Από το adespoto

 

Την Τετάρτη 18/9 οι φιλόζωοι στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της Ρουμανίας για τις χωρίς προηγούμενο απάνθρωπες σφαγές ζώων που συντελούνται εδώ και λίγο καιρό στην χώρα.

Στην Εμμ. Μπενάκη 7, στο Ψυχικό, στις 7 το απόγευμα θα γίνει ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στη ''νόμιμη'' ευθανασία αδέσποτων που αποφάσισε η Ρουμανική κυβέρνηση και μόνο ευ-θανασία δεν είναι. Κυνηγοί κεφαλών αδέσποτων έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και σκοτώνουν αδιάκριτα, κουτάβια, ενήλικα ή στειρωμένα σκυλιά με όπλα, φόλες ή ακόμα και με τα χέρια τους.

Σοκαριστικές εικόνες με σκυλιά που αιμορραγούν ζωντανά ή που ουρλιάζουν από φόβο στα χέρια των κακοποιητών δολοφόνων τους κάνουν το γύρο του κόσμου προκαλώντας τη διεθνή κατακραυγή για τη Ρουμανία.

 

 

Μία χώρα που εδώ και χρόνια κρατούσε εχθρική στάση για τα αδέσποτα, αφού από το 2010 στο adespoto.gr δημοσιεύαμε έρευνες φιλοζωικών οργανώσεων και καταγγελίες που φανέρωναν στιβαγμό των ζώων σε ''καταφύγια'', άγριες θανατώσεις από μεμονωμένα άτομα και έλλειψη στειρώσεων.

 

Τελικά, η Ρουμανία έδειξε το αληθινό της πρόσωπο μετά από την επίθεση αδέσποτων σε 4 χρονο αγόρι το οποίο σκότωσαν, εγκρίνοντας το νόμο περί ευθανασίας των αδέσποτων, παρότι είχε παγώσει την πρώτη φορά μετά από διεθνείς διαμαρτυρίες.

 

Τα περίπου 80.000 αδέσποτα ζώα που υπολογίζεται ότι υπάρχουν στη χώρα φυσικά δεν είναι εύκολο να στειρωθούν, φροντιστθούν, υιοθετηθούν και να οδηγηθούν σε καταφύγια αλλά ως τώρα η Ρουμανική κυβέρνηση δεν είχε λάβει κανένα μέτρο και δεν είχε δώσει καθόλου χρήματα για την περίθαλψη και τον έλεγχο του αριθμού των αδέσποτων!

 

Όπως φαίνεται δεν υπήρξε η παραμικρή θέληση για να γίνει ανθρώπινη και μη βίαιη διαχείριση των αδέσποτων. Αποφασίστηκε η δολοφονία τους, μπροστά σε πολίτες, χωρίς ηθικό φραγμό και μάλιστα με αμοιβή 48 ευρώ για κάθε ζώο που σκοτώνεται...

 

Πληροφορίες από φιλόζωους στη χώρα αναφέρουν ότι δεν φτάνει η σφαγή αυτή, η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει και κάθε πτήση - έξοδο ζώου, ακόμα και σε ζώα που είχαν βρει οικογένεια και θα μεταφέρονταν σύντομα εκτός Ρουμανίας μέσω Ολλανδικών ή άλλων φιλοζωικών οργανώσεων! Ακόμα και μέσα στα καταφύγια, συνεχίζονται οι σφαγές ζώων χωρίς διακρίσεις.

 

Οι φιλόζωοι προσπαθούν να διαμαρτυρηθούν για αυτό το αίσχος με συλλογή υπογραφών.

Την ίδια στιγμή όλα τα προφίλ στο facebook έχουν γεμίσει με την κόκκινη φωτογραφία - κάρτα ενάντια στη Ρουμανία.

 

Διαμαρτυρία στην Πρεσβεία της Ρουμανίας στο Ψυχικό για τις σφαγές αδέσποτων

 

Η Εριέττα Κούρκουλου ανακοίνωσε ότι θα καλύψει οικονομικά τη μεταφορά με πούλμαν όσων φιλόζωων θελήσουν να πάνε ομαδικά στη Ρουμανία τις προσεχείς ημέρες. Μένει να ανακοινωθεί η ημερομηνία και οι ακριβείς ώρες αναχώρησης από την Ελλάδα.