Όταν απολύθηκα απ' τον Στρατό αισθανόμουν ότι η ζωή μου έξω ήταν χειρότερη απ' ό,τι μέσα

Όταν απολύθηκα απ' τον Στρατό αισθανόμουν ότι η ζωή μου έξω ήταν χειρότερη απ' ό,τι μέσα Facebook Twitter
15

Είχα καθυστερήσει όσο μπορούσα τον στρατό, που ήταν ο φόβος και ο τρόμος μου από παιδάκι. (Όταν πήγαινα δημοτικό, στα '80s μας έλεγαν οι δάσκαλοι για να μας καθησυχάσουν: "Καλά, μέχρι να μεγαλώσετε εσείς ο στρατός θα έχει γίνει καναδυό μήνες - πιθανότατα θα έχει καταργηθεί και τελείως!")

Είχα πάρει δύο αναβολές για σπουδές και τον έτρεμα: Ήμουν αρρωστοφοβικός, αντικοινωνικός (αν και συζούσα ήδη), ενσυνείδητα μη-πειθαρχημένος, είχα πρόβλημα με τους εξουσιαστές, είχα πρόβλημα με το ότι θα έχανα 12 μήνες. 

Παρ' όλα αυτά, αναγκαστικά, πήγα. Το 2004. Είχα μόλις αγοράσει κινητό, παρ' ό,τι για 10 χρόνια δήλωνα πως ποτέ δε θα αγόραζα. Με έπαιρναν οι δικοί μου, μιλούσα με το δεσμό μου όλη την ώρα σαν 15χρονος, έστελνα sms προς κάθε κατεύθυνση σα να ήταν μικρά περιστέρια, ή καλύτερα σα να ήταν βελάκια που ρίχνουν στις παμπ.

Ήμουν Ι4 («γιατί όλοι οι δημοσιογράφοι βγάζετε κάποιο πρόβλημα;» με ρώτησαν στην επιτροπή αφότου έβγαλα το κάποιο πρόβλημα) και έκανα υπηρεσίες ως θαλαμοφύλακας, μια χρυσή καθημερινή ευκαιρία για να ακούσω τοπικό ραδιόφωνο και να διαβάσω βιβλία και εφημερίδες και περιοδικά. Το μόνο που με άγχωνε ήταν πως έπρεπε να ξυπνάω κάθε δυο και λίγο κάποιους για να πάνε στη σκοπιά και αυτοί δεν σηκώνονταν με τίποτα όσο κι αν προσπαθούσα και μετά όλοι τα έβαζαν μαζί μου. Έκανα έναν καλό φίλο όμως εκεί.

Την πρώτη μέρα εντόπισα αμέσως τον bully του στρατοπέδου. Ήταν ένας γεματούλης αγριωπός τύπος που βλέποντας το φρέσκο αίμα όρμηξε σε μας τους καινούργιους - και ειδικά σε μένα που μικρόδειχνα πιο πολύ από όλους. Για καναδυό μέρες προσπαθούσε να με τραμπουκίσει αντιμετωπίζοντας μια ψύχραιμη αδιαφορία. Σταμάτησε όταν τυχαία με άκουσε μια μέρα να λέω κάτι για το μεταπτυχιακό μου.

Τον πρώτο καιρό, απ' το κέντρο στο Μεσολόγγι με έστελναν συνέχεια στο Νοσοκομείο στην Αθήνα για την καρδιά (μου βρήκαν πρόβλημα που δεν ήξερα ότι είχα!), για κάτι ορθοπεδικά, για την όραση. Ήμουν κατά φαντασίαν ασθενής, ακραία αρρωστοφοβικός και έτρεμα τους γιατρούς. Κανονικά όλες οι επισκέψεις, εξετάσεις, παραπομπές και επανεξετάσεις θα με είχαν αποτελειώσει, αλλά είχα βρει τη λύση: Θα αξιοποιούσα τα new age κόλπα. Τεχνικές αναπνοής, μέθοδο silva, διαλογισμό. Ήταν πασαλείμματα το ήξερα -και αργότερα θα με βοηθούσε απέραντα η ψυχοθεραπεία-, αλλά για εκείνη την περίοδο ήταν ό,τι έπρεπε: Μου έδιναν έναν στόχο - να καταφέρω να υπομείνω το απαίσιο ημερήσιο πρόγραμμα, τους τραμπουκισμούς των ανωτέρων, τους φιλικούς αλλά χιλιάδες φαντάρους που μου προκαλούσαν και αγοραφοβία από πάνω.  

Μετά μετατέθηκα στην Κομοτηνή (μετά από ένα σύντομο ωραίο πέρασμα απ' την Αθήνα όπου ζούσα στην ξαδέρφη μου και "σπούδαζα" στην Στρατιωτική Σχολή Ξένων Γλωσσών απ' όπου πήρα την ιδιότητα Διερμηνέας την οποία πουθενά δεν κατάφερα να αξιοποιήσω στους 12 μήνες της θητείας μου).

Την πρώτη μέρα εντόπισα αμέσως τον bully του στρατοπέδου. Ήταν ένας γεματούλης αγριωπός τύπος που βλέποντας τον φρέσκο αίμα όρμηξε σε μας τους καινούργιους - και ειδικά σε μένα που μικρόδειχνα πιο πολύ από όλους. Για καναδυό μέρες προσπαθούσε να με τραμπουκίσει αντιμετωπίζοντας μια ψύχραιμη αδιαφορία. Σταμάτησε όταν τυχαία με άκουσε μια μέρα να λέω κάτι για το μεταπτυχιακό μου. 

"Έχεις μεταπτυχιακό;" είπε πλησιάζοντας όλος περιέργεια. 

"Ναι".

"Δηλαδή και πτυχίο;"

"Ναι". 

Φάνηκε τρομερά μπερδεμένος. "Δηλαδή... δηλαδή, πόσο χρονών είσαι;"

"26" απάντησα.

"Αφού μοιάζεις... ξέρω γω; 15;" με κοίταξε δύσπιστα.

"Όχι 26 είμαι" του έδειξα την κάρτα στρατού μου. 

"Καλά", κατέληξε, "και γιατί δεν το λες τόσες μέρες ρε μαλάκα;" Με χτύπησε φιλικά στην πλάτη. 

"Εσύ πόσο είσαι;" τον ρώτησα απολαμβάνοντας την απρόβλεπτη δύναμη που, βλακωδώς, έχει η ηλικία στο στρατό. 

"Εε... δεκαοκτώ μισό" ψέλλισε. Δεν με ξαναενόχλησε. 

Στο γούωκμαν είχα τις κασέτες που μου έγραψαν φίλοι, τους είχα ζητήσει να το κάνουν πριν μπω στο στρατόπεδο, για να τους θυμάμαι, τέλειες κασέτες, τις βρήκα πρόσφατα και τις ξανάκουσα. Κανείς δεν το ήξερε αλλά είχα και μια μικρή τηλεόραση μαζί μου -μια φορητή τηλεόραση που χωρούσε στην παλάμη και καταβρόχθιζε τις μπαταρίες σαν τρελή – και πήγαινα κρυφά στο μπάνιο κι έβλεπα αν έφυγε η Καλομοίρα ή ο Καραφώτης από εκείνο το Fame Story, έβλεπα τον Σάκη στη Γιουροβίζιον, στην Στάη στις ειδήσεις, τα ξεκατινάσματα Λαμπίρη και Στεφανίδου, συνήθως όταν έμενα μόνος στο Πρώτο Γραφείο όπου και δούλευα. 

Απολάμβανα τρομερά τις εξόδους. Απέφευγα όλο τον κόσμο (και όσο τους απέφευγα τόσο πιο μυστηριώδης και ενδιαφέρων έμοιαζα και όλοι προσπαθούσαν να με ενσωματώσουν στην παρέα τους, το αντίθετο απ' αυτό που ήθελα) και πήγαινα στο ίντερνετ καφέ της Κομοτηνής. Ποτέ ένα ευρώ δεν μου προσέφερε τόση πολλή απόλαυση. Διάβαζα ό,τι τραβούσε η ψυχή μου και μετά πήγαινα βόλτα στη φύση και διάβαζα την Ελευθεροτυπία, καθόμουν σε καφέ στην πλατεία και ξεκοκκάλιζα το Cover Story (τη συνέντευξη της Μαργαρίτας Καραπάνου θυμάμαι) ή πήγαινα σινεμά, στο Ολύμπια. Αν τυχαία έβλεπα κάποιον απ' το στρατό, ακόμα και συμπαθητικό, άλλαζα πεζοδρόμιο.

Περίμενα να έρθει σαββατοκύριακο για να έχω έξοδο και να πάω σ' ένα ξενοδοχείο. Ναι, πήγαινα σε ξενοδοχείο στις 12 το μεσημέρι και καθόμουν εκεί με ημιδιαμονή (20 ευρώ) μέχρι τις 12 το βράδυ. Ένα δωμάτιο ολόδικό μου για 12 ώρες. Με τηλεόραση. Και μίνι μπαρ. Έβγαινα μίνι βόλτες, έπαιρνα εφημερίδες ή βιβλία και ξαναγυρνούσα στο ολόδικό μου δωμάτιο στο ξενοδοχείο, κοιμόμουν σε μαλακά κρεβάτια όσο ήθελα (μιας και κανονικά κοιμόμουν ένα τετράωρο καθημερινά) και έκανα μπάνιο σε σχεδόν κανονική τουαλέτα.

Αυθυπέβαλλα φυσικά τον εαυτό μου, με διάφορες τεχνικές. Έπιασαν τόσο πολύ τα κόλπα, που σύντομα τα πέντε χλωμά δεντράκια ενός πάρκου στα μάτια μου έμοιαζαν με τροπικό κήπο της Εδέμ κι η κεντρική πλατεία με Trafalgar.

Οι τουαλέτες στο λόχο είχαν ποντίκια, έτσι έλεγαν όλοι. Έλεγαν ψέμματα όμως, δεν ήταν ποντίκια αλλά αρουραίοι, πράγμα χίλιες φορές χειρότερο. Μιλούσα στο τηλέφωνο όταν είδα από μια τρύπα του πατώματος της τουαλέτας να βγαίνει ένας σκούρος μακρύς μουσκεμένος αρουραίος. Και ζαλισμένος να τρέχει καταπάνω μου. Δε θέλω να θυμάμαι τη συνέχεια.

Είχε πολλή ζέστη εκείνο τον Ιούνιο, αν είναι δυνατόν που έπρεπε να φοράμε όλα αυτά τα ρούχα. Μόνο η βραδινή εκπαίδευση μου άρεσε. Πηγαίναμε με τα τεθωρακισμένα σε κάτι υψώματα και λέγαμε ανέκδοτα περιμένοντας το ΟΚ για να γυρίσουμε πίσω, μερικές φορές μας έδειχναν κάτι προπολεμικά συστήματα για να βλέπουμε τον εχθρό και μας έλεγαν πως αυτά έχουν αντικατασταθεί από πιο σύγχρονα τα οποία όμως δεν υπάρχουν στο στρατόπεδό μας.

  

Όλοι οι στρατιωτικοί τρόμαζαν όταν μάθαιναν πως ήμουν δημοσιογράφος. Τρόμαζαν. Στο μυαλό τους «δημοσιογράφος» σήμαινε Τριανταφυλλόπουλος, σήμαινε κρυφή κάμερα, σήμαινε δημόσια κατακραυγή. Μου έλεγαν συνέχεια, «δεν πιστεύω να μας καταγράφεις» όταν έκαναν τις απάτες τους, προσπαθούσαν να τα έχουν καλά μαζί μου γιατί πίστευαν ότι μπορεί και να τους έκανα πρωτοσέλιδο την επόμενη ημέρα, τόση δύναμη νόμιζαν ότι είχα.

 

Τον πρώτο καιρό επαναλάμβανα ακούραστα πως είμαι δημοσιογράφος του πολιτιστικού, έγραφα δηλαδή για μουσεία και συναυλίες και φιλμ, και όχι αποκαλυπτικά θέματα για σκάνδαλα στρατιωτικών, αλλά μετά το έκοψα και τους άφησα να με φαντάζονται σαν Μάκη Τριανταφυλλόπουλο σε οικονομική συσκευασία.

Στην Θεσσαλονίκη, με έκαναν ταχυδρόμο της Σχολής Πολέμου, ό,τι πρέπει δουλειά για έναν τεμπέλη αντικοινωνικό κι έλειπα τη μισή μέρα σε βόλτες στην πόλη. Τους Ολυμπιακούς του 2004 τους βλέπαμε στον θάλαμο - ευτυχώς είχα διανυκτέρευση την ημέρα της Τελετής Έναρξης και την είδα intoxicated σπίτι. Τα βράδια ως θαλαμοφύλακας διάβαζα ένα σωρό βιβλία - το καλύτερο ήταν το Εκκρεμές του Φουκώ, του Έκο. 

Απ' όλα αυτά όμως πιο πολύ μου έμεινε η Κομοτηνή, που πολλοί θεωρούσαν άσχημη ή αδιάφορη. Την δέχτηκα όπως ήταν.

Και, μετά, την ειδωλοποίησα.

Αυθυπέβαλλα φυσικά τον εαυτό μου, με διάφορες τεχνικές. Έπιασαν τόσο πολύ τα κόλπα, που σύντομα τα πέντε χλωμά δεντράκια ενός πάρκου στα μάτια μου έμοιαζαν με τροπικό κήπο της Εδέμ κι η κεντρική πλατεία με Trafalgar.


Θα περίμενε κανείς πως η λατρεία μου για αυτήν θα ήταν κάτι ευκαιριακό. Κι όμως, ξαναπήγα πολλές φορές από τότε – είναι για μένα το Άγιο Όρος μου. Με το που κατεβαίνω στο σταθμό των ΚΤΕΛ παθαίνω υπεροξυγόνωση χαράς.

Ο διαλογισμός και τα new age κόλπα με βοήθησαν να τελειώσω αναίμακτα το στρατό. Δούλεψαν όμως τόσο πολύ -ίσως υπερβολικά πολύ- αφού, φέρνοντάς μου ένα μεγάλο high στην κάθε μέρα στρατού (και Κομοτηνής), μετά όταν βγήκα κι έκοψα τους διαλογισμούς αισθανόμουν για λίγο ότι η ζωή μου έξω ήταν χειρότερη απ' ό,τι μέσα. Ευτυχώς αυτό δεν κράτησε πολύ, και ήρθα σύντομα στα συγκαλά μου...

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

11 σχόλια
Η αλλιώς ο τίτλος "Η θητεία του προβληματικού"...Και το λέω καλοπροαίρετα και το λες και εσυ (ψυχοθεραπείες κλπ). Γιατί οι πλειοψηφια λεει "σαν τις διακοπες του στρατού δεν έχει"
Ωραίο άρθρο Άρη, ο στρατός έχει πάρα πολλά αρνητικά ΑΛΛΑ ας περιγράφουμε και λίγο την άλλη πλευρά για να μην απογοητεύονται αυτοί που ακόμα δεν πήγαν...Λοιπόν, στο στρατό έχει πολύ χαβαλέ, γέλιο ρε παιδί μου.Θα ακούσεις κορυφαίες ατάκες, θα έχει στιγμές που δεν θα κρατιέσαι απο το γέλιο (και θα ειναι πολλές)..θα γνωρίσεις γαμάτα άτομα αλλά και χάλια τύπους όπως και στην καθημερινή ζωή..Θυμίζει αρκετές φορές κατασκήνωση και όλα κυλάνε -συνήθως- χαλαρά..Δεν έχεις καμία ευθύνη, για όλα ειναι υπεύθυνοι οι μόνιμοι..Εάν εισαι λατρης της ρουτίνας και του προγράμματος δεν θα φύγεις ποτέ!!Άσχετα με αυτά που διαδίδονται εννίοτε εχω φάει και πολύ καλά στο στρατό.Γνώρισα παιδιά που μέχρι σήμερα ειναι ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ..Μαθαινεις πολλές φορές να συνεργάζεσαι, να μοιράζεσαι, να ανέχεσαι, να γνωρίζεις, να προσαρμόζεσαι και αυτό ειναι η ζωή..Και πολλά άλλα...Δεν ειμαι στρατόκαυλος...Δεν πέρασα ζάχαρη, έκανα 18μηνο και δεν ήμουν ποτέ σε κοντινή μετάθεση στο σπίτι μου...
Συγχαρητήρια για το άρθρο, γνωρίζω πολλούς νέους που θα βοηθηθούν διαβάζοντας κάτι σαν αυτό και δε θα νιώθουν τόσο μόνοι και αποκομμένοι. Από τη μεριά μου θα ήθελα να πω ότι για τους ιδεολογικά αντίθετους με το στρατό, τη χρηση όπλων και καθε μορφής βίας, υπάρχει η λύση της εναλλακτικής θητείας διάρκειας 15 μηνών (αντί για την 9αμηνη στρατιωτική). Όσοι την επιλέξουν (εφόσον πληρούν τις προδιαγραφές και εγκριθεί το αίτημά τους από το υπουργείο), δε θα έχουν καμια σχέση με στρατόπεδα και θα δουλέψουν σε κάποια δημοσια υπηρεσία (εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας και εκτος μεγάλων πόλεων) με ωράριο δημοσίου (8αωρο πεντε μέρες την εβδομάδα). Οι αντιρρησίες δε θεωρούνται "φαντάροι", δεν παραδίδουν την ταυτότητα τους ενώ δικαιούνται 220 ευρώ το μήνα τα οποία (υποτίθεται) προορίζονται για σίτιση και στέγαση (εκτός και αν η υπηρεσία τους αναλάβει να τους φιλοξενεί και να τους σιτιζει, άρα δε θα πληρώνονται). Στη διαρκεια των 15 μηνών θα έχουν συνολικά 30 ημέρες άδεια και φυσικά για αναρρωτικες και για ρεπό ισχύει ακριβως ακριβώς ότι και για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. Μετά το πέρας της θητείας τους δε θα έχουν καμία διάφορα με.όσους πήγαν κανονικά στρατό αφού θα πάρουν το ίδιο ακριβώς χαρτί που θα αναφέρει οτι "έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους στην πατρίδα".Εγώ είμαι αναγνωρισμένος αντιρρησίας συνείδησης για ιδεολογικούς λόγους και βρίσκομαι στα μέσα της θητείας μου στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου Ηλείας όπου εργάζομαι ως διοικητικό προσωπικό. Απο την εμπειρία μου μπορώ να πω οτι η διαδικασία για να αναγνωριστεί κάποιος ως αντιρρησίας συνείδησης είναι σχετικά απλή αλλά απαιτεί αρκετό χρονο, αποφασιστικότητα και σωστή προετοιμασία κυρίως λόγω γραφειοκρατίας. Η δουλειά στο νοσοκομείο μου έχει δώσει την ευκαιρία να βοηθήσω αρκετά τους συνανθρώπους μου ενώ έχω πάρει σημαντικές εμπειρίες περνώντας από διάφορα ποστα ανα καιρούς. Σίγουρα οι 15 μήνες (13,5 αν κρατήσει κανείς όλη την άδεια για το τέλος) είναι μεγαλο διάστημα και είναι αρκετά δύσκολο κάποιος να βγάλει τα προς το ζην αφού ο μισθός δεν αρκεί παρά μονο για το ενοίκιο. Παρόλα αυτά παραμένω ελεύθερος και πιστός στην ιδεολογία μου ενώ παράλληλα κάνω κάτι εποικοδομητικό για εμένα και το κοινωνικό σύνολο με αποτέλεσμα ο καιρός να περνά πιο γρήγορα και ευχάριστα. Οποίος ενδιαφέρεταιενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα, θα βρει όλες τις πληροφορίες για την εναλλακτική θητεία καθως και χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες σε αυτό το link: https://enalaktiki.wordpress.com
Στο άρθρο το γράφω: "Ήταν πασαλείμματα το ήξερα -και αργότερα θα με βοηθούσε απέραντα η ψυχοθεραπεία-, αλλά για εκείνη την περίοδο ήταν ό,τι έπρεπε"Οπότε και σκέφτηκα, και το έκανα και με βοήθησε απέραντα, και μακάρι να το είχα κάνει και νωρίτερα. Έγω γράψει πολλές φορές γι' αυτό, να ένα εξομολογητικό άρθρο σχετικά με την αγχώδη διαταραχή που είχα: http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/36972
Θέλει θάρρος να παραδεχτείς ότι έχεις κάποιο πρόβλημα και να ζητήσεις βοήθεια, από το να κάνεις πως δεν τρέχει τίποτε και αυτό να σε τρώει από μέσα.
Το μυστικό είναι να προσπαθείς να περνάς καλά, ακόμη κι αν υπάρχουν κάποιοι ηλίθιοι κομπλεξικοί που ξεσπάνε επάνω σου αν είσαι λίγο πιο μεγάλος ηλικιακά, έχεις πάρει κάποιο πτυχίο/μεταπτυχιακό/διδακτορικό ή δεν συμπεριφέρεσαι σαν αρούγκανος. Επίσης, να μην κρατάς μέσα σου όλες τις μ@λακίες που θα ακούσεις εκεί μέσα, γιατί αλλιώς θα σαλτάρεις.
Διερμηνέας, ταχυδρόμος, Ι4, πρώτο γραφείο, Θεσσαλονίκες, Αθήνες, Κομοτηνές...Φίλε μου δεν θέλω να το παίξω εξυπνάκιας, αλλά ζάχαρη την πέρασες. Ουσιαστικά, η μοναδική υπηρεσία που έκανες ήταν θαλαμοφύλακας; Εμένα μ έφαγαν τα φυλάκια, οι σκοπιές στους -8 (Έβρος βλέπεις), η ανυπαρξία θέρμανσης, τα παρατηρητήρια στο δάσος μέσα στο καλοκαίρι (τέτοια υγρασία δεν ξαναείδα στη ζωή μου) και τα σκηνάκια και ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Αν είσαι παιδί της πόλης (όπως, απ' ό,τι κατάλαβα ήσουν κι εσύ), είναι εμπειρία απ τις λίγες.
Έτσι ακριβώς είναι, όπως το λες (και γι΄αυτό δεν μπορώ να γκρινιάξω, το αντίθετο μάλιστα). Θα μπορούσα να αποκρύψω πράγματα, ή να τα παρουσιάσω χειρότερα για να με 'ηρωοποιήσω', αλλά προφανώς και δεν είναι αυτός ο σκοπός μου.Από τη στιγμή που διάφοροι συγγενείς κινητοποιούνταν για "να βοηθήσουμε το παιδί" (δεν ξέρω τι παίζει τώρα πια με τα βύσματα), σε συνδυασμό με τις σχετικές σπουδές την ηλικία και τα μεταπτυχιακά, θα ήταν σκανδαλώδες να μην ομολογήσω ότι την έβγαλα ζάχαρη.
Επειδή έχω πολύ πρόσφατη την εμπειρία του στρατού, το άρθρο αυτό μου άρεσε πραγματικά πολύ.Όλοι μας - σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό - χρησιμοποιήσαμε κάποια "τεχνική" για να επιβιώσουμε. Είτε new age είτε οτιδήποτε άλλο, ο στρατός απαιτεί να γίνεις "κάποιος άλλος" για να τη βγάλεις καθαρή.Και εγώ τον έτρεμα το στρατό και τελικά δεν ήταν ούτε κατά διάνοια όσο χάλια φανταζόμουν μικρός.
Κάπως έτσι ίσως έχουμε ειδωλοποιήσει το Έντεκα , και όταν , σε ανύποπτο χρόνο , κάνεις "εντεκιακές" δημοσιεύσεις , μας προκαλείς υπεροξυγόνωση :) . Καλό σαββατοκύριακο , σε αγαπάμε.