Η  κριτής του MasterChef Junior και για ένα φεγγάρι αρχισυντάκτις του Nitro, Ελένη Ψυχούλη μίλησε με την καρδιά της σε λαϊκό, εβδομαδιαίο περιοδικό και υπήρξε εξόχως κατακριτική για την εποχή του lifestyle, τους νεόπλουτους της φούσκας και τα κακά πρότυπα που δημιούσργησαν στους νεοέλληνες τα περιοδικά του Κωστόπουλου και του Λυμπέρη.

 

«Ο Κωστόπουλος μας βλάχεψε και τώρα προσπαθούμε να ξεβλαχέψουμε ρωτώντας πόσο κάνουν τα μαρούλια στη Λαϊκή. Γιατί αυτό είναι πολiτισμός, το μαρούλι στη Λαϊκή.»

 

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου του Nτάουν Τάουν, αν τα περιοδικά των '90s κατέστρεψαν την Ελλάδα, απάντησε:

«Θεωρώ γελοία αυτή τη θεωρία. Αν είναι δυνατόν ένα περιοδικό να έχει τέτοια επιρροή! Τα περιοδικά λειτούργησαν ως εξής: οι νεόπλουτοι εκείνης της εποχής που σήμερα δεν ξέρεις πως και εάν ζουν ή αν είναι φυλακή, βρέθηκαν ξαφνικά σε ένα πρωτοσέλιδο το οποίο δεν μπορούσαν να στηρίξουν. Άρα έπρεπε να έχουν κάποιον να τους πει πως θα ντυθούν, πώς θα μιλήσουν, τί παπούτσια θα φορέσουν, πού θα στείλουν τα παιδιά τους.

 

Θα σου πω κάτι που θυμάμαι. Υπήρχε τότε ένα εστιατόριο που ήταν πάρα πολύ της μόδας. Πήγαιναν όλες οι πλούσιες και πήγα και εγώ ένα Σάββατο για να γράψω. Μπαίνω λοιπόν και βλέπω σε ένα τεράστιο τραπέζι τον Κωστόπουλο, δίπλα ακριβώς ένα άλλο τεράστιο τραπέζι με τον Λυμπέρη, παραδίπλα άλλο τραπέζι με τους στυλίστες του Nitro, πιο πέρα άλλο τεράστιο τραπέζι στο οποίο καθόταν ο πορτιέρης της Imako και παραδίπλα σε μια τραπεζάρα με πολλά πούρα, ακριβά κοστούμια και όλα αυτά, τον κύριο από τον οποίο αγόραζα χρώματα γήινα να βάψω το σπίτι μου.

 

Δηλαδή όλοι αυτοί ήταν Σάββατο βράδυ στο ίδιο μαγαζί και έτρωγαν. Εγώ κάθισα στο bar και τους έβλεπα όλους σαν να ήμουν σε show και λέω από μέσα μου «κάτι δεν πάει καθόλου καλά». Εκεί κατάλαβα ότι αυτό δεν είναι νορμάλ. Πώς έγινε, καλέ, αυτό το αταξικό σύστημα όπου όλοι έχουν πάρα πολλά λεφτά, εν τω μεταξύ; Εκεί κατάλαβα ότι θα έρθει κακό.»