Όπως έχω αναφέρει ξανά ένα από τα πράγματα που μου αρέσει πολύ να κάνω είναι να προσπαθώ να μεταδίδω την σοφία μου στους νεότερους φίλους μου. Ειδικά τώρα τελευταία που πλέον είμαι και ο μεγαλύτερος σε ηλικία στις παρέες που θα βρεθώ, αυτό μου το ψώνιο μεγαλώνει με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου. Την τελευταία φορά που η παρέα ασχολήθηκε με καυτά ερωτήματα που μας απασχολούν όλους διαπίστωσα κάτι το οποίο με προβλημάτισε πολύ. Η νέα γενιά, οι σημερινοί (ξενέρωτοι) 25άρηδες , αγνοούν ένα βασικό κανόνα. Στον κανόνα αυτό εγώ μυήθηκα λίγο μικρότερος από ότι αυτοί από κάποιους μεγαλύτερους μου τότε με σκοπό να είμαι κατάλληλα εφοδιασμένος για να αντιμετωπίσω την ζωή. Η έκπληξη μου μόλις αντιλήφθηκα ότι η νέα αυτή γενιά δεν γνωρίζει αυτό τον κανόνα ήταν μεγάλη. Θεωρούσα ότι όλοι τον ξέρουμε και τον έχουμε σαν βάση. Αρκετά όμως με την εισαγωγή, στην οποία κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα για το περί τίνος πρόκειται να μιλήσω, ήρθε η ώρα να μπούμε στο ψητό.


Το μεγαλείο αυτού του κανόνα, ή μάλλον ακόμα καλύτερα νόμου, είναι ότι είναι bisexual. Ο λόγος λοιπόν για τον "Νόμο του 3". Ο νόμος βρίσκει απόλυτη εφαρμογή και στα δύο φύλα και σε βοηθάει να βγάλεις ασφαλή (;) και γρήγορα (;) συμπεράσματα. Η μαλακία είναι ότι δεν θυμάμαι ούτε καν το όνομα του ανθρώπου που με μύησε σε αυτό το μυστικό για να του αποδώσω τα εύσημα αλλά τι να κάνω, μάλλον γερνάω και αρχίζω και ξεχνάω. Τέλος πάντων στο ψητό. Μία από τις χειρότερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε στην ζωή σας και δη στην προσωπική και σεξουαλική ζωή σας είναι μία ρημάδα ερώτηση που τριβελίζει μέσα στο μυαλό μας από την πρώτη στιγμή που γνωρίζουμε κάποιον νέο άνθρωπο."Με πόσους να έχει πάει αυτός ή αυτή άραγε". Μετά από αρκετή σκέψη και αρκετό πονοκέφαλο φτάνουμε σε ένα σταυροδρόμι. Ακολουθώντας τον ένα δρόμο αποφασίζουμε να αφήσουμε πίσω μας αυτή την ηλίθια ανησυχία και σταματάμε να ασχολούμαστε με το παρελθόν του άλλου περισσότερο από όσο ασχολούμαστε με τον παρόν του και συνεχίζουμε ωραία και ήρεμα την ζωή μας.

 

Σε περίπτωση όμως που διαλέξουμε τον άλλο δρόμο και συνεχίσουμε να απασχολούμε το μυαλό μας με τέτοια ζητήματα, φτάνουμε κάποια στιγμή σε κατάσταση αποπληξίας. Και μπαίνουμε στο τριπάκι να ρωτήσουμε τον σύντροφό μας τον μαγικό του αριθμό. Όπου μαγικός αριθμός, ο αριθμός των μέχρι εκείνη την στιγμή ερωτικών συντρόφων του. Ας ξεκαθαρίσω ότι κατά την άποψη μου αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που θα κάνετε στην ζωή σας αλλά συνεχίζουμε. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα φέρνει πολλές σκέψεις, νεύρα, συζητήσεις επί συζητήσεων χωρίς ιδιαίτερο νόημα και άλλα τέτοια συναφή που όλοι προσπαθούμε να αποφεύγουμε. Η χρησιμότητα του νόμου είναι σε αυτό το σημείο ακριβώς. Έρχεται και σου ανοίγει τα μάτια και σε γλιτώνει από πολλές καταστάσεις.


Θα πάρουμε πρώτα την περίπτωση που ένας άντρας κάνει την ερώτηση στην σύντροφο του και ακούσει τον μαγικό της αριθμό. Οι περισσότεροι από εμάς θα είναι ικανοποιημένοι με έναν αριθμό σίγουρα μονοψήφιο. Οι γυναίκες σαν πανέξυπνα όντα που είναι με τον καιρό το κατάλαβαν αυτό και προσάρμοσαν τις απαντήσεις σε αυτό που θέλουμε να ακούσουμε, έτσι ακούς όλες τις γυναίκες να παίζουν με αριθμούς από το 5 και να φτάνουν με το ζόρι το 8. Έτσι δηλαδή το 80% περίπου των γυναικών έχει πάει με περίπου 7 ή 8 άντρες μέχρι περίπου τα 30. Κάπου εδώ έρχεται ο περίφημος αυτός νόμος και πιάνει δουλειά. Ο νόμος αυτός λέει λοιπόν ότι όταν η μία γυναίκα σου αποκαλύψει τον μαγικό της αριθμό΄εσύ αμέσως παίρνεις τον αριθμό αυτόν και τον πολλαπλασιάζεις με το 3. Οπότε το 7 γίνεται 21, το 8 γίνεται 24 κ.ο.κ. Με αυτό τον τρόπο δεν είναι απόλυτο ότι θα βρεις ότι τον πραγματικό αριθμό αλλά σίγουρα θα είσαι πιο κοντά στην πραγματικότητα.


Περνώντας στην άλλη πλευρά τώρα, θα δούμε την όλη κατάσταση υπό το πρίσμα μιας γυναίκας. Όταν μία γυναίκα μπει στην ανεξήγητη αυτή διαδικασία και θελήσει να μάθει τον αριθμό των ερωτικών παρτενέρ του συντρόφου της. Στην πιθανή ερώτηση που μπορεί να κάνει η απάντηση που θα λάβει θα είναι σίγουρα διψήφιος αριθμός και σίγουρα θα υπάρχει η τάση το πρώτο ψηφίο αυτού του αριθμού να μην είναι το 1. Τέλος πάντων σε αυτή την περίπτωση πριν αρχίσετε να φρικάρετε και να αγχώνεστε σκεφτείτε τον νόμο του 3. Και σε αυτή την περίπτωση έρχεται να δώσει λύσεις και να εμφανίσει την αλήθεια. Σε αυτή την περίπτωση διαιρούμε τον αριθμό που μόλις ακούσαμε με το 3. Έτσι αν ο αριθμός που ακούσαμε από τον σύντροφό μας είναι ο 25, αμέσως εμείς τον διαιρούμε με το 3 και έχουμε περίπου 8, το 30 γίνεται 10 και πάει λέγοντας.


Ο μαγικός κανόνας του 3 λοιπόν στην διάθεση της νέας γενιάς, μίας νέας γενιάς που θα χρειαστεί ότι εφόδια υπάρχουν για να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα σταυροδρόμια της ζωής.


ΥΓ: Φυσικά και το κείμενο έχει πιο χιουμοριστικό χαρακτήρα παρά ρεαλιστικό αλλά αν ψάξει ο καθένας μας τους συντρόφους που έχουν περάσει από την ζωή του και εφαρμόσει αυτό τον κανόνα νομίζω ότι θα καταφέρει να εξηγήσει πολλά αναπάντητα ερωτήματα που βασάνιζαν το τότε νεανικό μυαλό του ("Πως γίνεται να έχει πάει μόνο με 3 και να είναι τόσο καλή στο κρεβάτι;")