17/06) νέο Modular Expansion με George Apergis, Nash, Dmoz και DiLight στο Buzz, beach party στο Ammos Beach με DJ Kenny Griffin, DJ Napo, DJ Miltos και DJ Zinnon, το Σάββατο (18/06) Steve Lawler και Adriano Papadea στο Animal, Σπύρος Παγιατάκης και Δημήτρης Ντακουβάνος στο D-Bar με indie, ποπ κι electronica, νέο Roots In Deep στο Drazel με Galif, Dennis και Don Juan με deep house, Full House party στο Mamaca’s με τους Ross και Dennis Date με house, deep και tech-house. Τη Δευτέρα (20/06), στο Tiki, λάιβ των εκπληκτικών Ρώσων Messer Chups με space-surf και vampire ατμόσφαιρα και, τέλος, την Τρίτη (21/06) οι Clubkid και Viton by Lemon Events στο Γκαζάκι. Επίσης, σημειώστε ότι το Χοροστάσιο άνοιξε την ταράτσα του εδώ και μια εβδομάδα με το όνομα «Ταράτσα bar».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πίτερ Τζάκσον, η Κέιτ Μπλάνσετ και η Τίλντα Σουίντον σε τρεις μεγάλες συζητήσεις στις Κάννες

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ, η Τίλντα Σουίντον και ο Πίτερ Τζάκσον σε τρεις μεγάλες συζητήσεις στις Κάννες

Το Φεστιβάλ των Καννών ανακοίνωσε τα φετινά του «Rendez-vous», φέρνοντας στη σκηνή τρεις πολύ διαφορετικές μορφές του σύγχρονου σινεμά: τον Πίτερ Τζάκσον, την Κέιτ Μπλάνσετ και την Τίλντα Σουίντον.
THE LIFO TEAM
Το σώμα πριν από το φόρεμα: Πέντε καλλιτέχνιδες απαντούν στο θέμα του φετινού Met Gala

Πολιτισμός / Το σώμα πριν από το φόρεμα: Πέντε καλλιτέχνιδες απαντούν στο θέμα του φετινού Met Gala

Με αφορμή το Costume Art, τη νέα έκθεση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης που συνδέεται με το φετινό Met Gala, η Vogue παρουσίασε πέντε έργα σύγχρονων γυναικών καλλιτεχνών που κοιτούν το σώμα πέρα από τη μόδα: ως εικόνα, γλυπτό, μνήμη, μητρότητα και μεταμόρφωση.
THE LIFO TEAM
Ο Θουρμπαράν στη National Gallery: Ο ζωγράφος που έκανε την ύλη να πιστεύει

Πολιτισμός / Ο Θουρμπαράν στη National Gallery: Ο ζωγράφος που έκανε την ύλη να πιστεύει στο πνεύμα

Με αφορμή τη μεγάλη έκθεση της National Gallery στο Λονδίνο, ο Φρανθίσκο ντε Θουρμπαράν επιστρέφει όχι απλώς ως ζωγράφος αγίων και μαρτυρίων, αλλά ως ο καλλιτέχνης που έκανε το φως, το ύφασμα, το νερό και ένα δεμένο αρνί να κουβαλούν το βάρος της πίστης, της σιωπής και του σώματος.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Το αρχαιότερο αγγλικό ποίημα βρέθηκε ξεχασμένο σε βιβλιοθήκη της Ρώμης

Πολιτισμός / Το αρχαιότερο αγγλικό ποίημα βρέθηκε ξεχασμένο σε βιβλιοθήκη της Ρώμης

Μελετητές του Trinity College Dublin εντόπισαν στην Εθνική Κεντρική Βιβλιοθήκη της Ρώμης ένα άγνωστο χειρόγραφο του Caedmon's Hymn, του ποιήματος του 7ου αιώνα που θεωρείται το αρχαιότερο σωζόμενο ποίημα στην αγγλική γλώσσα.
THE LIFO TEAM
Η Billie Eilish και ο James Cameron φέρνουν την περιοδεία Hit Me Hard and Soft σε 3D στις αίθουσες

Πολιτισμός / Η Μπίλι Άιλις και ο Τζέιμς Κάμερον μεταφέρουν την περιοδεία «Hit Me Hard and Soft» σε 3D στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η Μπίλι Άιλις συνεργάζεται με τον Τζέιμς Κάμερον για το Billie Eilish: Hit Me Hard and Soft - The Tour (Live in 3D), μια κινηματογραφική μεταφορά της περιοδείας της που συνδυάζει συναυλιακό υλικό, στιγμές από τα παρασκήνια και την εμπειρία του 3D.
THE LIFO TEAM
ΚΑΒΑΦΗΣ ΓΛΥΠΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ ΑΘΗΝΑ

Πολιτισμός / Το Ίδρυμα Ωνάση παρέδωσε στον Δήμο Αθηναίων γλυπτό με τον Κ.Π. Καβάφη

Η πρόταση του γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνου αποτυπώνει τον Καβάφη καθιστό - Πρόκειται για ένα γλυπτό σε φυσικό μέγεθος, από χαλκό με πατίνα υψηλής αντοχής για εξωτερικό χώρο, που επιτρέπει στον επισκέπτη να καθίσει δίπλα στον ποιητή
THE LIFO TEAM
Η queer κωμωδία που παίρνει τον πανικό για τις τρανς τουαλέτες και τον γυρίζει ανάποδα

Πολιτισμός / “She’s the He”: Η queer κωμωδία που παίρνει τον πανικό για τις τρανς τουαλέτες και τον γυρίζει ανάποδα

Το She’s the He μετατρέπει το ηθικό πανικό για τις τρανς τουαλέτες σε κωμωδία για τη φιλία, το coming out και τη χαρά της τρανς ορατότητας, έπειτα από μια δύσκολη διαδρομή προς τις αίθουσες σε μια ολοένα πιο εχθρική πολιτική συγκυρία στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 γύρισε στο Runway και οι πρώτες αντιδράσεις είναι απρόσμενα θετικές

Πολιτισμός / Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 επέστρεψε και οι πρώτες αντιδράσεις είναι απρόσμενα θετικές

Λίγο πριν από την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες, οι πρώτες αντιδράσεις για το The Devil Wears Prada 2 μιλούν για ένα σίκουελ που επιστρέφει στη Μιράντα, την Άντι, την Έμιλι και τον κόσμο του Runway, αλλά με το βλέμμα στη σημερινή κρίση των μίντια.
THE LIFO TEAM