Verbatim

Verbatim Facebook Twitter
0
«Οι Έλληνες πολίτες δεν θα πρέπει να φοβούνται το ΔΝΤ. Είμαστε εκεί για να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε».

Ο Ντομινίκ Στρος Καν με λόγια σαν του βιαστή την ώρα που κατεβάζει το φερμουάρ.

«Σας βαρέθηκα εφτά χρόνια. Είστε μ... Να πάτε να γ... Είστε μια τρίχα από τ' αρ... του αδελφού μου!».

Δεν ταιριάζει σε έναν νομάρχη του επιπέδου του Παναγιώτη Ψωμιάδη, αλλά πόσα να αντέξει πια (μην παραπλανεί το επτά χρόνια, δεν είναι από διήγηση για την αντίστασή του στη χούντα, νομαρχιακοί σύμβουλοι τον εκνεύρισαν).

«Γιατί δεν πήγε το 1949 η Ελλάδα στο ΔΝΤ, αμέσως μετά τον πόλεμο και τον Εμφύλιο; Γιατί δεν πήγε το 1985; Πήγε τώρα εξαιτίας του κατήφορου που ακολούθησε μετά το 2004 και του εκτροχιασμού μετά το 2007».

Και ξαφνικά μια τσιριχτή κραυγή ξέσκισε την πολιτισμένη σιωπή της οδού Αναγνωστοπούλου. Δεν άντεξε άλλο και ξέσπασε ο πρωθυπουργός της ΟΝΕ, που θα μας οδηγούσε στη Γη της Επαγγελίας.

«Μπορώ να καταλάβω την απροθυμία των Ευρωπαίων εταίρων σας, και κυρίως της Γερμανίας, να κινηθούν ταχύτερα. Το παρελθόν της Ελλάδας είναι τέτοιο που δύσκολα θα τους κατηγορούσε κανείς».

Το τίμημα της κλεμμένης ευτυχίας. Ο Βρετανός ιστορικός Τίμοθι Γκάρτον Ας, κρατώντας τον καθρέφτη.

«Οι  εύκολες και καλές  μέρες χάλασαν  τον Έλληνα. Αμβλύνθηκε το ένστικτο του Οδυσσέα που είχε μέσα του, του αγωνιστή, του δημιουργού, του καινοτόμου. Πρέπει να ξαναγίνουμε αυτό που ήμασταν: Αργοναύτες».

Μην ξεγελιέστε από τα γεμάτα λυρισμό λόγια του  Μίμη Ανδρουλάκη. Απλώς είναι ο  δικός του τρόπος να πει ότι το ΔΝΤ θα μας ξανακάνει μετανάστες.

«Αγαπητοί φίλοι, βλέποντας τη "βραχεία" λίστα των υποψήφιων λογοτεχνών για τα βραβεία -πρωτίστως ηθικά- του περιοδικού "Διαβάζω", νομίζω πως, ύστερα από τόσα χρόνια παρουσίας μου στον χώρο, δικαιούμαι να υψώσω τη φωνή μου. Πιστεύω ότι συστηματικά αδικούμαι από το σινάφι, το συνηθισμένο να αυτογλείφεται και να αυτοσυστήνεται ως αρμόδιο να επιτηρεί την "ποιότητα" κατά το δοκούν».

Η πένα ως αιχμηρό αντικείμενο. Ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης μετά από μία ακόμη αγνόησή του από την επιτροπή των βραβείων του περιοδικού «Διαβάζω».

«Εχετε προσέξει τι γίνεται στους δήμους και τις κοινότητες; Το τι κόσμος δουλεύει εκεί ο οποίος κάθεται; Στη Βουλή, 2.000 υπάλληλοι για ποιο λόγο; Η Ελλάδα έχει 300 βουλευτές, χρειάζεται 300 βουλευτές; Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε 200 δηλαδή;».

Ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας Θεόδωρος Λιανός για τους αριθμούς που ευημερούν και σε περίοδο κρίσης.

«Ένα  βράδυ μου χτύπησαν την πόρτα και  μου ανακοίνωσαν  αυτό το νέο. Όπως καταλαβαίνεις, νόμιζα ότι μου  έκαναν πλάκα. Εννοείται  ότι έφερα αντίσταση. Μεγάλη.

Ο Γιώργος στο ΔΝΤ; Ο Μεταξάς στα απομνημονεύματα του για το ΟΧΙ; Απλώς η Ρούλα Κορομηλά επιστρέφει στην tv.

«Τέτοια ανεπτυγμένα όντα μπορεί να κινούνται κατά νομάδες, ψάχνοντας να κατακτήσουν και να εποικίσουν άλλους πλανήτες... Αν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν ποτέ, νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα μοιάζει με αυτό της πρώτης επίσκεψης του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική, που δεν ήταν και τόσο καλό για τους ιθαγενείς».

Ο ΕΤ δεν έχει καλές προθέσεις. Ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ θεωρεί ότι οι εξωγήινοι, αν κάποτε έρθουν, θα έρθουν ως κατακτητές (και θα θυμίζουν τον Στρος Καν).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ