Παυλίδης, Κ44, Εαρινός Κύκλος

Παυλίδης, Κ44, Εαρινός Κύκλος Facebook Twitter
0

» Περιμένω τον Παύλο Παυλίδη που μετά τις sold out συναυλίες του στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνει απόψε μαζί με τους B-Movies στη σκηνή του Gagarin για μία και μοναδική αθηναϊκή συναυλία. Έχοντας στις αποσκευές του το τελευταίο ζωντανά ηχογραφημένο διπλό CD του στο θέατρο Απόλλων της Σύρου καθώς και νέα τραγούδια από τη δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του χρόνου, ο ηγέτης των Ξύλινων Σπαθιών ανοίγει μια καινούργια σελίδα στις μουσικές αναζητήσεις του. Για δύο και πλέον ώρες ο Παύλος Παυλίδης θα παρουσιάσει στο κλαμπ της οδού Λιοσίων και πολλά αγαπημένα τραγούδια από τα Ξύλινα Σπαθιά με τρόπο εντελώς ξεχωριστό.
Θεόφιλος Δουμάνης

»Περιμένω το Ιγκιτούρ, την παράσταση που έχει σκηνοθετήσει ο Θέμελης Γλυνάτσης βασισμένη στο πειραματικό κείμενο του Γάλλου ποιητή Στεφάν Μαλαρμέ, με αποσπάσματα που έχουν μεταφραστεί από τη Μαρία Ευσταθιάδη και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το Ιγκιτούρ περιγράφει την πορεία ενός νέου άντρα προς το θάνατο, ο οποίος δεν σηματοδοτεί το απόλυτο τέλος αλλά μια εκρηκτική αφετηρία. Η ιδιαίτερη performance συνδυάζει το θέατρο, τη μουσική, το sound design και την εγκατάσταση και παρουσιάζεται για έξι βράδια στο Κ44, ξεκινώντας από τις 4/4. Τις συνθέσεις υπογράφουν οι Γιάννης Κοτσώνης, Δανάη Στεφάνου και Δημήτρης Παπαδάτος και θα παρουσιάζει ζωντανά κάθε βράδυ ο Γιάννης Κοτσώνης. Περιμένω επίσης την καινούργια έκδοση της Έβδομης Σφραγίδας του Μπέργκμαν σε Bluray από την Criterion σε νέο transfer, μαζί με το ντοκιμαντέρ της Marie Nyrerod με τις συγκινητικές εξομολογήσεις του σκηνοθέτη στο νησί του λίγο πριν το τέλος της ζωής του, συν το tribute του Γούντι Άλεν από το 1998.
M. Ηulot

»Περιμένω την τρίτη συναυλία του 6ου Ανοιξιάτικου Κύκλου Συναυλιών Οργάνου 2009 την Κυριακή των Βαΐων στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου. Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο τρόπο για να μπω στο πνεύμα του Πάσχα, εκτός φυσικά από τους Χαιρετισμούς. Κι αφού δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες να πηγαίνουμε σε συναυλίες εκκλησιαστικού οργάνου, αυτό το δυναμικό αθηναϊκό φεστιβάλ (μέχρι 13/5) μας δίνει την ευκαιρία. Με τη Χριστίνα Αντωνιάδου στο εκκλησιαστικό όργανο και την Παιδική Χορωδία του Ωδείου Kodaly (Ελλάδα) υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Πατσέα. Στις 8.30 το βράδυ.
Δημήτρης Ρηγόπουλος

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιφιγένεια έγινε ταινία για το σεξ, τη φτώχεια και τις πληγές της λιτότητας

Πολιτισμός / Η Ιφιγένεια έγινε ταινία για το σεξ, τη φτώχεια και τις πληγές της λιτότητας

Το Effi o Blaenau μεταφέρει την Ιφιγένεια σε μια πρώην βιομηχανική πόλη της Ουαλίας, μετατρέποντας την ελληνική τραγωδία σε ιστορία για τη γυναικεία θυσία, την εργατική τάξη και τις πληγές της λιτότητας.
THE LIFO TEAM
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ για τη ρήξη με τον Τζον Λένον: «Ήταν σαν να μου έμπηγε μικρά μαχαίρια»

Πολιτισμός / Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ για τη ρήξη με τον Τζον Λένον: «Ήταν σαν να μου έμπηγε μικρά μαχαίρια»

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ μίλησε στο NME για την επώδυνη περίοδο της φιλίας του με τον Τζον Λένον, τις επιχειρηματικές διαφωνίες που χώρισαν τους Beatles και τη συμφιλίωση που ήρθε αργότερα.
THE LIFO TEAM
Η Εμίλια Κλαρκ έγινε Daenerys ενώ πίστευε ότι ο θάνατος «ερχόταν να την πάρει»

Πολιτισμός / Η Εμίλια Κλαρκ έγινε Daenerys ενώ πίστευε ότι ο θάνατος «ερχόταν να την πάρει»

Στο Power of Women του Variety, η Εμίλια Κλαρκ μίλησε για τις δύο εγκεφαλικές αιμορραγίες, την ενοχή του επιζώντα και την ανάρρωση που συνεχίζεται χρόνια αφού όλοι νομίζουν ότι είσαι καλά.
THE LIFO TEAM
Η Σαγράδα Φαμίλια τελειώνει μετά από 144 χρόνια αλλά η Βαρκελώνη δεν ξέρει ακόμη τι να κάνει μαζί της

Πολιτισμός / Η Σαγράδα Φαμίλια αποχαιρετά τον μύθο του πιο διάσημου ανολοκλήρωτου κτιρίου στον κόσμο

Μετά από 144 χρόνια, η Σαγράδα Φαμίλια φτάνει στη συμβολική της ολοκλήρωση: ο τελευταίος πύργος της θα ευλογηθεί στις 10 Ιουνίου από τον Πάπα, εκατό χρόνια μετά τον θάνατο του Γκαουντί.
THE LIFO TEAM
Η απίστευτη ζωή της Ταπισερί της Μπαγιέ

Εικαστικά / Η απίστευτη ζωή της Ταπισερί της Μπαγιέ

Το μνημειώδες κέντημα που αφηγήθηκε τη Νορμανδική Κατάκτηση του 1066 θα εκτεθεί για πρώτη φορά στη Βρετανία, στο Bρετανικό Μουσείο. Σχεδόν χίλια χρόνια μετά τη δημιουργία της, επιστρέφει ως έκθεση-γεγονός και ως εικόνα μιας Ιστορίας που δεν σταμάτησε ποτέ να μας αφορά.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η βασίλισσα, οι λάθος τάφοι και οι 25 σκελετοί ενός μοναστηριού στη Βαρκελώνη

Πολιτισμός / Η βασίλισσα, οι λάθος τάφοι και οι 25 σκελετοί ενός μοναστηριού στη Βαρκελώνη

Μια ανασκαφή στο βασιλικό μοναστήρι της Santa Maria de Pedralbes ανέτρεψε όσα πίστευαν οι ειδικοί για τις μεσαιωνικές ταφές του: η βασίλισσα βρέθηκε στη θέση της, αλλά αρκετοί άλλοι νεκροί όχι.
THE LIFO TEAM
Η Σάρον Στόουν για τη μαστεκτομή που δεν έκανε ποτέ: «Εγώ αποφασίζω για το σώμα μου, όχι εσύ»

Πολιτισμός / Η Σάρον Στόουν για τη μαστεκτομή που δεν έκανε ποτέ: «Εγώ αποφασίζω για το σώμα μου, όχι εσύ»

Η ηθοποιός θυμήθηκε τη στιγμή που οι γιατροί τής πρότειναν διπλή μαστεκτομή και ο τότε σύζυγός της αντέδρασε στην απόφασή της, ένα περιστατικό που, όπως λέει, σήμανε το τέλος του γάμου της.
THE LIFO TEAM