» Περιμένω τον Παύλο Παυλίδη που μετά τις sold out συναυλίες του στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνει απόψε μαζί με τους B-Movies στη σκηνή του Gagarin για μία και μοναδική αθηναϊκή συναυλία. Έχοντας στις αποσκευές του το τελευταίο ζωντανά ηχογραφημένο διπλό CD του στο θέατρο Απόλλων της Σύρου καθώς και νέα τραγούδια από τη δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του χρόνου, ο ηγέτης των Ξύλινων Σπαθιών ανοίγει μια καινούργια σελίδα στις μουσικές αναζητήσεις του. Για δύο και πλέον ώρες ο Παύλος Παυλίδης θα παρουσιάσει στο κλαμπ της οδού Λιοσίων και πολλά αγαπημένα τραγούδια από τα Ξύλινα Σπαθιά με τρόπο εντελώς ξεχωριστό.
Θεόφιλος Δουμάνης

»Περιμένω το Ιγκιτούρ, την παράσταση που έχει σκηνοθετήσει ο Θέμελης Γλυνάτσης βασισμένη στο πειραματικό κείμενο του Γάλλου ποιητή Στεφάν Μαλαρμέ, με αποσπάσματα που έχουν μεταφραστεί από τη Μαρία Ευσταθιάδη και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το Ιγκιτούρ περιγράφει την πορεία ενός νέου άντρα προς το θάνατο, ο οποίος δεν σηματοδοτεί το απόλυτο τέλος αλλά μια εκρηκτική αφετηρία. Η ιδιαίτερη performance συνδυάζει το θέατρο, τη μουσική, το sound design και την εγκατάσταση και παρουσιάζεται για έξι βράδια στο Κ44, ξεκινώντας από τις 4/4. Τις συνθέσεις υπογράφουν οι Γιάννης Κοτσώνης, Δανάη Στεφάνου και Δημήτρης Παπαδάτος και θα παρουσιάζει ζωντανά κάθε βράδυ ο Γιάννης Κοτσώνης. Περιμένω επίσης την καινούργια έκδοση της Έβδομης Σφραγίδας του Μπέργκμαν σε Bluray από την Criterion σε νέο transfer, μαζί με το ντοκιμαντέρ της Marie Nyrerod με τις συγκινητικές εξομολογήσεις του σκηνοθέτη στο νησί του λίγο πριν το τέλος της ζωής του, συν το tribute του Γούντι Άλεν από το 1998.
M. Ηulot

»Περιμένω την τρίτη συναυλία του 6ου Ανοιξιάτικου Κύκλου Συναυλιών Οργάνου 2009 την Κυριακή των Βαΐων στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου. Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο τρόπο για να μπω στο πνεύμα του Πάσχα, εκτός φυσικά από τους Χαιρετισμούς. Κι αφού δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες να πηγαίνουμε σε συναυλίες εκκλησιαστικού οργάνου, αυτό το δυναμικό αθηναϊκό φεστιβάλ (μέχρι 13/5) μας δίνει την ευκαιρία. Με τη Χριστίνα Αντωνιάδου στο εκκλησιαστικό όργανο και την Παιδική Χορωδία του Ωδείου Kodaly (Ελλάδα) υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Πατσέα. Στις 8.30 το βράδυ.
Δημήτρης Ρηγόπουλος