φωτο: MOBILE DIARIES.

 

 

Ο Τίμων ο Μισάνθρωπος είναι ένας από τους guest editors του Lifo.gr. Έχει ένα αμίμητο ύφος γραφής και στα ποστ του αλλά και στα σχόλια που κάνει. Σήμερα θα αξιοποιήσω την τέλεια παρέμβασή του στο ποστ μου "Έντεκα λόγοι που το νέο Σχέδιο Μάρσαλ είναι ΧΑΛΙΑ".

 

---

 

 

Άρη,

Έχεις απόλυτο δίκιο! Το νέο σχέδιο σωτηρίας είναι ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ! Απορώ κι εγώ μαζί σου!

 

Μα ξέρεις τι είναι να ζείς στην ΤΕΛΕΙΑ χώρα, με τους Ολυμπιακούς της, τα σκυλάδικά της, τις Cayenne της, το καθαρό και έντιμο πλουτισμό της, τον παραδειγματικό εργασιακό καθεστώς (η μαύρη εργασία ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΚΥΨΕ!), τις υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες και τους υπέρμετρα νομοταγείς πολίτες που σε κάθε πορτοκαλί φανάρι "κοκαλώνουν", φοράνε κράνος πάντα γιατι αλλιώς σε κάθε γωνία που υπάρχει αστυνόμος θα κόψει αμέσως κλήση, δεν παρκάρουν παρα μόνο όπου επιτρέπεται και ποτέ σε θέσεις εξυπηρέτησης αναπήρων, δεν χτίζουν σε δάση και παραλίες γιατί τον ΠΟΝΑΝΕ τον τόπο των προγόνων τους, δεν έχουν παράνομες χωματερές, δεν πετάνε χαρτάκι κάτω, διατηρούν τις παραλίες χωρίς ίχνος από αποτσίγαρα, σέβονται την δημόσια (δική τους) περιουσία και πληρώνουν τους φόρους τους μέχρι το τελευταίο σεντ; 

Σε αυτή την -ας είμαι μετριοπαθής- Ελβετία του ευρωπαικού Νότου έρχονται οι κουτόφραγκοι που με το που κατέβηκαν από τα δέντρα αμέσως έγιναν αδίστακτοι καπιταλιστές που εκμεταλεύονται στυγνά ακόμη και τους δικούς τους πολίτες και τους έχουν να ζούν σε άθλιες συνθήκες. Μα δες τη Γερμανία και τις χώρες της Σκανδιναβίας ή ακόμη και τη Γαλλία ή την Ιταλία - θλίψη!

 

Αυτοί λοιπόν θα μας δανείσουν -αντι να μας χαρίσουν που τους δώσαμε τα γνωστά φώτα- και θέλουν και τόκους και να ελέγχουν που πάνε τα χρηματά τους; Γιατί; Γιατί πέσαμε λιγο έξω στα δημοσιονομικά μας! Ε όχι! Πάει πολύ!

 

Τόσα χρόνια μόνοι μας διαπρέψαμε μεταξύ μπλε και πράσινων πατριωτών και άρα μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Αυτό που ζούσαμε ήταν η απόλυτη αξιοπρέπεια στην καθημερινότητα του πολίτη και τώρα μας την παίρνουν μέσα από το πιάτο - γιατι ώς γνωστόν η αξιοπρέπεια τρώγεται, με το καντάρι, χρόνια πολλά σε αυτή τη χώρα μαζί με το κουτόχορτο σαν σαλάτα - ποτέ σκέτη πρωτείνη!

 


Τα σέβη μου,

Τίμων ο Μισάνθρωπος

 

 

...................................................................................................................

 

 

* Δείτε το μπλογκ του Τίμωνα του Μισάνθρωπου.

** Έντεκα λόγοι που το νέο Σχέδιο Μάρσαλ είναι ΧΑΛΙΑ!