Αγγελία πώλησης άμμου που φέρεται να προέρχεται από την Νήσο Χρυσή της Κρήτης είναι αναρτημένη στο ebay.

 

Όπως αναφέρει το neakriti, επικαλούμενο ανάρτηση του Καλούστ Παραγκαμιάν, ο οποίος συμμετέχει στην Επιτροπή Σχεδίου Δράσης για τη διάσωση της Νήσου Χρυσής, κάποιοι πωλούν την άμμο στο διαδίκτυο προς 21 ευρώ.

 

Στην ανάρτηση στο ebay υπάρχουν τέσσερις φωτογραφίες με την άμμο μέσα σε ένα μπολ και ο πωλητής φαίνεται να την βγάζει στο «σφυρί» με τιμή εκκίνησης τα 15 ευρώ. Ακριβώς από κάτω αναγράφεται η τιμή πώλησης των 21 ευρώ και λίγο χαμηλότερα με ψιλά γράμματα τα μεταφορικά που αγγίζουν τα 20.

 

 

Σύμφωνα με το neakriti, το θέμα έχει προκαλέσει συζήτηση, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την διάσωση της Νήσου, μία περιοχή που είναι κηρυγμένη Natura, είναι αρχαιολογικός χώρος και ο ΟΦΥΠΕΚΑ υποστηρίζει αυστηρό σχέδιο προστασίας έχοντας ήδη απαγορευτεί εξερεύνηση του νησιού από τουρίστες.

 

Μάλιστα, η άμμο από την Χρυσή δεν είναι η μόνη που βρίσκεται προς πώληση, καθώς μια ματιά στο ebay αποκαλύπτει αγγελίες με άμμο από τα Μάλια της Κρήτης μέχρι την Τσαμπίκα της Ρόδου.