Διαμαρτυρία στην Πρεσβεία της Ρουμανίας στο Ψυχικό για τις σφαγές αδέσποτων

Διαμαρτυρία στην Πρεσβεία της Ρουμανίας στο Ψυχικό για τις σφαγές αδέσποτων Facebook Twitter
4

Από το adespoto

Την Τετάρτη 18/9 οι φιλόζωοι στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της Ρουμανίας για τις χωρίς προηγούμενο απάνθρωπες σφαγές ζώων που συντελούνται εδώ και λίγο καιρό στην χώρα.

Στην Εμμ. Μπενάκη 7, στο Ψυχικό, στις 7 το απόγευμα θα γίνει ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στη ''νόμιμη'' ευθανασία αδέσποτων που αποφάσισε η Ρουμανική κυβέρνηση και μόνο ευ-θανασία δεν είναι. Κυνηγοί κεφαλών αδέσποτων έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και σκοτώνουν αδιάκριτα, κουτάβια, ενήλικα ή στειρωμένα σκυλιά με όπλα, φόλες ή ακόμα και με τα χέρια τους.

Σοκαριστικές εικόνες με σκυλιά που αιμορραγούν ζωντανά ή που ουρλιάζουν από φόβο στα χέρια των κακοποιητών δολοφόνων τους κάνουν το γύρο του κόσμου προκαλώντας τη διεθνή κατακραυγή για τη Ρουμανία.

Μία χώρα που εδώ και χρόνια κρατούσε εχθρική στάση για τα αδέσποτα, αφού από το 2010 στο adespoto.gr δημοσιεύαμε έρευνες φιλοζωικών οργανώσεων και καταγγελίες που φανέρωναν στιβαγμό των ζώων σε ''καταφύγια'', άγριες θανατώσεις από μεμονωμένα άτομα και έλλειψη στειρώσεων.

Τελικά, η Ρουμανία έδειξε το αληθινό της πρόσωπο μετά από την επίθεση αδέσποτων σε 4 χρονο αγόρι το οποίο σκότωσαν, εγκρίνοντας το νόμο περί ευθανασίας των αδέσποτων, παρότι είχε παγώσει την πρώτη φορά μετά από διεθνείς διαμαρτυρίες.

Τα περίπου 80.000 αδέσποτα ζώα που υπολογίζεται ότι υπάρχουν στη χώρα φυσικά δεν είναι εύκολο να στειρωθούν, φροντιστθούν, υιοθετηθούν και να οδηγηθούν σε καταφύγια αλλά ως τώρα η Ρουμανική κυβέρνηση δεν είχε λάβει κανένα μέτρο και δεν είχε δώσει καθόλου χρήματα για την περίθαλψη και τον έλεγχο του αριθμού των αδέσποτων!

Όπως φαίνεται δεν υπήρξε η παραμικρή θέληση για να γίνει ανθρώπινη και μη βίαιη διαχείριση των αδέσποτων. Αποφασίστηκε η δολοφονία τους, μπροστά σε πολίτες, χωρίς ηθικό φραγμό και μάλιστα με αμοιβή 48 ευρώ για κάθε ζώο που σκοτώνεται...

Πληροφορίες από φιλόζωους στη χώρα αναφέρουν ότι δεν φτάνει η σφαγή αυτή, η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει και κάθε πτήση - έξοδο ζώου, ακόμα και σε ζώα που είχαν βρει οικογένεια και θα μεταφέρονταν σύντομα εκτός Ρουμανίας μέσω Ολλανδικών ή άλλων φιλοζωικών οργανώσεων! Ακόμα και μέσα στα καταφύγια, συνεχίζονται οι σφαγές ζώων χωρίς διακρίσεις.

Οι φιλόζωοι προσπαθούν να διαμαρτυρηθούν για αυτό το αίσχος με συλλογή υπογραφών.

Την ίδια στιγμή όλα τα προφίλ στο facebook έχουν γεμίσει με την κόκκινη φωτογραφία - κάρτα ενάντια στη Ρουμανία.

Διαμαρτυρία στην Πρεσβεία της Ρουμανίας στο Ψυχικό για τις σφαγές αδέσποτων Facebook Twitter

Η Εριέττα Κούρκουλου ανακοίνωσε ότι θα καλύψει οικονομικά τη μεταφορά με πούλμαν όσων φιλόζωων θελήσουν να πάνε ομαδικά στη Ρουμανία τις προσεχείς ημέρες. Μένει να ανακοινωθεί η ημερομηνία και οι ακριβείς ώρες αναχώρησης από την Ελλάδα.

It's Viral
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Ζω στο Βουκουρέστι 14 χρόνια τώρα. Το άρθρο είναι επιεικώς απαράδεκτο. Σας διαβεβαιώνω ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε ένας «ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΕΦΑΛΩΝ», κανείς δεν «έχει ξεχυθεί στους δρόμους και σκοτώνει αδιάκριτα, κουτάβια, ενήλικα ή στειρωμένα σκυλιά με όπλα, φόλες ή ακόμα και με τα χέρια τους». Δεν υπάρχουν «σκυλιά που αιμορραγούν ζωντανά ή που ουρλιάζουν από φόβο στα χέρια των κακοποιητών δολοφόνων τους». Δεν υπάρχει καμμία «αμοιβή 48 ευρώ». Δεν είναι «περίπου 80.000 αδέσποτα ζώα που υπολογίζεται ότι υπάρχουν στη χώρα». Μόνο στο Βουκουρέστι υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 100.000 αδέσποτα σκυλιά, και το πρόβλημα υπάρχει στο ίδιο βαθμό σε κάθε πόλη και χωριό της Ρουμανίας. Ίσως υπάρχουν πάνω από 500.000 αδέσποτα στη χώρα. Το άρθρο βρίθει χοντροκομμένων ανακριβειών, δεν είναι καν άρθρο είναι ΛΙΒΕΛΛΟΣ.Η πραγματικότητα είναι ότι μόνο στο Βουκουρέστι υπάρχουν καθημερινά προσκομίσεις ανθρώπων στα νοσοκομεία με δαγκώματα αδέσποτων. Σ’όλη τη χώρα υπάρχουν κάθε εβδομάδα θάνατοι. Φυσικά δεν φταίνε τα αδέσποτα ούτε και πρέπει να τα τιμωρήσουμε. Αλλά η πραγματικότητα είναι αδήριτη, και η ανθρώπινη ζωή είναι πολυτιμώτερη απο αυτήν των αδέσποτων. Οι ευθύνες των πολιτικών είναι τεράστιες αλλά εδώ που έφθασε η κατάσταση δυστυχώς δεν υπάρχει λογική λύση. Και χρειάζεται ΕΠΕΙΓΌΝΤΩΣ λύση. Οι εδώ φιλοζωικές οργανώσεις, υπάρχουν αρκετές, δεν βοηθούν στη λύση, απλά κυττάζουν την τσέπη τους, όπως και οι πολιτικοί. Πριν από χρόνια ήλθε η Μπριζίτ Μπαρντώ να διαμαρτυρηθεί για το ίδιο θέμα. Πολύ δημοσιότητα, υιοθέτηση μερικών αδέσποτων αλλά τίποτε ουσιαστικό. Εάν θέλουν να κάνουν κάτι οι φιλόζωοι εντός, αλλά κυρίως εκτός Ρουμανίας, να ΕΛΘΟΥΝ ΕΔΩ, να μελετήσου το πρόβλημα και να ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ, όχι να προτείνουν, λύσεις. Και να φροντίσουν και για τις ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ.
Γιατί την ονομάζετε έτσι. Έχετε ίδια γνώση του προβλήματος; Έχετε έλθει ποτέ στη Ρουμανία. Τι γνωρίζετε γενικώτερα για την οικονομική κατάσταη, το βιοτικό επίπεδο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μέσος Ρουμάνος; Σας διαβεβαιώνω ότι δεδομένης της πραγματικότητας, είναι μιά φυσιολογική χώρα.