Νίκος Κουρής μιλά για τον διαβήτη: «Όταν το ζάχαρό μου έφτασε στο 600 έπεσα σε κώμα- Πέρασα πολύ μεγάλη κατάθλιψη»

Νίκος Κουρής μιλά για τον διαβήτη: «Όταν το ζάχαρό μου έφτασε στο 600 έπεσα σε κώμα- Πέρασα πολύ μεγάλη κατάθλιψη» Facebook Twitter
Φωτ.: Mega
0

Ο ηθοποιός Νίκος Κουρής μίλησε για τον διαβήτη τύπου 1, με τον οποίο διαγνώστηκε όταν ήταν ακόμα έφηβος και αποκαλύπτει ότι υπήρξε στιγμή που έπεσε σε κώμα.

«Δεν το έλεγα γενικώς όπως θα όφειλα και θα ήταν χρήσιμο. Είναι καλό να ξέρει κάποιος ότι έχω αυτό το πρόβλημα για να ξέρει εάν πάθω κάτι να με βοηθήσει, είναι χρήσιμο. Πέρα από το ότι δεν το λένε πάρα πολλοί διαβητικοί, δεν το λένε γιατί υπάρχει μεγάλη μυθολογία στην Ελλάδα για τους διαβητικούς, ήταν πάντα δύσκολο να το πεις», είπε ο ηθοποιός.

Όταν εγώ το έπαθα το 1987 με είχαν τελειωμένο, είπε χαρακτηριστικά.

Πλέον όπως λέει «Ο διαβήτης είναι η πιο παρεξηγημένη έλλειψη ινσουλίνης στον τύπο 1. Αλλά νομίζω ότι είναι ένας φόβος όλων των ανθρώπων ότι θα πάθουν διαβήτη» λέει ο ίδιος.

«Δεν χρειάζεται να πάθεις διαβήτη για να προσέχεις τι βάζεις στο σώμα σου. Θυμάμαι ότι για 2 μήνες δεν μπορούσα να πάω στο σχολείο, πήγαινα τρίτη γυμνασίου, έπινα πολύ νερό, έτρωγα πολλά γλυκά για κάποιον λόγο, δεν χόρταινα ποτέ, δεν ξεδιψούσα ποτέ, και όταν το ζάχαρό μου έφτασε στο 600 έπεσα σε κώμα. 

»Το ανακαλύψαμε τυχαία σε μία ιδιωτική κλινική τυχαία. Νόμιζαν ότι έχω σκωληκοειδίτιδα. Δεν πήγαινε καθόλου το μυαλό τους στον νεανικό διαβήτη.» είπε.

Σημείωσε ωστόσο, ότι «Δεν ξέρω αν συμφιλιώνεσαι ποτέ με τον διαβήτη αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα. Δεν θεωρώ ότι είναι νόσος. Πιστεύω ότι είναι μία έλλειψη, χρειάζεται μία ιδιαίτερη μεταχείριση αλλά πιστεύω ότι η ινσουλίνη στα χέρια μας, όσων πάσχουμε από διαβήτη τύπου 1 είναι υπερόπλο», πρόσθεσε ο Νίκος Κουρής.

«Η ινσουλίνη που μπορείς να την βάλεις μόνος σου και να υπολογίσεις πόσο θα φας, είναι μία μικρή εξίσωση, που έχει σχέση με την ψυχική σου κατάσταση, πόσο αθλείσαι, πόσο τρως και σε τι ποσότητες, γιατί αυτό είναι το μεγάλο θέμα».

Ωστόσο όπως είπε χαρακτηριστικά στην αρχή «πέρασα πολύ μεγάλη κατάθλιψη, 10 χρόνια μεγάλης αυτοκαταστροφής. Όλα μέσα στο παιχνίδι της ζωής είναι και δεν πρέπει να μας αγχώνει αυτό.

»Ό,τι χρειαστεί για να περάσεις στο φως, πρέπει να το περάσεις. Εγώ πέρασα πολύ σκοτάδι, ξέρω πολύ κόσμο που το έπαθε και είναι σαν να μην το έπαθε ποτέ», τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Κουρής.

Με πληροφορίες του Mega

It's Viral
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ