Αυτήν την Κυριακή, κάτι ωραίο θα γίνει στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Αυτήν την Κυριακή, κάτι ωραίο θα γίνει στην Πλατεία Κλαυθμώνος Facebook Twitter
1

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου μισό εκατομμύριο αδέσποτα ζώα, ενώ μόνο στην Αττική ο αριθμός υπολογίζεται σε 100.000, διαβάζω στο econews.gr.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα φιλοζωικά σωματεία και ειδικά η έλλειψη πόρων είναι τεράστια. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι η βαθιά ριζωμένη νοοτροπία πολλών «ζωόφιλων» της πλάκας που είτε επιμένουν να αγοράζουν σκυλιά ράτσας χρηματοδοτώντας ουσιαστικά τη μαφία των «puppy-mills» είτε αρνούνται να στειρώσουν το κατοικίδιό τους επιδεικνύοντας εγκληματική άγνοια για τις ανάγκες και την ψυχική κατάσταση των ζώων, αλλά και αντικοινωνική συμπεριφορά καθώς διογκώνουν το πρόβλημα των αδέσποτων.

Αν σκέφτεστε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε ένα κατοικίδιο υιοθετήστε ένα από τα χιλιάδες αδέσποτα που ζητούν αγάπη, στέγη και φροντίδα.

1. Είναι δωρεάν. Σε αντίθεση με την αγορά των ζώων που μπορεί να στοιχίσει αρκετά χρήματα, η υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων είναι δωρεάν.

2. Θα δώσετε σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη.

3. Θα κάνετε διπλό καλό, αφού αφενός θα δώσετε σπίτι σε ένα αδέσποτο ζωάκι, αλλά αφετέρου τη θέση του στο καταφύγιο ή στον χώρο φιλοξενίας που βρισκόταν θα πάρει ένα άλλο ζώο που βρίσκεται στον δρόμο.

4. Μέσα από την υιοθεσία, καταγγέλλετε έμμεσα το εμπόριο, το λαθρεμπόριο και την παράνομη αναπαραγωγή ζώων και θα αποδυναμώσετε τη δράση τους.

5. Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη που θα λάβετε από ένα αδέσποτο ζώο, δεν περιγράφεται με λόγια.

6. Θα δώσετε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σας, την οικογένειά σας και τους φίλους σας τονίζοντας την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

7. Αυτό το συναίσθημα της προσφοράς και της αλληλεγγύης είναι υπέροχο.

8. Θα έχετε την καλύτερη παρέα του κόσμου (και την πιο πιστή)!

9. Συνήθως τα ζώα που είναι διαθέσιμα για υιοθεσία είναι μεγαλύτερα σε ηλικία κι έτσι δεν θα ζήσετε ποτέ τις «καταστροφές» που μπορεί να κάνει ένα κουτάβι μέσα στο σπίτι.

10. Τα ιατρικά του έξοδα θα είναι μειωμένα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί ευαισθητοποιημένοι κτηνίατροι εκεί έξω που συνεργάζονται με τα φιλοζωικά σωματεία και κάνουν καλύτερες τιμές στις επισκέψεις και τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων.

11. Θα δώσεις αγάπη και στοργή σε ένα πλάσμα που μπορεί να είναι ταλαιπωρημένο και κακοποιημένο, χωρίς να σε νοιάζει εάν το κατοικίδιο σου είναι «ράτσας» (μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις τα σκυλιά ράτσας είναι υποδεέστερα τη γενική κατάσταση της υγείας από τα ημίαιμα, καθώς προέρχονται από σειρά αιμομιξιών και έχουν περιορισμένη γενετική δεξαμενή).

***

Αυτήν την Κυριακή, κάτι ωραίο θα γίνει στην Πλατεία Κλαυθμώνος Facebook Twitter

Την Κυριακή 3 Απριλίου, παραμονή της παγκόσμιας ημέρας αδέσποτων ζώων, οι atenistas σας προσκαλούν να ανοίξετε την αγκαλιά σας και να νοιαστείτε για αυτές ξεχωριστές ψυχές χωρίς σπίτι σε μια μεγάλη φιλοζωική δράση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Μετρό Πανεπιστήμιο) από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.

 

 

► ΈΛΑ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ
2Έλα, γνώρισε κι εκδήλωσε το ενδιαφέρον σου να υιοθετήσεις έναν από τους σκύλους που φιλοξενούνται στα καταφύγια των οργανώσεων και υποδομών. Δεκάδες σκυλάκια από μικρά ως μεγάλα θα ναι εκεί και θα περιμένουν να βρουν επιτέλους ένα σπίτι! Άνοιξε την καρδιά σου σ’ αυτά τα υπέροχα πλάσματα.


Οργανώσεις που συμμετέχουν:

– Τμήμα αστικής πανίδας Δήμου Αθηναίων-Υπηρεσία Αδέσποτων
– Εθελοντές Αρωγοί Ζώων Αγίου Στεφάνου Αττικής
– ΖωοφιλικήΈνωση Ηλιούπολης
– Ζωοφιλικός Σύλλογος Περάματος
– ΣΑΖΑ Φιλοζωικός Σύλλογος Αλίμου
– Σωματείο προστασίας δικαιωμάτων ζώων «Οδυσσέας» (Καταφύγιο Ζωγράφου)
– Φιλοζωικο Σωματείο «Αδεσποτη Ελπίδα»
– Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας-Κερατσινιου
– StrayCare.gr Αδέσποτη Φροντίδα
– SCARS – Second Chance Animal Rescue Society
– Stray.gr – Σωματείο Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων
– SAPT Hellas

3►Όσοι υιοθετήσουν θα λάβουν για τα σκυλάκια 6 μήνες δωρεάν τροφή (εκτός Ζ.Φ. Ηλιούπολης που καλύπτει με άλλο πρόγραμμα) καθώς και εμβολιασμό ( +στείρωση στην περίπτωση του Δ. Αθηναίων).

► Οι υιοθεσίες θα πραγματοποιούνται μέσω των οργανώσεων, με συμβόλαιο υιοθεσίας, και με τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το νόμο.

1Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Αυτήν την Κυριακή, κάτι ωραίο θα γίνει στην Πλατεία Κλαυθμώνος Facebook Twitter

Mικροπράγματα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια