Δεν θα το πιστέψετε, αλλά κάποιος καλλιτέχνης είχε το θράσος να τραγουδήσει κάτι εναντίον της «Αριστεράς» που μας κυβερνά! 

 

Να το: 

 

 

Και οι στίχοι:

 

Ήρθες απ' τ' αριστερά, μουλωχτά, πονηρά, για να πάρεις την πρωτιά

να 'σαι με τους δυνατούς, να νικήσεις τους κακούς

Μπήκατε πολλοί μαζί, αγκαζέ με βιολιά, μα η βάρκα ήταν μικρή

και καθίσατε μαζί, στη μια μεριά, στη σειρά και η βάρκα μπάταρε δεξιά

Να μην ξεχάσουμε, τον εαυτό μας να αλλάξουμε παιδιά

πριν να αλλάξουμε τον κόσμο αυτό που δεν αλλάζει έτσι απλά

Αχ νεολαία μου, το κόμμα σου, σου κομματιάζει τα φτερά

δεν είναι ο ήλιος σου, η ελπίδα αυτή που έρχεται ξανά

Καπετάνιος στη στεριά, τι ντροπή, τι ζημιά να τα κάνεις θάλασσα

μόλις έρθει το ρευστό, πάρτο πάλι δεξιά

Έχει πλάκα αυτή η ζωή, τι γιατί, σαν τον άνεμο κι εσύ

Σαν τον άνεμο κι εγώ, αχ καλό, το φυσάμε και οι δυο

 

 

Ευτυχώς τον επανέφεραν στην τάξη αμέσως όλοι οι σωστοί κριτές των πάντων, που ξέρουν ότι πολιτικά τραγούδια γράφονται μόνο υπέρ του κόμματος, όπως και συγκεντρώσεις γίνονται μόνο όταν το κόμμα είναι αντιπολίτευση (εκτός αν πρόκειται για συγκέντρωση συμπαράστασης). 

 

Δε μοιάζουν να νοιάζονται πολλοί -και δεν μιλώ φυσικά γι' αυτόυς- για το αν είναι καλό τραγούδι (όχι και τόσο, κατά τη γνώμη μου) ή αν οι στίχοι του λένε την αλήθεια (ναι τη λένε, κατά τη γνώμη μου). Η αλήθεια είναι πως το τραγούδι του Μαραβέγια μου φάνηκε μάλλον σαχλό σε σχέση με άλλα του, αλλά μου τη δίνουν όσοι τον κράζουν μόνο και μόνο για το ότι τόλμησε να γράψει αντιπολιτευτικό τραγούδι (άρα «είναι φασίστας» ή «νεοφιλελέ»). 

 

Πριν χρόνια ο Πορτοκάλογλου είχε κάνει το αντίθετο «λάθος», γράφοντας αισιόδοξο τραγούδι που συνιστούσε υπομονή («ενώ τα παιδάκια λιποθυμούν απ' την πείνα και ο κόσμος αυτοκτονεί!» σύμφωνα με τα συριζοφερέφωνα που του είχαν επιτεθεί τότε). Σήμερα πολλά απ' τα ίδια συριζοφερέφωνα κάνουν επίθεση σε τραγουδιστή που έκανε το αντίθετο. Η βασική διαφορά; Τώρα κυβερνά το κόμμα τους και άρα ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν τα υποτιθέμενα χιλιάδες ελληνόπουλα που λιποθυμούσαν. Κι όποιος διαφωνεί θεωρείται σχεδόν προδότης. 

 

Δεν νομίζω ότι είναι Αριστερή νοοτροπία μόνο, ούτε μόνο Δεξιά, (αν και πιο πολύ μου θυμίζει ακροδεξιά): Με τον ίδιο τρόπο που ως Αγανακτισμένοι κάποιοι φανατίστηκαν να θεωρούν Ο,ΤΙ και να κάνει η εξουσία κακό, τώρα φανατίστηκαν να τα θεωρούν ΟΛΑ καλά.

 

Πιστεύω ότι και αριστούργημα να ήταν το τραγούδι, με την ίδια ένταση θα τον έκραζαν πάλι. 
Δεν ξέρω μόνο αν, τελικά, τους φταίει πιο πολύ ο Μαραβέγιας, ή ο ίδιος τους ο εαυτός.