Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Απόστολος Μαγγηριάδης, μίλησε για την αίσθηση που του άφησε η συνέντευξη που πήρε από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, στην «αυγή» των καταγγελιών για κακοποιήσεις στην Κιβωτού του Κόσμου.

 

«Ήταν η πιο δύσκολη συνέντευξη που έχω κάνει μέχρι στιγμής» παραδέχθηκε ο δημοσιογράφος, σημειώνοντας πως είχε απέναντί του έναν άνθρωπο ο οποίος «αποτελούσε ένα πρότυπο για όλους μας».

 

«Μιλάμε για έναν άνθρωπο που τα τελευταία 20 χρόνια αποτελούσε ένα πρότυπο για όλους μας, τον θαυμάζαμε για το έργο του. Και ξαφνικά αρχίζουμε να νιώθουμε ότι κάτι γίνεται, ότι κάτι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες» σημείωσε, ειδικότερα.

 

Ξεκαθάρισε πως και ο ίδιος εξεπλάγη από τις εξελίξεις και βρέθηκε «σε πολύ δύσκολη θέση». «Έλεγα από μέσα μου "Θεέ μου, δεν θέλω να είναι τίποτα απ’ όλα αυτά που λέγονται αλήθεια". Αλλά από την άλλη πλευρά, εξέφραζα και γω ότι όλοι μας, εκείνες τις μέρες» είπε. 

 

«Υπήρχε αμηχανία και από τις δύο πλευρές, φαινόταν» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στους συνεντευξιαζόμενος.

 

Σε ερώτηση για το πώς κρίνει τη στάση που τήρησαν και την άρνησή τους πως είχε γίνει κάποιο λάθος, είπε: «Πολλές φορές τον ρώτησα: "Πάτερ, έχετε κάνει κάποιο λάθος; Νιώθετε ότι κάτι μπορεί να έχει πάει στραβά". Μου έκανε εντύπωση. Αν εγώ ήμουν στη θέση του θα έλεγα ότι "παιδιά, έργο 25 χρόνων, κάτι συμβαίνει εδώ, ελπίζω να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση"». 

 

«Περίμενα ότι θα υπήρχε μία ευελιξία από τη δική του πλευρά, την οποία δεν την είδα» συνέχισε.