Ένα κατσικάκι, ανάπηρο εκ γενετής, βρέθηκε πεταμένο σε κάδο σκουπιδιών στο Ναύπλιο. Ευτυχώς υπήρξαν άνθρωποι

 

«Τις βόλτες της με το ειδικά σχεδιασμένο αναπηρικό αμαξίδιο απολαμβάνει η Μαλλού, το κατσικάκι που βρέθηκε πεταμένο σε κάδο σκουπιδιών στο Ναύπλιο και υιοθέτησε συνειδητά η Βασιλική Κωστοπούλου» διαβάζω στο Ιστορίες Αδέσποτων. «Η αξιέπαινη και τόσο ουσιαστική πράξη της συγκίνησε χιλιάδες φιλόζωους, οι οποίοι την συνεχάρησαν για τα μαθήματα ανθρωπιάς που είχε δώσει σε όλους.»

 

Αυτό το ανήμπορο πλάσμα που κάποιος ασυνείδητος πέταξε ζωντανό μέσα στον κάδο διότι προφανώς του ήταν άχρηστο εξαιτίας της αναπηρίας του, βρήκαν και διέσωσαν οι υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου Ναυπλίου, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία και κινητοποιήθηκαν άμεσα.

 

Ένα κατσικάκι, ανάπηρο εκ γενετής, βρέθηκε πεταμένο σε κάδο σκουπιδιών στο Ναύπλιο. Ευτυχώς υπήρξαν άνθρωποι

 

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι» κ. Στέλιος Κυριάκου, ο οποίος μετέφερε το ζωάκι σε κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι είναι εκ γενετής ανάπηρο στα δύο πίσω του ποδαράκια, ενώ έπασχε από γαστρεντερικές δυσλειτουργίες.

Στην έκκληση του κ. Στέλιου Κυριάκου για βοήθεια ανταποκρίθηκε η Βασιλική Κωστοπούλου, η οποία υιοθέτησε συνειδητά το ανάπηρο κατσικάκι γνωρίζοντας εξαρχής ότι θα χρειαστεί περισσότερη φροντίδα εκ μέρους της προκειμένου να του εξασφαλίσει μια ποιοτικότερη ζωή.

 

Ένα κατσικάκι, ανάπηρο εκ γενετής, βρέθηκε πεταμένο σε κάδο σκουπιδιών στο Ναύπλιο. Ευτυχώς υπήρξαν άνθρωποι
Η Βασιλική Κωστοπούλου που υιοθέτησε τη Μαλλού

 

Ο Βασίλης Τζιγκούρας κατασκεύασε αφιλοκερδώς το αναπηρικό αμαξίδιο της Μαλλού για να κάνει τις βόλτες της χωρίς να σέρνει το πίσω μέρος του σώματός της.

Η Βασιλική Κωστοπούλου μιλώντας στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» ανέφερε ότι κρίθηκε απαραίτητο να αφαιρεθούν τα πίσω λουριά του αμαξιδίου και να τοποθετηθεί εκεί ένα ύφασμα για να κρατάει ψηλά το κορμί της για να μην το σέρνει. «Τα πίσω λουριά τελικά δεν βόλεψαν την Μαλλού. Αν και ήταν αναγκαία για να κρατάνε πίσω τα πόδια της ανοικτά για να μη λερώνεται, της προκαλούσαν σπαστικότητα με αποτέλεσμα να χάνει την ισορροπία της και να πέφτει» εξηγεί η Βασιλική Κωστοπούλου.

 

Αυτή η μεταποίηση έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού η Μαλλού τρέχει πια σαν σφαίρα και απολαμβάνει την ανεξαρτησία των κινήσεών της. «Η Μαλλού δε μαζεύεται. Όταν της βγάζω το αναπηρικό αμαξίδιο, μετά από λίγη ώρα, πάει και κάθεται δίπλα του και μου φωνάζει.

Η εξυπνάδα αυτού του πλάσματος δεν περιγράφεται με λόγια. Αναζητά συνεχώς το χάδι, δείχνει την αγάπη του, εκπαιδεύεται και επικοινωνεί. Το αριστερό μπροστινό πόδι της Μαλλού επανέρχεται και μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την ενδυνάμωση στο μπροστινό μέρος. Με την κατάλληλη μεταποίηση του αμαξιδίου σύντομα αυτό θα το χαρούμε.

 

 

Το βάρος της Μαλλού είναι άλλο ένα θέμα που χρήζει προσοχής καθώς θα μας δημιουργεί συχνά πρόβλημα στα μπροστινά πόδια εάν δεν το ελέγχουμε. Λόγω του ότι δεν κινείται όπως θα έπρεπε η Μαλλού, είναι εύκολο να βάλει βάρος. Σ' αυτό κάνω ό,τι μπορώ για να κινείται αρκετή ώρα μέσα στην ημέρα.

Είναι πολύ σημαντικό στο να μάθει να μην τεμπελιάζει γιατί θα συνηθίσει σ' αυτή τη στάση σώματος και θα καταντήσει κλινήρης κάτι το οποίο δε πρέπει να επιτραπεί. Κάνουμε καθημερινά 5 λεπτά περπάτημα ανά μία ώρα. Ο χρόνος θα αυξηθεί σταδιακά έτσι ώστε να μη καταπονείται. Έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας» επεσήμανε η Βασιλική Κωστοπούλου.

 

*Όλα αυτά τα έψαξα και τα έμαθα όταν διάβασα ότι αυτήν την Παρασκευή 24/2, μέρος των εσόδων του Vegan Menu που θα προσφέρει το Οικόπολις της Θεσσαλονίκης θα διατεθεί στη Μαλλού. 

 

Οι Δομές Αλληλεγγύης του κοινωνικού χώρου Οικόπολις στηρίζουν τόσο τα ανθρώπινα όσο και τα μη ανθρώπινα ζώα και γι'αυτό το λόγο μέρος των εσόδων θα διατεθούν και στη Μαλλού.

 

Αντιγράφω:

 

Ένα κατσικάκι, ανάπηρο εκ γενετής, βρέθηκε πεταμένο σε κάδο σκουπιδιών στο Ναύπλιο. Ευτυχώς υπήρξαν άνθρωποι

 

Παρασκευή 24/2 η κουζίνα θα είναι ανοιχτή από τις 18:00 - 20:30.

 

Vegan menu:
- Λαζάνια με τόφου ρικότα και σπανάκι
- Caesar salad
- Coffee cake με κόκκινα φρούτα
- Cupcakes

 

Κάθε Παρασκευή έχετε τη δυνατότητα και να δοκιμάσετε καινούργιες γεύσεις, αλλά και να ενισχύσετε τη δράση των δομών αλληλεγγύης του κοινωνικού χώρου Οικόπολις. Αυτή τη Παρασκευή 24/2 μέρος των εσόδων θα διατεθεί και σ'ένα ανάπηρο κατσικάκι τη Μαλλού, που βρέθηκε πεταμένο μέσα σε κάδο σκουπιδιών έτσι ώστε να μπορέσει να ξαναπερπατήσει.

  

*Οικόπολις - μια παράλληλη πόλη
Πτολεμαίων 29Α, 54630 Thessaloníki