Ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης, ο Βενιζέλος και το διαστημόπλοιο

 

Η NASA ανακοίνωσε πως στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή της στον Άρη θα συμπεριληφθεί και ένας Έλληνας πολιτικός. Αφού εξέτασε ενδελεχώς όλα τα cv των Ελλήνων πολιτικών, κατέληξε στους τρεις επικρατέστερους πολιτικούς άνδρες της χώρας. Οι «τυχεροί» ήταν οι Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ευάγγελος Βενιζέλος. Βέβαια θα ήταν λάθος να μην αναφέρουμε μία πολύ σημαντική παράμετρο. Όποιος συμμετείχε σε αυτή την ριψοκίνδυνη αποστολή δεν θα επέστρεφε ξανά στον πλανήτη μας.

Η φάση των συνεντεύξεων ξεκίνησε με τους τρεις πολιτικούς άνδρες να κάθονται κάπως αγχωμένοι απέναντι από τους ειδικούς απεσταλμένους της NASA:

- Πείτε μας ποιο χρηματικό ποσό θα ήταν αρκετό για να σας πείσει να λάβετε μέρος στην αποστολή;
- Ένα δισεκατομμύριο ευρώ, -βιάστηκε να απαντήσει πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας- θα τα έδινα στους φτωχούς συμπολίτες μου που υποφέρουν από τα μέτρα λιτότητας που μας επιβάλει το πλουτοκρατικό ευρ...
- Εντάξει, κύριε Τσίπρα, τον διέκοψε όσο πιο ευγενικά μπορούσε ένας εκ των επιστημόνων της NASA, και έριξε το βλέμμα του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αφού γούρλωσε τα μάτια του για μία στιγμή, απάντησε:

- Δύο δισεκατομμύρια ευρώ, για να τα ρίξουμε στην αγορά και να ορθοποδήσει ξανά η χώρα, η οποία υποφέρει λόγω των πολιτικών του «καταληψία» που κάθεται δίπλα μου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφού έριξε ένα βλέμμα στον πρόεδρο της Ν.Δ. για να βεβαιωθεί ότι ολοκλήρωσε απάντησε με ήρεμη φωνή:

- Τέσσερα δισεκατομμύρια και έχουμε συμφωνία.

Οι άνθρωποι της NASA άρχισαν να κοιτάζουν ο ένας τον άλλον με απορία.

- Μα, γιατί ζητάτε ένα τόσο μεγάλο ποσό; Βρήκαν τελικά τη δύναμη να ρωτήσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
- Κοιτάξτε, δύο δισεκατομμύρια θα τα κρατήσω για μένα, ένα δισεκατομμύριο θα το μοιράσω στο κόμμα και το άλλο δισεκατομμύριο θα το δώσω στον Τσίπρα για να ανέβει στο διαστημόπλοιο. Τόσα δε ζήτησε;