Ο Καζιμίρ Μαλέβιτς ήταν Ρώσος ζωγράφος και θεωρητικός, που γεννήθηκε από γονείς πολωνικής καταγωγής. Υπήρξε πρωτοπόρος της γεωμετρικής αφηρημένης τέχνης και ο δημιουργός των Avant-garde κινημάτων του Σουπρεματισμού και του Κονστρουκτιβισμού.

 

Έργα του Μαλέβιτς πωλούνται πλέον σε τιμές που φτάνουν τα εκατομμύρια δολάρια αλλά όταν ο νεαρός ζωγράφος προσπάθησε να γίνει δεκτός με αυτά σε διάφορες ακαδημίες τέχνης είχε απορριφθεί. Όχι μία αλλά δύο φορές.

 

Τελικά όμως έγινε δεκτός και σπούδασε στη Σχολή Ζωγραφικής, Γλυπτικής και Αρχιτεκτονικής της Μόσχας από το 1904 έως το 1910 και στο στούντιο του Fedor Rerberg στη Μόσχα.

 

Αυτά είχαν συμβεί εκατό περίπου χρόνια πριν αλλά σήμερα μια ομάδα νέων αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα πείραμα που κατέληξε να θυμίζει φαρσοκωμωδία...

 

Οι ίδιοι λένε:

 

Τι είναι πιο σημαντικό όταν πρόκειται για την τέχνη, το όνομα του καλλιτέχνη ή η τέχνη αυτή καθαυτή;

Εμείς δεν έχουμε την απάντηση γι 'αυτό χρησιμοποιήσαμε το έργο του Μαλέβιτς για να το διαπιστώσουμε...

Ο Ρώσος καλλιτέχνης του οποίου οι πίνακες αξίζουν μια περιουσία, αρχικά απορρίφθηκε από τις ακαδημία τέχνης, δύο φορές. Θέλαμε να του δώσουμε άλλη μια ευκαιρία.

Να δούμε αν θα τα κατάφερνε...

 

Έτσι δημιούργησαν ένα portfolio γεμάτο αντίγραφα έργων του και δοκίμασαν να γίνουν δεκτοί σε σχολές και ακαδημίες καλών τεχνών.

 

Ο νεαρός που υποδύθηκε τον εν δυνάμει ζωγράφο ονομάστηκε Michael Mikrivaz κάνοντας αναγραμματισμό στο Kazimir Malevich!