Αν έβγαινε ακόμα η σκανδαλοθηρική εφημερίδα (κι αν είχε ίχνος αυτογνωσίας) θα μπορούσε να είχε βγει με το παραπάνω πρωτοσέλιδο.

 

Η Ρεμπέκα Μπρουκς (που ήξερε πολλά και δε θα έφευγε με τίποτα, αλλά τελικά αναγκάστηκε να παραιτηθεί), ο μεγιστάνας του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοκ (που ελέγχει τεράστιο μέρος των ειδήσεων παγκοσμίως) και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέβιντ Κάμερον (που στηρίχτηκε ολόθερμα απ' τα μέσα του Μέρντοκ και ήταν φίλος και συνεργάτης των πρωτεργατών του σκανδάλου). Screwed.

 

Και όπως διαβάζω, μέρα με τη μέρα τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Μέρντοκ, του οποίου η αυτοκρατορία βασίστηκε σε ανήθικες εξαγορές, ψέματα, υποκλοπές, αντιδεοντολογικούς χειρισμούς, σεξισμό, ρατσισμό, ομοφοβία και κρυφές συμφωνίες με κυβερνήσεις.

 

Ήδη η κρίση έφτασε και στα αμερικάνικα μέσα του Μέρντοκ με την παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου της Wall Street Journal, που ήταν υπεύθυνος την περίοδο των υποκλοπών. Επίσης ο Jude Law μήνυσε τη SUN (άλλη βρετανική εφημερίδα του Μέρντοκ που ελπίζω να κλείσει για πάντα) υποστηρίζοντας πως κι αυτή έκανε υποκλοπές, και μάλιστα έγραψε θέματα γι' αυτόν βασισμένα σε τηλεφωνήματα του.

 

Και το θέμα συνεχίζεται. Είναι ωραίο να βλέπεις πως μερικές φορές, όντως, όλα εδώ πληρώνονται.

 

...................................................................................................................

 

 

[+]

 

Μετά το BBC, η φίλη μου η Κατ. βρέθηκε να δουλεύει στα κεντρικά της «News of the World» στο Λονδίνο, πράγμα από μόνο του σουρεαλιστικό. Με το που έσκασαν οι συλλήψεις για τα σκάνδαλα υποκλοπών και χρηματισμών και με το που έκλεισε για πάντα η Νο1 σκανδαλοθηρική εφημερίδα του Μέρντοκ, θυμήθηκα αμέσως την Κατ. και όσα έλεγε για τη διαφθορά, την αδικία και την παράνοια που επικρατούσε στον χώρο εργασίας της. Την πήρα τηλέφωνο.

 

Κι αυτά που μου είπε, εκ των έσω, είχαν πολύ, πάρα πολύ, ενδιαφέρον...

 

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΤΟ ΧΑΡΕΜΙ ΤΗΣ NEWS OF THE WORLD...