Αμαύρωσε η Όλγα Γεροβασίλη τη μνήμη του @Galaxyarchis που σκοτώθηκε χτες;

Αμαύρωσε η Όλγα Γεροβασίλη τη μνήμη του @Galaxyarchis που σκοτώθηκε χτες; Facebook Twitter
Θρηνολογώντας για ψήφους, ή από αγνή αγάπη για ένα συνεργάτη (που σχεδόν κανείς δε γνώριζε αυτή την ιδιότητά του); // Φωτ.: Nikos Libertas / SOOC
12

Νωρίτερα σήμερα γράψαμε για το θάνατο του Πέτρου Παπαθανασίου: Ο @Galaxyarchis του Twitter, των μπλογκς (γνωστός για το δικό του «Γαλαξιάρχης-Μάλλον Ακίνδυνος» αλλά και τη συμμετοχή του στο «ΠαραλληλοΓράφος») και του Radio Bubble.  

   

Ήταν μαχητικός, ετοιμόλογος και γνωστός για την αντιεξουσιαστική ιδεολογία του. 

Αυτό που δεν ήταν γνωστό -και φρόντισε να το γνωστοποιήσει σε όλους η Όλγα Γεροβασίλη- ήταν πως εδώ και ένα χρόνο, μετά τη μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, δούλευε στο γραφείο τύπου της Κυβέρνησης. 

Αμαύρωσε η Όλγα Γεροβασίλη τη μνήμη του @Galaxyarchis που σκοτώθηκε χτες; Facebook Twitter

Κάποιοι αναρωτήθηκαν πώς ταίριαζε η ιδεολογία του με αυτήν της κυβέρνησης, άλλοι θεώρησαν πως θα έκανε προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι πάντως τα έβαλαν με την Γεροβασίλη. 

  

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Δεν ξέρω αν ήταν σωστό αυτό που έκανε η Όλγα Γεροβασίλη, και -ακόμα περισσότερο- αν ο ίδιος ο νεκρός θα ήθελε να γίνουν έτσι τα πράγματα. 

«Ο διορισμός του Galaxyarchis περιελάμβανε την εκμετάλλευση brandname & μετά θάνατον από την Γεροβασίλη», γράφει ο @ketelapongo  και συμπληρώνει: «Πρώτα ψωνίζεις μια αιχμηρή πένα "ευρείας αποδοχής" κι όταν πεθάνει θρηνολογείς για ψήφους...»

Δεν νομίζω πάντως ότι αμαυρώνεται η φήμη κανενός. Υπάρχουν περίοδοι που όσο και αντισυστημικός μπορεί να είναι κάποιος, χρειάζεται και να ζήσει. Επίσης ο Galaxyarchis δε χρησιμοποίησε ποτέ τη μεγάλη επιρροή που είχε στο Twitter για να στηρίξει το ένα ή το άλλο κόμμα, και μάλιστα εδώ και 6 μήνες δεν έγραφε καν στον δημοφιλέστατο λογαριασμό του.

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Ποιοι συνεχιζουν να αμαυρωνουν τον νεκρο φαινεται.Εδω τρολαρουν ολοκληρα κομματα,καναλια,εφημεριδες,σαιτ καιτην πληρωνει ο ατυχος νεος,του οποιου πουθενα δεν ειδα το ιστορικο του. Αληθευει οτι ασκουσε κριτικη και στον Συριζα;
Λυπάμαι για τον θάνατο του, γιατί ήταν πολύ νέος Ξυδάκι σε όσους έπεσαν απο τα σύννεφα μαθαίνοντας ότι ο ανένταχτος αντιφά ήταν μισθωμένος του Σύριζα. Τώρα αν αυτό είναι διαπόμπευση όπως λέει ο φίλτατος τουϊτεράς τι να πώ, ίσως για μερικούς είναι καλύτερα να συνεχίσουν να τρώνε κουτόχορτο. Συλλυπητήρια στην οικογένεια.
Το λυπηρό είναι ότι χρησιμοποιούνται οι φόροι μας για τον έλεγχο της κοινής γνώμης. Το κράτος δεν έχει χρήματα για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία ... αλλά έχει για να χρηματοδοτεί προπαγάνδα. Για τον άνθρωπο τι να πω; Κατά μια έννοια καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Καλό του δρόμο και ας αναπαυτεί η ψυχή του.
Εδώ ισχύει ο γνωστός αγγλικός ιδιωματισμός:“would not be caught dead”Idiom based on the idea that something very embarrassing would make even a dead person uncomfortable (πχ το να είσαι αντεξουσιαστής και τρολ του Μνημονιακού Σύριζα, μαζί και ταυτοχρόνως).Κάτι που κατά βάθος μάλλον γνώριζε, και γι αυτό είχε σιωπήσει τους τελευταίους 6 μήνες. Ας όψεται η Γεροπωστηνλένε.
Δεν καταλαβαίνω γιατί θίχτηκαν τόσοι πολλοί. Του κόμματος ήταν, αυτό βγήκε και είπε η Γεροβασίλη. Δεν είπε τίποτα που ήταν ψέμα. Τώρα το ότι πάνω στο θάνατο του, τον καπηλεύεται για ψήφους, δείχνει απλά το ποιόν του αφεντικού του. Ας αναπαυτεί εν ειρήνη.
Να ζησει φυσικα, αλλα να βαλει και ενα disclaimer οτι εχει συγκρουση συμφεροντων αμεση.Δεν μπορει το μισο τουιτερ, περα του galaxyarchis που ειχε σιωπησει, να ειναι μισθδοτουμενο απο πολιτικα κομματα, δηλ εμας και να μοιραζουν ψοφους, εν ωρα εργασιας. Ο μισθος μετακλητου υπαλληλου δεν ειναι για μαυρη προπαγανδα.Προσωπικα το θεμα του διορισμου με απογοητευει λιγο. Υπαρχουν πολλες δουλειες να βιοποριστει κανεις.Παρα πολυ λιγες απαιτουν εναγκαλιασμο με την πολιτικη εξουσια.