Η πορεία 320 χλμ. μιας χαμενης γάτας για να γυρίσει σπίτι της, γεννά απορίες στους επιστήμονες

Η πορεία 320 χλμ. μιας χαμενης γάτας για να γυρίσει σπίτι της, γεννά απορίες στους επιστήμονες Facebook Twitter
H Xόλυ φωτογραφίζεται για τη New York Times
4

Κανείς δεν ξέρει πώς έγινε: μια γάτα που ζούσε μέσα σε σπίτι χάθηκε σε μια οικογενειακή εκδρομή και κατάφερε, μετά από δύο μήνες και διανύοντας 320 χλμ, να βρει το δρόμο για την πόλη όπου βρισκόταν το σπίτι της.

Ακόμα και οι σχετικοί επιστήμονες αναρωτιούνται πώς η Χόλυ, μια γάτα 4 χρονών κατάφερε να φτάσει (παραπατώντας, αδύναμη και εξουθενωμένη) από την παραλία της Daytona στη Φλόριντα σε μια αυλή του West Palm Beach, 1,6 χλμ μακριά από το σπίτι της, γράφουν οι Νew York Times.

Ο John Bradshaw, διευθυντής του Ινστιτούτου Anthrozoology, είχε αμφιβολίες για το αν ήταν η ίδια γάτα, γιατί «οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι βλέπουν την ίδια γάτα, ενώ οι γάτες τείνουν προς την περιπλάνηση». Όμως η Χόλι είχε το μικροτσιπ που απέδειξε την ταυτότητά της.

Ο Marc Bekoff από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο δήλωσε " πραγματικά πιστεύω αυτές τις ιστορίες, αλλά είναι λίγο δύσκολο να τις εξηγήσω. Ίσως αναγνωρίζουν σύμβολα άλλων ζώων, ίσως αναγνωρίζουν αυτοκίνητα, ίσως είναι καλοί κυνηγοί. Δεν έχω αρκετά στοιχεία για το θέμα».

Η επιστημονική έρευνα σχετικά με τις ικανότητες προσανατολισμού της γάτας είναι πολύ περιορισμένη, ενώ τα αποδημητικά ζώα όπως τα πουλιά, οι χελώνες και τα έντομα έχουν μελετηθεί προσεκτικά και οι έρευνες έχουν δείξει ότι χρησιμοποιούν τα μαγνητικά πεδία, οσφρητικά ερεθίσματα ή τη θέση του ήλιου.

It's Viral
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αριάνα Γκράντε μιλά πρώτη φορά για το σκάνδαλο του Nickelodeon και τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων ηθοποιών

It's Viral / Η Αριάνα Γκράντε μιλά πρώτη φορά για το σκάνδαλο του Nickelodeon και τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

«Tώρα, όταν αναλογίζομαι αυτά τα αποσπάσματα, σκέφτομαι... Όντως, τώρα;» - Η πρώτη αντίδραση της τραγουδίστριας μετά το ντοκιμαντέρ Quiet on Set  
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΩΑΝΝΑ ΖΕΡΒΑ

σχόλια

2 σχόλια
Το μικροτσιπ λειτουργεί αλλιώς. Όταν κάποιος βρει μια γάτα την πάει στον κτηνίατρο. Ο κτηνίατρος σκανάρει τη γάτα με ένα μηχάνημα για να δει αν έχει τσιπ. Αν έχει, θα βγει ένα νούμερο στο μηχάνημα του γιατρού. Τότε ο γιατρός ή το άτομο που έφερε τη γάτα θα τηλεφωνήσουν σε μια εταιρία, θα πούνε το νούμερο και η εταιρία θα τους δώσει τον αριθμό τηλεφώνου του ιδιοκτητη της γάτας. Έτσι, ο γιατρός ή αυτός που βρήκε τη γάτα μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ιδιοκτητη.
Νομίζω πως το μικροτσίπ είναι χρήσιμο μόνον εφόσον το ζώο βρεθεί και από αυτό βρεθούν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του. Αν δεν κάνω λάθος..