Ηθικό δίδαγμα; Και τα καραγκιοζιλίκια έχουν όρια!

Ηθικό δίδαγμα; Και τα καραγκιοζιλίκια έχουν όρια! Facebook Twitter
8

Αντιμετωπίζονται τα παρακμιακά συμπτώματα του νεοέλληνα με κάποια θεραπεία; Lexotanil, ασπιρίνες, Super μαντολίνες, μνημόνια;  Μπα, δεν νομίζω! Εσείς τι λέτε;


Στη νεώτερη Eλλάδα, που λέτε, νύχτωσε πριν προλάβει να ξημερώσει. Η χώρα  πλέει ακυβέρνητη,  από την εποχή του Περικλή, εκείνου με την περικεφαλαία. Μισό λεπτό, τι είναι αυτά που λέω; Τότε δεν υπήρχε χώρα αλλά πόλεις-κράτη.


Τώρα βέβαια που το ξανασκέφτομαι, αυτή δεν ήταν η μόνη διαφορά με το σήμερα. Ο περιτριγυρισμένος από δόξα,  εκ των λέξεων περί + κλέος, κυβέρνησε σε μια ιστορική συγκυρία κατά την οποία, αν άρχιζα να σας απαριθμώ τους  ανθρώπους που τον περιτριγύριζαν, θα πέφτατε να πάρετε κάμψεις  και θα σηκωνόσασταν,  μετά το δεύτερο μισό του 2013.  Ωχ! Ξέχασα τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Δεν το έκανα επίτηδες, σας το ορκίζομαι.


Σήμερα μας εξουσιάζουν ανθρωπάρια απίστευτης ανικανότητας: νομάρχες με ύφος Godfather, δεσποτάδες που έχουν τίτλους ιδιοκτησίας της χαμένης Ατλαντίδος, βουλευτές, δημοσιογράφοι και διαχειριστές πολυκατοικιών.


Την ίδια ώρα, η ομάδα ΔΙΑΣ είναι αραγμένη στα Everest  και χλαπακιάζει έναν αγλέορα με από όλα, αλλά χωρίς κρεμμύδι μιλώντας παράλληλα στο κινητό και εποπτεύοντας τα μπούτια κάθε γκόμενας που περνάει,  οι δικαστικοί είναι ανίκανοι  να αντιμετωπίσουν τα λαμόγια του ποινικού δικαίου, πόσο μάλλον να τα βάλουν με τα μεγάλα συμφέροντα. Και το χειρότερο από όλα; Oι διαιτητές σφυρίζουν ότι τους κατέβει.


Φίλοι μου, όλοι αυτοί  βρίσκουν και τα κάνουν, τη στιγμή που  εμείς συνεχίζουμε να τους  νομιμοποιούμε, ανεχόμενοι  την παρουσία τους, σαν υπνωτισμένοι.


Συγγνώμη αλλά το ενδεχόμενο του εξοστρακισμού  δεν τους περνάει  ούτε φευγαλέα από το μυαλό;


-Αλλάζουμε, όλοι είναι άχρηστοι εκτός από εμάς ελληνικέ λαέ.
- Είχες  το χρονικό  περιθώριο  να τα κάνεις, έτσι δεν είναι; Tι στο διάολο έκανες;
-Εεε! Ας κοιτάξουμε το μέλλον. Το παρελθόν είναι παρελθόν, ελληνικέ λαέ.


Εντάξει, πιο γραφικός ήταν μόνο ο Κωνσταντάρας όταν ανέβαινε στον βατήρα, έκανε διατάσεις και την τελευταία στιγμή προ της βουτιάς, γύριζε την πλάτη στο νερό και επέστρεφε στην ξαπλώστρα του.


Ηθικό δίδαγμα; Και τα καραγκιοζιλίκια έχουν όρια!


Προ του σημερινού αδιεξόδου, το κάθε κόμμα προσπαθεί να μας πείσει  για τη θεάρεστη αποστολή του, που δεν είναι άλλη  από το να σώσει την Ελλάδα από τους «άλλους» που θέλουν το κακό της.


Στην ελληνική πολιτική σκακιέρα  το παιχνίδι παίζεται χωρίς κανόνες, όπως ακριβώς  συμβαίνει και σε κάθε άλλη πτυχή του βίου μας.  Άπαξ και κάνεις πρώτος ματ και πάρεις την εξουσία, οι κοινωνικοί στόχοι που οραματιζόσουν  πριν την εκλογική μάχη μεταφράζονται  απευθείας σε μίζες από πολυεθνικές, σε διορισμούς ημετέρων,  σε σπίτια στην Διονυσίου Αεροπαγίτου.


Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ο άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης  ήταν δικαστής του Αρείου Πάγου, στην αρχαία Αθήνα, για να γίνουν όλα, όσο τραγελαφικά μας αρμόζει.


Εν πάση περιπτώσει,  το χάος  δεν είναι μόδα, δεν ήρθε για να φύγει, όπως τα παντελόνια τύπου καμπάνα ή το γαλλικό μανικιούρ. Το ελληνικό κράτος, από τη σύστασή του,  ήταν ένα αυθαίρετο γεωπολιτικό τέχνασμα αμφίβολου νοήματος. Η συγκεκριμένη  γεωγραφική μορφή που πήρε, δεν είχε ποτέ κατά το παρελθόν προϋπάρξει. Δεν το λέω εγώ αυτό. Μην με κοιτάς έτσι!


Μεγάλα  τμήματα ελληνόφωνων, χριστιανικών πληθυσμών ποτέ δεν ενσωματώθηκαν σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε και καταλαβαίνουμε σαν Ελλάδα.


Από την μια στιγμή στην άλλη η ελληνικότητα ταυτίστηκε με όσα συνέβαιναν εντός μιας  συνοριακής γραμμής αφήνοντας απέξω όλους αυτούς τους πυρήνες πολιτισμού που επί χιλιετίες δραστηριοποιούνταν στην Ν.Α. Μεσόγειο. Είχαμε επιτέλους τον εθνικά προσωπικό μας χώρο, ο οποίος διαμορφώθηκε με κριτήριο τον ελάχιστο κοινό παρανομαστή, όπως  άλλωστε συμβαίνει με αγαθά που ανήκουν σε συλλογικότητες.


Μια χώρα που βρισκόταν από αιώνων μεταξύ Ανατολής και Δύσεως αποφάσισε να στραφεί προς τη Δύση, μιμούμενη τα πάντα, σαν τη γκόμενα που όταν μείνει χωρίς παρτενέρ ψάχνει εναγώνια τον επόμενο, μην τυχών ξεμείνει.


Διοικητικό δίκαιο, τακτικός στρατός, αθλητισμός, καλοί  τρόποι και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, έγιναν στοιχεία της νέας μας ταυτότητας. Το τσαρούχι αντικαταστάθηκε από την γόβα, για να γίνει πιο εμφανής αυτή η πρόθεση να στραφούμε προς δυσμάς.


Όλα αυτά, βέβαια, γίνονταν με τον επιφανειακό τρόπο που απορρέει από την αίσθηση πως τα δυτικά καλούδια, ήταν μεν περίφημα και αξιοζήλευτα αλλά μας τα χρωστούσαν. Πως να το κάνουμε δηλαδή!


Τα αφομοιώναμε  αμάσητα, λες και τα είχαμε παράξει οι ίδιοι. Αμ δε! Είχαν φτιαχτεί και αφορούσαν ανάγκες άλλων. Η αφομοίωση τους έπρεπε να γίνει δημιουργικά και όχι αχόρταγα, μέσω της μεθόδου δανείζομαι- εισάγω- καταναλώνω.


«Ελλάδα: Εδώ γεννήθηκε ο δυτικός πολιτισμός, ρε!»,  λέγαμε και λέμε όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε, για να δικαιολογήσουμε πως δεν είμαστε ανάμεσά τους από σπόντα.  Δεν νομίζω να είμαι ο μόνος που όσο ζει τον συνοδεύει αυτό το σουξέ.


Αυτό όμως, που εν συντομία και εν αγνοία του, παραδέχεται, ο αναπαράγων την γενίκευση τούτη, είναι ότι η αξία και η σπουδαιότητα της κλασικής Ελλάδας είναι ότι «γέννησε» τον δυτικό πολιτισμό. Λες και η μητέρα μου έχει αξία μόνο  και μόνο επειδή με γέννησε.


Από πρώτο χέρι, κανείς δεν γνωρίζει τι είναι ελληνικό. Θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε, τι γνώσεις έχει για την  ελληνικότητα, αυτή καθαυτή, ο καθένας που αναπαράγει  το συγκεκριμένο σλόγκαν. Η μάλλον αφήστε το καλύτερα, κάτι μου λέει πως η σύγχυση που θα ακολουθούσε θα ήταν ασύλληπτα αβάσταχτη. Θα τα μπλέκαμε όλα,   σε ένα εκρηκτικό μείγμα με προσωκρατικούς αλλά και Μενεγάκη και το θέμα είναι ότι δεν θα είχαμε άδικο.


Με τη γνωστή επωδό -μην με αναγκάζεις να την αναπαράγω- ο καθείς  νομιμοποιεί τη συμμετοχή του  στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Συνδέει τον εαυτό του μέσω των προγόνων του, που επί της ουσίας αγνοεί, με τα καλούδια της Δύσης, είτε πρόκειται για πολυτελή αυτοκίνητα και εξελιγμένα gadgets είτε για τον κοινοβουλευτισμό και την οικονομία.


Βέβαια, το παραμύθι ότι «εμείς δώσαμε τα φώτα στους Ευρωπαίους», μεγαλώνει γερά παιδιά όπως το γάλα Νουνού, γίνεται συνεπώς μέσω της επανάληψης ανεπίσημη κρατική αλήθεια. Μόνο στο Σύνταγμα δεν το έχουμε γράψει. Αλίμονο! Αυτό που εμμέσως παραδεχόμαστε είναι πως ότι δικό μας  αξίζει, είναι αυτό που αφομοιώθηκε δημιουργικά  από τους δυτικούς, που κατά τα άλλα ειρωνευόμαστε.


Η ελληνικότητα έγινε μια  ναρκισσιστική αντανάκλαση μέσα στην οποία πνιγήκαμε. Τι το ελληνικό παραμένει ανόθευτο και αυθεντικό;  Τι το ελληνικό υπερασπιζόμαστε  τόσο ένθερμα όπως το ακριβό εισαγόμενο αυτοκίνητό μας, το οποίο επειδή αγοράσαμε νομίζουμε ότι είναι και δικό μας. Ελάχιστα πράγματα, και ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή μέσα μας ξέρουμε πως επί της ουσίας η Δύση δεν υπήρξε  ποτέ Ελλάδα, απλά αυτό ήταν το άλλοθι που μας συνέφερε για να απαλλαχτούμε από  το παρελθόν χωρίς  να νιώθουμε ότι το προδίδουμε.


Η Δύση γεννήθηκε στα σκοτεινά μεσαιωνικά μοναστήρια  και όχι στο αττικό έδαφος. Στα μέσα του 12ου  αιώνα άρχισε να διδάσκεται από τα λατινικά, που προηγουμένως είχαν μεταφράσει από τα αραβικά, την αρχαιοελληνική γραμματεία, μέσα σε ένα περιβάλλον θρησκευτικό. Χαμένοι στην μετάφραση και λίγα σας λέω!


Οι «βάρβαροι», στα πλαίσια της από μέρους τους κατανόησης, προσάρμοσαν τις αλήθειες και τα νοήματα ενός κόσμου παλιού, στις δικές τους ανάγκες, όπως περίπου κάνουμε εμείς σήμερα υιοθετώντας πολιτιστικά παράγωγα τα οποία δεν ξέρουμε πώς να συναρμολογήσουμε και  να θέσουμε σε λειτουργία, διότι το εγχειρίδιο σωστής χρήσης είναι σε μια γλώσσα που αγνοούμε.  Άλλο πράγμα η δημοκρατία, η επιστήμη, ο αθλητισμός κατά Αριστοτέλη, άλλο πράγμα αυτό που κατάλαβε αντιγράφοντας ο μεσαιωνικός μοναχός.


Η γλώσσα που μιλάμε στο δρόμο ή γράφουμε στο διαδίκτυο λέμε  ότι είναι ελληνικά, το καθεστώς της κομματοκρατίας, το ονομάζουμε δημοκρατία και υπερασπιζόμαστε πως πίσω από οτιδήποτε συμβαίνει παγκοσμίως  πάντα υπάρχει ένας Έλληνας –και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.
Τώρα τελευταία φτιάχνουμε και ομάδες στο facebook όπου προσπαθούμε  να μαζευτούμε 1 εκατομμύριο Έλληνες, 10 χιλιάδες παιδιά  Βολιώτικα,  για να αποδείξουμε πόσο Έλληνες, και αντιστοίχως Βολιώτες είμαστε. Όταν έχεις αυτοπεποίθηση  όμως δεν γαβγίζεις σαν καννίς αλλά περιφέρεσαι σαν λιοντάρι.
.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Θα συμφωνήσω με tomKat! Ούτε εγώ νομίζω πως ο αρθρογράφος υποστηρίζει πόσο super είναι οι ... Δυτικοί σε σχέση με εμάς. Αυτό που μάλλον γράφει είναι στην ουσία πως κάποιοι από εμάς, παραείμαστε περήφανοι για τους εαυτούς μας (λόγω των... προγόνων μας) και νομίζουμε πως εμείς είμαστε και κανένας άλλος....
Αστόχαστος τίτλος, άστοχο περιεχόμενο. Ένα αμετροεπές συνονθύλευμα που βάζει τα πάντα στην κρησάρα, αλλά δυστυχώς δεν καταλήγει πουθενά, καθώς οι απόψεις και οι θέσεις που "αναλύονται" είναι μεταξύ τους αντιφατικές και αλληλοσυμπληρούμενες.Η ημιμάθεια υπήρξε πάντοτε γοητευτικότερη, διότι έχει μικρότερο κόποκαι λιγότερη προσπάθεια. Ας απαλλαχτούμε επιτέλους από την αρχή της ήσσονος προσπάθειας, μπορεί και να φανεί λυσιτελές.
Δηλαδή από όσα γράφονται στο άρθρο κάποιοι καταλάβατε ότι προσπαθεί να μειώσει την υπέροχη Ελλάδα και να εξυμνήσει τους "σοβαρούς" Δυτικούς? Ίσως κάποια να παρουσιάζονται από την οπτική γωνία του αρθρογράφου, αλλά η ουσία είναι ότι ποτέ στη νεότερη Ιστορία δεν υπήρξαμε ένα σοβαρό κράτος. Κοινώς πάντα είχαμε τα χάλια μας και ΠΑΝΤΑ αποζητούσαμε τον ευρωπαίο "νταβατζή". Ας κοιτάξουμε περισσότερο τα του οίκου μας και τις ρίζες όλων των παθογενειών που μας κατατρέχουν, ας αποβάλλουμε τα κόμπλεξ, ας αποκτήσουμε την παιδεία που θα προάγει το καλό του συνόλου και μετά το ατομικό ως απόροια, και ΤΟΤΕ ας χλευάσουμε τα "ρομποτάκια" και τα ελαττώματά τους. Δε χρειάζεται κάθε φορά να συγκρινόμαστε με τους "ξένους", η ιστορία άλλωστε έχει καταγράψει την πορεία τους και τα ανδραγαθήματά τους. Εσύ ως υπερήφανος Έλληνας φρόντισε να απομακρύνεις την ομίχλη που υπάρχει στο κεφάλι σου και να αποφασίσεις πως θέλεις να προχωρήσεις χωρίς "φωνές και κάνω φασαρία για να επικρατήσει πάντα το δικό μου" και χωρίς "συσπειρώσεις" απέναντι στην παγκόσμια ανθελληνική συνομωσία...Παιδεία, λογική, μέτρο. Πως γίνεται όλες τις αξίες που εξύμνησαν οι πρόγονοί μας εμείς να τις έχουμε βιάσει τόσο, ε??
Διάβασα 2-3 φορές την λέξη "γκόμενα" και πολύ λυπάμαι..την πρώτη μάλιστα δεν κολλάει καν στην παρομοίωση που χρησιμοποίησε ο "αρθρογράφος", ( "Μια χώρα που βρισκόταν από αιώνων μεταξύ Ανατολής και Δύσεως αποφάσισε να στραφεί προς τη Δύση, μιμούμενη τα πάντα, σαν τη γκόμενα που όταν μείνει χωρίς παρτενέρ ψάχνει εναγώνια τον επόμενο, μην τυχών ξεμείνει.") (?!?!?!)έλεος πια με τον μισογυνισμό, που τον κολλάνε όπου βρουν..
Στην Ελλάδα έχουμε οικογενειοκρατία, ενώ στην Εδεμ του Δυτικού Α-πολιτισμού την Αμερική υπάρχει πλέρια αξιοκρατία, αν εξαιρέσουμε φυσικά τις περιπτώσεις των Κένεντυ, Μπους, Κλίντον και Κύριος οίδε πόσων ακόμη "αγνωστων" σε εμάς οικογενειών. Είμαστε φοροφυγάδες, ενώ οι έντιμοι Γερμανοί έχουν αναγάγει τη φοροδιαφυγή σε εθνικό τους σπορ. Πριν κατηγορήσουμε την Ελλάδα και τον Ελληνα για οτιδήποτε, ας σκεφτούμε κι ας ψάξουμε πόσα από αυτά τα κακώς κείμενα είναι ελληνικά και πόσα έχουν εισαχθεί και απλά τα μαϊμουδίζουμε, άλλωστε ο ΓΑΠ για παράδειγμα ο οποίος αισθάνοταν μειονεκτικά ως πρωθυπουργός στην Ελλάδα, θα προτιμούσε να είναι θυρωρός στο Ιλινόϊς, και με κάθε ευκαιρία κατηγορούσε τη χώρα που κυβερνούσε, αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα μιας πολιτικής οικογένειας η οποία αν το σκεφτεί κανείς και στον εμφύλιο οδήγησε τη χώρα και στην απατεωνιά μύησε τους Ελληνες.
Ο Tabula Rasa έχει δίκιο. Ο αρθρογράφος λόγω απειρίας αναπαράγει τα περί μεταφράσεων Αραβικών των Ελληνικών κειμένων στα ΛΑτινικά που φώτισαν τάχα την Δύση.. Και πώς δεν εμφανίστηκε καμμία Αναγέννηση από τον 12ο αι. μέχρι τον 14ο άραγε; Και όμως εξ Ανατολών το Φώς: Η προέλαση των Οθωμανών και η Άλωση έδιωξαν τους Έλληνες λογιούς στην Ιταλία και αλλού και άρχισαν οι μεταφράσεις που οδήγησαν στην Αναγέννηση.Επειδή ο χώρος είναι ακτάλληλος για την συζήτηση αυτή. Ενημερωθείτε πριν μπείτε σε άγνωστα χωράφια από επιστημονικά βιβλία ειδικών και όχι από επιφυλλίδες ιδεοληπτικών.Συγγνώμη που δεν σφάξαμε κατώτερες φυλές όπως οι διαφωτισμένοι Γάλλοι στην Αλγερία, ή δεν ρίξαμε χημικά σε ξυπόλητους όπως μόνοι οι φινετσάτοι Ιταλοί στην Αιθιοπία, κρίμα που δεν εφηύραμε τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως αμάχων όπως οι Άγγλοι στην Νότια Αφρική για τους Λευκούς μάλιστα! Μπόερς, ειλικρινά ντρέπομαι που δεν είχαμε ούτε μία Ιερά Εξέταση, έναν θρησκευικό εμφύλιο, μία βρε αδερφέ γενοκτονική σφαγή αλλογλώσσων ή αλλοφύλων (Ινδιάνων, Τασμανών, Αράβων) Πόσο κατώτερος αισθάνομαι που δεν είχα ποτέ μαύρους δούλους στο σπίτι μου, που δεν εκτιμήσαμε την Βαυαροκρατία, ή τις απεγνωσμένες προσπάθειες εξευρωπαϊσμού μας από τους Έλληνες κυβερνήτες μας (Γκλύξμπουργκ-φρειδερίκη, Δυναστεία ΠΑπανδρέου), πόσο λυπάμαι για την ακατανόητη δυσφορία μας για το παρελθόν Καραμανλήδων Ράλληδων Έβερτ (που αν ήμασταν σοφώτεροιτώρα θιάμασταν κολλητάρια με τους πολιτισμένους Κροάτες). Δεν εκτιμήσαμε ποτέ αρκετά τις 150χιλιάδες Άγγλων στρατιωτών από το 1944 και μετά ούτε τις ναπάλμ στα κεφάλια μας. Λογικό άλλωστε καθώς δεν ήμασταν σε θέση ούτε καν το προοδευτικό ΚΚΕ δεν μπορούσαμε εμείς οι αχρείοι λούμπεν προλετάριοι να κατανοήσουμε παγιδευμένοι σε ανόητες εθνικές παραδόσεις (εδώ οι περισσότεροι δεν εκτίμησαν τον εθνικοσοσιαλισμό, τον γνήσιο αοσιαλισμό θα εκτιμούσαν;) Αντί να μιμηθούμε όπως οι Ρώσοι κλπ σοβιετικοί τα θεία διδάγματα της Δύσης έστω και με την μορφή του επιστημονικού μαρξισμού (!) αφού δεν μπορούσαμε να εκτιμήσουμε τις απευθείας δυτικές διδαχές (θάμασταν μια Τσεχία σήμερα, έστω μιά Λιθουανία), εμείς εμμείναμε στην Βαλκανική μας καφρίλα. Ντροπή μας και καλά μας έκαναν οι φίλοι και σύμμαχοι και δεν βοήθησαν ούτε στην Κύπρο (καλά έκαναν και τους φούρκισαν οι προοδευτικοί Άγγλοι τους Καραολήδες και τους Δημητρίου...) ούτε στα πογκρόμ της Κων/πολης ή στα χάλια της Β. Ηπείρου.Είμαστε πραγματικά αξιολύπητοι που δεν έχουμε 1500 εγκληματίες πολέμου όπως οι Ιταλοί ή δεν έχουμε σφάξει την μουσουλμανική μειονότητα, ή που δεν κάνουμε απελάσεις όσων δεν ξέρουν Ελληνικά όπως οι Γερμανοί. Έστω μια κλεπταποδοχή των αρπαγέντων από τους νεκρούς των στρατοπέδων συγκεντρώσεως όπως οι Ελβετοί δεν κάναμε εμείς οι ανίκανοι επιχειρηματίες, ούτε στειρώναμε ορφανά ή διανοητικά καθυστερημένα άτομα όπως οι φιλάνθρωποι σκανδιναυοί φίλοι. Ναι είμαστε άθλιοι Βαλκάνιοι και μας αξίζουν όλα αυτά.Αναρωτιέμαι όμως: Πού ακριβώς μεγάλωσαν και σπούδασαν ΟΛΟΙ πρωθυπουργοί και οι περισσότεροι υπουργοί της Μεταπολίτευσης.. Στην Ευρώπη και την Αμερική;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!! Και γιατί τους έδιναν πτυχία εκεί των αρπακολλατζήδων απατεώνων που κατέστρεψαν την Ελλάδα από ανικανότητα; ή μήπως τους τα έδιναν για να αλυσοδένουν την χώρα καλύτερα και πιο περίτεχνα;ΈΛΕΟΣ με την ευρωλιγούρα!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ