Η απίθανη αντίδραση μιας γυναίκας που θήλαζε δημοσίως και της ζητήθηκε να σκεπαστεί επειδή την κοίταζε επίμονα ένας άντρας

Η απίθανη αντίδραση μιας γυναίκας που θήλαζε δημοσίως και της ζητήθηκε να σκεπαστεί επειδή την κοίταζε επίμονα ένας άντρας Facebook Twitter
3

Η Nicolle Blackman έδωσε μακράν την πιο αποστομωτική και έξυπνη απάντηση χωρίς καν να μιλήσει, σε μια γυναίκα που την κατέκρινε επειδή θήλαζε δημοσίως το μωρό της. Έτσι όταν η άγνωστη τής ζήτησε «να καλυφθεί» -εννοώντας το στήθος της- εκείνη απλώς κάλυψε το πρόσωπό της.

Το περιστατικό συνέβη σε ένα κατάστημα McDonald's στο Σιάτλ νωρίτερα μες στο μήνα και η μετέπειτα ανάρτηση της Nicolle στο Facebook, όπου εξηγεί τι ακριβώς έγινε, μετρά ήδη 49.000 likes και περισσότερες από 26.000 κοινοποιήσεις.

Η Nicolle, που είναι ταμίας στο επάγγελμα και έχει δύο παιδιά, καθόταν στη γωνία του εστιατορίου, θηλάζοντας τον τριών μηνών γιο της, Cameron. Ξαφνικά, μια άλλη γυναίκα που καθόταν κοντά της, της ζήτησε να καλυφθεί επειδή ο σύζυγός της την χάζευε επίμονα ενώ θήλαζε. Τότε η 29χρονη, ενοχλημένη από την απαίτηση της γυναίκας, αποφάσισε να της κάνει το χατίρι, μόνο που αντί να καλύψει το στήθος της, κάλυψε το πρόσωπό της. Σύμφωνα με την ίδια, η αντίδρασή της εκνεύρισε ακόμη περισσότερη τη γυναίκα, που «άρπαξε τον άντρα της και έφυγε».

«Ενοχλήθηκα πάρα πολύ όταν μου το είπε. Γιατί θα έπρεπε να σκεπάσω το γιο μου; Κρατάει την αναπνοή του όταν είναι σκεπασμένος. Εξεπλάγην. Πιστεύω πως εκνευρίστηκε επειδή με κοιτούσε ο άντρας της. Δεν έμοιαζε να της δίνει και πολλή σημασία όταν του μιλούσε. Παρατήρησα κι εγώ πως κοιτούσε επίμονα. Κατανοώ την περιέργεια του κόσμου και δεν με ενοχλεί. Όπως και να έχει εγώ θα τον ταΐσω το γιο μου. Τη γυναίκα του την ένοιαζε πολύ, εμένα πάλι καθόλου. Φαινόταν μόνο το πλαϊνό μέρος του στήθους μου οπότε λέω "εντάξει" και μετά κάλυψα το πρόσωπό μου. Άρπαξε τον άντρα της και έφυγε. Η κόρη μου [Kaymaii, 11] είπε πως έδειχνε έξαλλη», γράφει η Nicolle στην ανάρτησή της μαζί με δύο φωτογραφίες από εκείνη τη μέρα.

Η 29χρονη μητέρα εξηγεί πως πάντα ήταν προσεκτική ώστε να μην διακινδυνεύει ποτέ να φανεί η θηλή της και πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάποιος αντιδρούσε έτσι με το ότι θηλάζει δημοσίως το παιδί της. 

«Η κόρη μου δεν κατάλαβε γιατί έπρεπε να καλύψω τον αδερφό της και τράβηξε τη φωτογραφία επειδή ήθελα να τη δείξει στη μητέρα μου. Ήθελε να πει στη γιαγιά της πως ήμουν κακή με τον αδερφό της και αυτό έκανε. Η μητέρα μου βέβαια ήταν τόσο περήφανη για μένα που αντέδρασα έτσι και στήριξα τα πιστεύω μου», συνεχίζει η Nicolle. Όπως τονίζει, ελπίζει η ιστορία της να δώσει αυτοπεποίθηση σε άλλες γυναίκες ώστε να θηλάζουν δημοσίως. «Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να καλύπτεσαι αν εσύ επιλέγεις να κάνεις κάτι τέτοιο. Ελπίζω να βοηθήσω άλλες γυναίκες και να τις ενθαρρύνω να υπερασπίζονται τα παιδιά τους. Απλώς κάντε ό,τι είναι καλύτερο για εκείνα. Αν θέλουν να καλύπτονται καλώς, αν δεν θέλουν πάλι καλώς», προσθέτει.

Μάλιστα λέει πως πολλές φορές της έχουν πει να θηλάζει τον γιο της στην τουαλέτα, στο οποίο η ίδια απαντά πάντα το ίδιο: «Εσύ θα έτρωγες στην τουαλέτα;».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κι όμως, το είπε: «Η χειραφέτηση μας κατέστρεψε. Ο άνδρας πρέπει να βάζει όρια»

It's Viral / Κι όμως, το είπε: «Η χειραφέτηση μάς κατέστρεψε. Ο άνδρας πρέπει να βάζει όρια»

Κανείς δεν κατάλαβε τι πυροδότησε τη σούπερ αμήχανη, έως ακατάλληλη, συζήτηση ανάμεσα στη Νανά Παλαιτσάκη και την Ελεονώρα Μελέτη, όμως αυτά ακούστηκαν την ώρα που γυναικοκτονίες, βιασμοί και παρενοχλήσεις βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη
THE LIFO TEAM