Τις προάλλες έκανε την πρεμιέρα του online το νέο της Rihanna (που μοιάζει να μας πυροβολάει αλύπητα με πέντε νέα τραγούδια κάθε μήνα). Λέγεται California King Bed και μουσικά θα το περιέγραφα ως αδιάφορη, ξενέρωτη μπαλάντα - οπτικά όμως είναι καλογυρισμένο.

Περνάει μεγάλο μέρος του κλιπ μόνο με κάτι εσώρουχα -όταν δεν χαριεντίζεται με έναν τύπο- πράγμα που ίσως να σόκαρε πάλι τους Μουσουλμάνους. [Ποιος μπορεί να ξεχάσει το Πολύ γυμνή η Ριάνα για το Κουβέιτ;]

Τα πράγματα μπλέχτηκαν στα σχόλια του βίντεοκλιπ στο youtube όταν κάποιος Μουσουλμάνος έγραψε την παρακάτω παρομοίωση για να εξηγήσει γιατί είναι καλό να είναι τελείως ντυμένες οι γυναίκες. Μεταφράζω πρόχειρα:

Ένας Χριστιανός ρώτησε ένα Μουσουλμάνο: "Γιατί καλύπτουν οι γυναίκες σας το σώμα και τα μαλλιά τους;"

Ο Μουσουλμάνος χαμογέλασε και έβγαλε δύο γλυκά. Άνοιξε το ένα και κράτησε το δεύτερο στη συσκευασία του. Μετά τα πέταξε και τα δύο στο σκονισμένο έδαφος και ρώτησε το Χριστιανό:

"Αν σου ζητούσα να πάρεις ένα απ' τα δύο γλυκά, ποιο θα διάλεγες;"

Ο Χριστιανός απάντησε: "Μα, το καλυμμένο."

"Έτσι φερόμαστε κι εμείς στις Μουσουλμάνες γυναίκες μας" απάντησε τότε ο Μουσουλμάνος...

 

Προφανώς αυτός που άφησε αυτό το σχόλιο στο youtube δεν θα φανταζόταν τι εντύπωση θα έκανε η παρομοίωσή του στα δυτικά μας αυτιά και πόσο εξωφρενική θα έμοιαζε.

Πριν περάσει ώρα κάποιος είχε ήδη απαντήσει:

"Ρίχνουνε τις γυναίκες τους σε σκονισμένα πατώματα; LOL."

 

Και λίγο μετά κάποιος έγραψε:

"Ε, ναι, πρέπει να τις τυλίγετε αν φέρεστε στις γυναίκες σα βρωμιά που τη ρίχνετε στα πατώματα. Δεν είναι λόγος αυτός να τις καλύπτετε (ή και να τις φυλακίζετε σχεδόν) απ' την κορυφή έως τα νύχια. Απλώς φερθείτε τους με αξιοπρέπεια, σεβασμό - και με τρόπο ανάλογο μ' αυτόν που φέρεστε στους άντρες."

 

+++

Να και το βίντεοκλιπ που προκάλεσε όλα αυτά...