Η κυβέρνηση εφαρμόζει τα πιο αντιλαϊκά μέτρα που μπορεί κανείς να φανταστεί, αλλά τώρα αποφάσισε ξαφνικά να νοιαστεί για τον "κοσμάκη" με ένα "φιλολαϊκό" μέτρο. 

 

Μειώνει τους φόρους; Ρίχνει τις τιμές; Αυξάνει μισθούς και συντάξεις; Όχι βέβαια. 

 

Εξαντλεί την υποτιθέμενη φιλολαϊκότητά της με τον πιο επικίνδυνο τρόπο. Βοηθώντας όχι τους οικονομικά ασθενέστερους, αλλά αυτούς που παραβιάζουν φανάρια και STOP, αυτούς που προσπερνούν αντικανονικά, αυτούς που αργά ή γρήγορα προκαλούν ατυχήματα και δυστυχήματα. Δίνοντας τους το ακριβώς αντίθετο μήνυμα απ' αυτό που πρέπει. 

 

Συμφωνώ απόλυτα (και γι' αυτό και τη μοιράζομαι) με την κίνηση του ActiveThessaloniki, που γράφει:

 

Όχι στη μείωση των προστίμων του Κ.Ο.Κ.

Η απόφαση για μείωση των προστίμων του Κ.Ο.Κ. γίνεται κατά τον κ. Τόσκα λόγω της οικονομικής κρίσης και οι παραβάτες δυσκολεύονται να τα πληρώσουν. 


Μια τέτοια απόφαση είναι απαράδεκτη, γιατί θα δημιουργήσει κλίμα αδιαφορίας σε πολλούς οδηγούς για την παραβίαση του Κ.Ο.Κ. αφού με τη νέα ρύθμιση τα πρόστιμα θα έχουν μικρό κόστος στη τσέπη τους. Σε μια χώρα που τα ποσοστά των τροχαίων ατυχημάτων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και η οδηγική συμπεριφορά των Ελλήνων οδηγών είναι παράδειγμα προς αποφυγή. 

Η κοινή λογική λέει, πως αν δεν κάνω παραβάσεις δεν έχω να φοβηθώ για κανένα πρόστιμο αλλά το σπουδαιότερο έχει να κάνει με την σωματική ακεραιότητα τη δική μας, της οικογένειας μας και των συνανθρώπων μας.

Σήμερα το πρόστιμο για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση κοστίζει 100 ευρώ και αν πληρωθεί μέσα σε 10 ημέρες κοστίζει 50 ευρώ. Τώρα με τη νέα μείωση κατά 50% ο παραβάτης θα πληρώνει μόνο 25 ευρώ!

Μη Χρήση Ζώνης ασφαλείας ‐ επιβάτη ‐ οδηγού 300 ευρώ
Οδήγηση χωρίς κράνος 300 ευρώ
Με τη νέα ρύθμιση 150 ευρώ  Έγκαιρη πληρωμή 75 ευρώ

Η παραβίαση STOP υποχρεωτικής παραχώρησης προτεραιότητας τιμωρείται σήμερα με 700 ευρώ, όπως και το αντικανονικό προσπέρασμα ή η μη χρήση φλας κατά το προσπέρασμα, παραβάσεις που μπορεί να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές, μπορούν να μειωθούν στα 175 ευρώ αν πληρωθούν μέσα στο προβλεπόμενο χρόνο.

Παραβίαση STOP 700 Ευρώ
Αντικανονικό προσπέρασμα, μη χρήση φλας 700 ευρώ
Με τη νέα ρύθμιση 175 ευρώ.

Η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται για κανένα ψηφοθηρικό όφελος!

Να ακουστεί η φωνή της λογικής.


AΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΕΔΩ:


https://secure.avaaz.org

 

Αυτή είναι μια συλλογή υπογραφών στην οποία ελάχιστοι θα υπογράψουν. Πολύ κακώς.
Εκκλησάκι στο δρόμο Χορτιάτη - Άγιος Βασίλειος στο νομό Θεσσαλονίκης, (Φωτ.: Konstantinos Tsakalidis / SOOC)
  

*Παρότι το ψήφισμα είναι ονλάιν για πάνω από μια εβδομάδα, όταν υπέγραψα προχτες, είχε δεν είχε 36 υπογραφές. (Δεν πουλάει η αντίθεση στις μειώσεις προστίμων, προφανώς.)

Αναρωτιέμαι αν ποτέ οι υπογραφές θα αυξηθούν ώστε να κάνουν τον υπουργό να το ξανασκεφτεί...