Ο Γιάννης Κότσιρας εξομολογήθηκε ότι κάποια στιγμή ήταν αποφασισμένος να σταματήσει, καθώς τον είχε ενοχλήσει ο τρόπος που η επιτυχία άλλαξε τη ζωή του. 

 

«Δεν περίμενα την επιτυχία, κανένας δεν το περιμένει αυτό, δεν υπάρχει άλλωστε η συνταγή», δήλωσε στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ και παραδέχθηκε ότι αυτό άλλαξε τόσο τον ίδιο όσο και τον κόσμο γύρω του. 

 

«Όταν αλλάζει ο κόσμος γύρω, αναγκάζεσαι να προσαρμοστείς κι εσύ σε αυτό το νέο δεδομένο. Είχα πάθει και μια αγοραφοβία. Άρχισε να με γνωρίζει ο κόσμος, να έρχεται πάνω μου, να ενοχλεί», περιέγραψε και συμπλήρωσε ότι άλλαξε πάρα πολύ και το γενικό φιλικό περιβάλλον του. «Άρχισαν να με βλέπουν σαν έναν καινούριο, ξένο άνθρωπο. Είναι περίεργο, ένιωσα πολύ ξένος, απομακρύνθηκα από όλους», συμπλήρωσε. 

 

«Το 1998-99 ήμουν αποφασισμένος να σταματήσω. Με είχε ενοχλήσει τόσο πολύ αυτό που προς στιγμήν είπα θα σταματήσω. Έχασα τους φίλους μου, το περιβάλλον μου, δεν μπορούσα να πάω για καφέ», συνέχισε ο Γιάννης Κότσιρας. 

 

Τότε, πρόσθεσε, αποφάσισε «να βάλω τους δικούς μου όρους και σε όποιον αρέσω». Αυτοί οι όροι ήταν «ότι θα κάνω τη μουσική που θέλω με τον τρόπο που θέλω, δεν θα δίνω λογαριασμό σε κανέναν, θα συμπεριφέρομαι όπως συμπεριφερόμουν». 

 

 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης δήλωσε πως ο πατέρας του δεν ήθελε να γίνει μουσικός, αλλά ναυτικός καθώς και ο ίδιος ήταν ασυρματιστής. Μάλιστα, τον έγραψε σε σχολή, όπου ο τραγουδοποιός πήγε για μία ημέρα. 

 

«Στα μυαλά των παλιών ο μουσικός ήταν άλλο πράγμα, ένας νυχτόβιος, που δεν είχε λεφτά ποτέ, ένας άνθρωπος που θεωρείτο ανεπάγγελτος», εξήγησε. Όταν είπε τελικά στον πατέρα του ότι θα ασχοληθεί με τη μουσική, εκείνος θύμωσε. 

 

«Του είπα “θα πληρώσεις για να έρθεις να με δεις”. Ήρθε στο Περιβόλι του Ουρανού, τον έβαλα πλήρωσε και την επόμενη ημέρα με τα χρήματα της βραδιάς που είχα πάρει πήγα και του αγόρασα ένα κοστούμι», συμπλήρωσε.