Πράγματα που κάνουν το 2016 καλύτερο: To νέο άλμπουμ των Marsheaux

Πράγματα που κάνουν το 2016 καλύτερο: To νέο άλμπουμ των Marsheaux Facebook Twitter
Οι Marsheaux είναι πολύ πιο πετυχημένες στη Γερμανία, την Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, παρά στην Ελλάδα. Πολύ κακώς.
0

Κατακαλόκαιρο, όλοι φεύγουν για άδεια κι εγώ μόλις γύρισα, έχοντας ήδη ξοδέψει ένα μεγάλο μέρος της... Eυτυχώς που υπάρχουν και μερικά πολιτιστικά αγαθά που μου φτιάχνουν τη διάθεση και με δροσίζουν. Θα τα απαριθμήσω στα Μικροπράγματα, με ευγνωμοσύνη ;-)

Ο νέος δίσκος των Marsheaux

Έχει τίτλο ATHLON γιατί οι δύο Θεσσαλονικιές Marsheaux -προφέρεται Μαρσό- βρίσκονται πλέον στην Αθήνα (η Σόφη) και στο Λονδίνο (η Μαριάνθη) φτιάχνοντας πλέον μουσική εξ αποστάσεως, με τη βοήθεια του (συμ)παραγωγού Nikonn.

Η νέα κυκλοφορία της UNDO Records, της δισκογραφικής που με συνέπεια σερβίρει τον έναν ωραίο ηλεκτρονικό δίσκο μετά τον άλλο εδώ και χρόνια, είναι αυτό που προσωπικά χρειαζόμουν αυτή τη στιγμή: γλυκόπικρη ηλεκτροπόπ με αιθέρα φωνητικά, ονειρικούς στίχους και πιασάρικες μελωδίες.

Δεν έχουν αλλάξει πολύ οι Marsheaux απ' τον πρώτο τους, εκπληκτικό κατά τη γνώμη μου, δίσκο τους που λεγόταν Ebay Queen και βγήκε το 2004. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο θετικό τους. Όποιος θέλει να ακούσει άλλου ύφους μουσική, απλώς ακούει άλλους καλλιτέχνες. Εγώ που θέλω να ακούσω έξυπνη ηλεκτροποπ που θυμίζει τις αρχές της δεκαετίας του '80 ακούω Marsheaux κι ο νέος τους δίσκος είναι ένα ποπ κομψοτέχνημα με δέκα σούπερ μελωδικά τραγούδια που μπορείτε να ακούσετε εδώ, και και να αγοράσετε απ' το iTunes.

Mου τη δίνουν τα συγκροτήματα που μετά από μια άλφα επιτυχία θεωρούν ότι πρέπει να αλλάξουν τον ήχο που τους έκανε επιτυχημένους, ή να αλλάξουν τις επιρροές τους, με αποτέλεσμα να βγάζουν τελείως αντιεμπορικούς, δύσκολους δίσκους που δεν αρέσουν σε κανέναν. Στο ΑΤΗLON κάθε τραγούδι επανεφευρίσκει τον κλασικό τους ήχο, μέσα από πειραγμένα ρεφρέν, μικρές πρωτοτυπίες και στίχους που μιλάνε κατευθείαν στην καρδιά.

Τα δικά μου αγαπημένα απ' την αρχή -αν και αλλάζουν κάθε φορά που ακούω το δίσκο- είναι το Now You Are Mine, το Strong Enough αλλά και το τελευταίο του άλμπουμ, το πιο 'παράξενο' The Beginning Of The End, ένα ταξίδι στα ανθρώπινα συναισθήματα, με συναρπαστική παραγωγή που σε στέλνει απ' την κόλαση στον παράδεισο, και πάλι πίσω (και πάλι μπροστά).

Πράγματα που κάνουν το 2016 καλύτερο: To νέο άλμπουμ των Marsheaux Facebook Twitter

Λένε ότι είσαι τόσο καλός όσο είναι οι επιρροές σου. Με επιρροές από τους Depeche Mode, τους Cure, τους OMD, τον Moby, τους Erasure, οι Marsheaux είναι πραγματικά καλές. Δεν ξέρω τι λέει για την Ελλάδα το γεγονός πως, όπως είχα ακούσει στον Πετρίδη κάποτε, οι Marsheaux κάνουν επιτυχία στο εξωτερικό, αλλά όχι στην Ελλάδα. Τα τραγούδια τους έχουν ακουστεί πολύ περισσότερο στο Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο, παρά στην Αθήνα ή την πατρίδα τους τη Θεσσαλονίκη - στην οποία σκανδαλωδώς έχουν παίξει μόνο δύο φορές συναυλία. Πάντως χαίρομαι που η φωτεινή, κολλητική και μελωδική τους μουσική αρέσει και σε άλλους εκτός από μένα, ακόμα κι αν αυτοί δεν είναι Έλληνες.

Πράγματα που κάνουν το 2016 καλύτερο: To νέο άλμπουμ των Marsheaux Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ