Στο βίντεο κάτω βλέπουμε τον Masood, απ' τον καταυλισμό του Ελληνικού. Ενώ έχουν δοθεί εκατοντάδες εκατομμύρια απ' την Ευρώπη και ανθρωπιστικές ομάδες για να βοηθήσει το ελληνικό κράτος τους πρόσφυγες, αυτοί συνεχίζουν να ζουν σε τραγικές συνθήκες.

 

 

Και τα λεφτά δεν είμαστε και πολύ σίγουροι πού πήγανε. Ταυτόχρονα μερικοί Έλληνες νομίζουν ότι οι όλοι οι πρόσφυγες καλοπερνούν επειδή «εμείς τους ταϊζουμε κι αυτοί κοιμούνται όλη μέρα»... 

 

 

Ο Ευάγγελος Αναγνώστου, φοιτητής στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και γνωστός youtuber ως Vagelarios, έφτιαξε το παραπάνω κοινωνικό βίντεορεπορτάζ, που παρουσιάζει τις αντίξοες συνθήκες στο αεροδρόμιο του Ελληνικού όπου διαμένουν οι πρόσφυγες που ήρθαν πριν από περίπου ένα χρόνο.

 

Λέει στο LIFO.gr: «Η εγκληματικότητα, η έλλειψη σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, η ανυπαρξία γιατρών και άλλες αντίξοες συνθήκες διαβίωσης κάνουν τούς πρόσφυγες του Ελληνικού να μην νιώθουν ασφαλείς. Ένας απ' αυτούς, ο Masood μου είπε χαρακτηριστικά: "Δεν ήρθα εδώ απλά μόνο για να τρώω και να κοιμάμαι. Θέλω να κάνω γι αυτή τη χώρα τα πάντα, να δουλέψω. Είμαι καθηγητής υπολογιστών, 8 χρόνια δίδασκα στην Ινδία. Και τώρα είμαι... τίποτα.»