«Σοκ», και «σάλος» και «οργή» για όσα «προκλητικά» δήλωσε ο «Πακιστανός» «υπερτυχερός». Πόσα εισαγωγικά να χωρέσουν σε μία «είδηση» (να τα πάλι) που πλημμύρισε το ελληνικό ίντερνετ και πόλωσε και δίχασε και προκάλεσε τους αναπόφευκτους καβγάδες.

 

Ο Βαγγέλης μου έγραψε πως «Με ενα απλο google search της φωτογραφιας του, καταλαβαινεις οτι ειναι φέικ. Η πλακα ομως ειναι σε αυτους που το φαγανε και πως το σχολιαζουν. Το περιεργο δεν ειναι τα ρατσιστικά ή υποστηρικτικά σχολια.
Το περιεργο ειναι ποσο ευκολα ο κοσμος πιστευει ο,τι δει στο ιντερνετ.»

 

Για τις «προκλητικές δηλώσεις» του Πακιστανού υπερτυχερού

 

Κάνοντας λοιπόν google search της φωτογραφίας, βλέπω ότι ο εν λόγω κύριος δεν έχει καμία σχέση με το Τζόκερ και την Ελλάδα.  

 

Για τις «προκλητικές δηλώσεις» του Πακιστανού υπερτυχερού

(Πριν από 3 χρόνια, όπως γράφει το BBC, ο 30χρονος Farrakh Nizzar, που δούλευε σε πρακτορείο του Μάντσεστερ, σκανάροντας το απόκομμα του Λόττο μιας κυρίας είδε ότι είχε κερδίσει 1 εκατομμύριο λίρες. Αντί να της το πει, το κράτησε για τον εαυτό του, λέγοντάς της ότι δυστυχώς δεν κέρδισε τίποτα. Όταν πήγε προσπαθώντας να εισπράξει τα λεφτά, συνελήφθη.)

 

Για τις «προκλητικές δηλώσεις» του Πακιστανού υπερτυχερού
Τελικά ο υπάλληλος του πρακτορείου καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλακή για απάτη. Η κυρία και ο σύζυγός τους πήραν τελικά τα λεφτά, και έγιναν ευτυχισμένοι εκατομμυριούχοι. Ενδιαφέρουσα -ό,τι πρέπει για κινηματογραφική κωμωδία- ιστορία, αλλά τελείως άσχετη με την υπόθεσή μας.

 

Στο Ellinika Hoaxes γράφουν για το θέμα:

Οργιάζουν οι φήμες τις τελευταίες ώρες πως ο μεγάλος νικητής του Τζόκερ είναι παράνομος μετανάστης από το Πακιστάν.

Ας δούμε τώρα πως ξεκίνησαν οι φήμες και τι ισχυρίζονται. Τις είδαμε σε ιστοσελίδες τύπου deite-to.com και press-news.gr.

22χρονος πακιστανός που βρίσκεται παράνομα στην χώρα ,βρισκόταν υπό μεγάλη πίεση λόγω των οικονομικών προβλημάτων τα οποία τον είχαν λυγίσει. Είχε πλέον αποφασίσει ότι δεν άντεχε άλλο και θα έβαζε τέλος στη ζώη του.

Όμως η ζωή είχε άλλα σχέδια γι' αυτόν...
Ένα δελτίο του Τζόκερ ήταν αυτό που του άλλαξε γνώμη και τον... έσωσε.

Ένα τυχερό δελτίο που που χάρισε 9 εκαττομύρια ευρώ, ποσό πολύ μεγάλο και πολύτιμο για εκείνον, τη συγκεκριμένη στιγμή της ζωής του.

Οπως δήλωσε ο ίδιος στις εφημερίδες , "Με αυτά τα λεφτά θα μπορέσω να φέρω την οικογένεια μου στην Ελλάδα και να ζήσουμε πλουσιοπάροχα. Ο Αλλάχ μου έστειλε αυτό το δώρο!'

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αλ Ζαουάχρι δήλωσε:

-"Δεν μου αρεσει η Ελλάδα, εδώ τρώνε χοιρινό και οι γυναίκες κυκλοφορούν πολύ γδυμένες. Χαίρομαι όμως που κέρδισα τόσα λεφτά και τωρα δεν θα έχω ανάγκη να ξαναδουλέψω στα φανάρια"

 

Για τις «προκλητικές δηλώσεις» του Πακιστανού υπερτυχερού

 

Σε κάτι τέτοιες ειδήσεις τα σχόλια δίνουν και παίρνουν φανερώνοντας το ανώτερο του πολιτισμού μας, αν θέλετε να κλάψετε ή να γελάσετε μην παραλείψετε να τα διαβάσετε.

 

Ας δούμε όμως τώρα γιατί η είδηση περί παράνομου Πακιστανού νικητή του τζόκερ δεν ευσταθεί:

 

Πρώτον, αν ο νικητής του Τζόκερ είναι παράνομος μετανάστης για να πάρει τα κέρδη χρειάζεται οπωσδήποτε άδεια παραμονής και αυτό φαντάζομαι θα το γνωρίζουν οι παράνομοι μετανάστες, οπότε για ποιο λόγο να πάνε να παίξουν;

Ο ΟΠΑΠ το ξεκαθαρίζει στην ιστοσελίδα του.

 

Δεύτερον ο ΟΠΑΠ δεν δίνει τα στοιχεία των νικητών στη δημοσιότητα και

 

τρίτον σε ποια εφημερίδα είδατε γραμμένα τα όσα το ανυπόστατο άρθρο ισχυρίζεται; Αν τις βρείτε πείτε το και σε εμένα.

 

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν ο τυχερός του Τζόκερ μπορεί να είναι Πακιστανός αλλά οι ισχυρισμοί του άρθρου περί δηλώσεων παράνομου μετανάστη στις εφημερίδες κλπ. δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως αληθείς.

 

**

 

UPDATE: Εμφανίστηκε τελικά ο υπερτυχερός. Μαντέψτε τι εθνικότητας είναι.