Καβάφης +Μπουτάρης + Μουσικοί από τη Σύρο + Κέντρο εξαρτημένων από αλκοόλ, ναρκωτικά, ίσον;

Καβάφης +Μπουτάρης + Μουσικοί από τη Σύρο + Κέντρο εξαρτημένων από αλκοόλ, ναρκωτικά, ίσον; Facebook Twitter
2
Καβάφης +Μπουτάρης + Μουσικοί από τη Σύρο + Κέντρο εξαρτημένων από αλκοόλ, ναρκωτικά, ίσον; Facebook Twitter

Διάβασα το εξής: 

Η «ΟΑΣΙΣ»,  κέντρο υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων από αλκοόλ, ναρκωτικά, τζόγο και διαδίκτυο, με τιμή παρουσιάζει την παράσταση Κ. Π. Καβάφης: Απ' έξω και τραγουδιστά της ομάδας «ΚΑΒΑΦΗΣ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου. Η παράσταση διαρκεί 90 λεπτά, στη διάρκεια των οποίων ερμηνεύονται 11 τραγούδια Ελλήνων συνθετών σε ποίηση Καβάφη. Η πρώτη μελοποίηση ποιημάτων του πραγματοποιήθηκε το 1926 από τον Δημήτρη Μητρόπουλο.

Στην παράσταση θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή σε συνθέσεις Μάνου Χατζιδάκι, Δήμου Μούτση, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Θάνου Μικρούτσικου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Σωκράτη Μάλαμα, Χρήστου Νικολόπουλου και Μπάμπη Κουλούρα. 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και συνιδρυτής της ΟΑΣΙΣ, Γιάννης Μπουτάρης, θα συμμετάσχει με απαγγελία. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.

Ζήτησα λοιπόν κατευθείαν απ' τον σκηνοθέτη Μπάμπη Κουλούρα να μου πει μερικά λόγια.  
Και να τι μου έγραψε:

Ονομάζομαι Μπάμπης Κουλούρας.

 

Είμαι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου 'Ανω Σύρου, επικεφαλής και σκηνοθέτης της "Ομάδας Καβάφης".

Όταν το 2006, για να εκτονώσω μέρος της λατρείας μου για τον Αλεξανδρινό, αποφάσισα να ανεβάσω το αφιέρωμά μας "Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ - ΑΠ' ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ'' κάτω από την Πανσέληνο του Αυγούστου, στο γραφικό χωριουδάκι Κίνι της Σύρου, δεν τολμούσα να ονειρευτώ ούτε στο πιο τρελό μου όνειρο, ότι στις 20 Σεπτεμβρίου του 2013 θα παίξουμε την 40η μας παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και ότι μας περιμένουν στο μέλλον δεκάδες προσκλήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεν ξέρω αν φταίει που λείπουν από το αφιέρωμά μας οι βαρύγδουπες, βαρετές και πολλές φορές περιττές αναλύσεις των ποιημάτων του Καβάφη, δεν ξέρω αν φταίει που όλοι οι συντελεστές είναι ταλαντούχοι καλλιτέχνες και υπέροχοι άνθρωποι, αν φταίει η μοναδική ερμηνεία των τραγουδιών από την Χρυσούλα Κεχαγιόγλου ή αν αρέσει η από στήθους απαγγελία της ποίησης του Αλεξανδρινού, αλλά αυτή η παράσταση απέδειξε ότι αντέχει στο χρόνο και κάθε παρουσίαση της "γεννάει" κι άλλες παραστάσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δει τον Καβάφη μας πάνω από 5 φορές.

Καβάφης +Μπουτάρης + Μουσικοί από τη Σύρο + Κέντρο εξαρτημένων από αλκοόλ, ναρκωτικά, ίσον; Facebook Twitter

Όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έτσι και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η Ομάδα μας παρουσιάζει πρώτη την ποίηση του σπουδαίου Αλεξανδρινού. Και η χαρά και συγκίνηση μας μεγαλώνουν γιατί θα παίξουμε στην Πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, τη Θεσσαλονίκη των θρύλων και της Ιστορίας, γιατί θα παίξουμε σ' αυτό το Ναό της Τέχνης και του Πολιτισμού, γιατί θα παίξουμε για την ΟΑΣΙΣ, μια οργάνωση που επιτελεί ένα συγκλονιστικό έργο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, το τζόγο και το διαδίκτυο, γιατί θα μας παρουσιάσει και θα απαγγείλει μαζί μας ο Αλέξης Κωστάλας, ένας έξοχος Έλληνας της τέχνης και του Πολιτισμού, Συριανός από Πατέρα, γιατί μας κάνει την τιμή ν' απαγγείλει μαζί μας ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και εκ των Ιδρυτών της ΟΑΣΗΣ Γιάννης Μπουτάρης και γιατί οι Θεσσαλονικείς θα μας ακούσουν να μιλάμε για τον Καβάφη, όχι ως αναλυτές του, αλλά γιατί εμείς απλά τον λατρεύουμε ''ΑΠ'ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ''.

Μια γεύση από τα μέχρι σήμερα ταξίδια μας με τον Αλεξανδρινό, θα βρείτε στο www.kavafis-syros.blogspot.gr

Καβάφης +Μπουτάρης + Μουσικοί από τη Σύρο + Κέντρο εξαρτημένων από αλκοόλ, ναρκωτικά, ίσον; Facebook Twitter

======

Η παράσταση και η «ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ» Άνω Σύρου

Η Ομάδα, μια από τις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, «ταξιδεύει» τον Καβάφη σε όλο τον κόσμο από το 2006, όταν πρωτοπαρουσίασε το «Απ' έξω και τραγουδιστά» στη Σύρο, ενώπιον 500 ατόμων. Όπως χαρακτηριστικά γράφει «η ψυχή της ομάδας» και εμπνευστής της παράστασης, Μπάμπης Κουλούρας, «Τα σχόλια και οι κρίσεις ήταν πάνω από κάθε προσδοκία. Ο γνωστός δημοσιογράφος και πνευματικός άνθρωπος Γιώργος Σαββίδης, που παρακολούθησε την παράστασή μας, έγραψε στην εφημερίδα ''Απογευματινή της Κυριακής'' στις 3-9-2006: ...''για μένα ήταν η πιο ολοκληρωμένη βραδιά που έχω παρακολουθήσει για το μεγάλο Αλεξανδρινό''. Τι ήταν να το γράψει αυτό ο μεγαλόθυμος δημοσιογράφος ; Καβαλήσαμε παρευθύς το καλάμι και εξορμήσαμε για να ζητήσουμε ''τους επαίνους των Δήμων και των Σοφιστών τα δύσκολα και τ'ανεκτίμητα εύγε''.»

Την «Ομάδα Καβάφης» απαρτίζουν οι μουσικοί
Νίκος Ρούσσος – πιάνο
Ζαννής Μαραγκός – κιθάρα
Βαγγέλης Αραγιάννης – μπάσο
Αντώνης Κονσολάκης – μαντολίνο
Νίκος Απέργης – φυσαρμόνικα, ακορντεόν
Αποστόλης Μάρης – νέυ, μπεντίρ
Κατερίνα Βαρδούση – βιολί
Γεωργία Λίτσα - σαντούρι
Τραγουδά η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου
Απαγγέλλει ο Μπάμπης Κουλούρας
Αφηγείται η Νικολέττα Ρούσσου

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια