Υπέροχη εξέλιξη για τον μικρό Νέστορα που είχε κάνει έκκληση για βοήθεια

 

«Γειά σας! Είμαι ο Νέστορας και είμαι 3,5 χρονών.
Ήμουν τριών μηνών όταν έμαθα ότι πάσχω από μια εξαιρετικά σπάνιας μορφής σύμπλοκη κυανωτική συγγενή καρδιοπάθεια (μονήρη κοιλία). Το οξυγόνο μου ήταν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Μετά τη διάγνωσή μου μπήκα εσπευσμένα σε κλινική και έκανα καρδιοχειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς Glenn- shunt. Η εγχείρηση έγινε με επιτυχία και μου έδωσε μια παράταση χρόνου, δυστυχώς όμως δεν ήταν αρκετή για την τελική διόρθωση της καρδιοπάθειάς μου.»

 

Έτσι ξεκινούσε το γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο (απ' τους γονείς του αγοριού) κειμενάκι που δημοσιεύσαμε πριν από λίγες ημέρες. Υπήρχε ελπίδα για το αγόρι, μόνο όμως αν κατάφερνε να πάει σε ένα συγκεκριμένο νοσοκομείο, στη Βοστόνη των ΗΠΑ. Οι γονείς του δεν είχαν άλλα λεφτά και αναγκάστηκαν να ζητήσουν την αλληλεγγύη των συμπολιτών τους. 

 

«Θέλω να μπορέσω να τρέξω, θέλω να συνεχίσω να γελώ, θέλω να ζήσω! Ζητώ τη βοήθειά σας!», κατέληγε η έκκληση. 

 

Μια δυο μέρες μετά τη δημοσίευσή μας, είδα τον Νέστορα σ' ένα βιντεάκι στο Instagram του Μαυρίδη - ο οποίος έκανε τη δική του έκκληση. 

 

Σε χρόνο ρεκόρ, πάλι στο Instagram διάβασα τα ευχάριστα νέα!

 

"ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ" Ενα ευχαριστώ είναι λίγο για όλους εσάς εκεί έξω, για όλους εσάς που πάρα τις άσχημες οικονομικές συνθήκες αυτού του τόπου, δώσατε ότι μπορεσατε από τις οικονομίες σας για να στείλουμε τον Νέστορα στην Βοστόνη να εγχειριστεί! Μαζέψαμε τα 300.000 € σε χρόνο ρεκόρ και το ταξίδι ξεκινάει! Σας Ευχαριστούμε όλους. "Ενας για όλους και όλοι για εναν" ❤️ #σας_αγαπαω_ολους

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη official account? (@georgemavridis_tattooligans) στις

 

Στο βιντεάκι πάνω ο Νέστορας λέει ευχαριστώ. Και παρότι το μυαλό του ίσως δεν μπορεί ακόμα να συλλάβει πόσο αναπάντεχο είναι πως μέσα σε ελάχιστες μέρες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έστειλαν τα λεφτά τους για αυτόν, είναι ενθουσιασμένος για το ταξίδι που, αν όλα πάνε καλά, θα του σώσει τη ζωή.

 

Κι όλα αυτά, χάρη στα ονλάιν άρθρα, τα status, τις κοινοποιήσεις και τα τουίτς που κινητοποίησαν άμεσα όλο αυτόν τον κόσμο. 

 

Μπράβο άνθρωποι του ίντερνετ :)