Νωρίτερα σήμερα γράψαμε για το θάνατο του Πέτρου Παπαθανασίου: Ο @Galaxyarchis του Twitter, των μπλογκς (γνωστός για το δικό του «Γαλαξιάρχης-Μάλλον Ακίνδυνος» αλλά και τη συμμετοχή του στο «ΠαραλληλοΓράφος») και του Radio Bubble.  

   

Ήταν μαχητικός, ετοιμόλογος και γνωστός για την αντιεξουσιαστική ιδεολογία του. 

 

Αυτό που δεν ήταν γνωστό -και φρόντισε να το γνωστοποιήσει σε όλους η Όλγα Γεροβασίλη- ήταν πως εδώ και ένα χρόνο, μετά τη μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, δούλευε στο γραφείο τύπου της Κυβέρνησης. 

 

Αμαύρωσε η Όλγα Γεροβασίλη τη μνήμη του @Galaxyarchis που σκοτώθηκε χτες;

 

Κάποιοι αναρωτήθηκαν πώς ταίριαζε η ιδεολογία του με αυτήν της κυβέρνησης, άλλοι θεώρησαν πως θα έκανε προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι πάντως τα έβαλαν με την Γεροβασίλη. 

  

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Δεν ξέρω αν ήταν σωστό αυτό που έκανε η Όλγα Γεροβασίλη, και -ακόμα περισσότερο- αν ο ίδιος ο νεκρός θα ήθελε να γίνουν έτσι τα πράγματα. 

 

«Ο διορισμός του Galaxyarchis περιελάμβανε την εκμετάλλευση brandname & μετά θάνατον από την Γεροβασίλη», γράφει ο @ketelapongo  και συμπληρώνει: «Πρώτα ψωνίζεις μια αιχμηρή πένα "ευρείας αποδοχής" κι όταν πεθάνει θρηνολογείς για ψήφους...»

 

Δεν νομίζω πάντως ότι αμαυρώνεται η φήμη κανενός. Υπάρχουν περίοδοι που όσο και αντισυστημικός μπορεί να είναι κάποιος, χρειάζεται και να ζήσει. Επίσης ο Galaxyarchis δε χρησιμοποίησε ποτέ τη μεγάλη επιρροή που είχε στο Twitter για να στηρίξει το ένα ή το άλλο κόμμα, και μάλιστα εδώ και 6 μήνες δεν έγραφε καν στον δημοφιλέστατο λογαριασμό του.