Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Πήρα βοήθεια από ψυχίατρο

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Πήρα βοήθεια από ψυχίατρο Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Για τα 1.283 τραγούδια και τις αναρίθμητες συναυλίες, που έχει δώσει αλλά και την ανάγκη του να επισκεφτεί ψυχίατρο μίλησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στον Τάσο Τρύφωνος.

Στις 14 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα δώσει μία μεγάλη συναυλία για τα 50 χρόνια καριέρας του κάτι που όπως είπε ο ίδιος δεν είχε φανταστεί ποτέ.

«Για μένα είναι μία πλούσια συναισθηματικά ζωή. Γνώρισα πολλά από τα ιερά τέρατα της μουσικής και πολλούς εν ζωή ποιητές. Αυτή είναι η περιουσία μου. Δεν είχα απογοητεύσεις. Μοναξιά όμως έχει γιατί για να τραγουδήσεις σωστά και ωραία πρέπει να έχεις και μοναξιά» είπε σημειώνοντας ότι δεν τον φοβίζει η μοναξιά αντίθετα του αρέσει.

«Είμαι 50 χρόνια στους δρόμους. Νομίζω έχω σπάσει όλα τα ρεκόρ» είπε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Όπως ο ίδιος παραδέχθηκε σκεφτόταν και αναρωτιόταν γιατί υπήρχε αυτή η στήριξη από τον κόσμο σε εκείνον, που για τον ίδιο ήταν απλά ένα παιδί από ένα χωριό που έπαιζε τη μουσική του. Για να το διαχειριστεί χρειάστηκε να πάει σε ψυχίατρο, κάτι όπως ομολογεί ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τον βοήθησε πολύ.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μίλησε και για την κατάθλιψη που έχει περάσει λέγοντας πως «Μίλησα για την κατάθλιψη, γιατί ήθελα όσοι με ακούνε να πάνε στους ειδικούς, να μην το αγνοήσουν, γιατί αυτό όσο το αφήνεις μεγαλώνει».

Σήμερα όπως είπε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, «όταν είμαι ευτυχισμένος, το χαίρομαι, δε φοβάμαι μην το χάσω. Ποτέ δεν φοβόμουν, πάντα το ζούσα. Δε με φοβίζει ο θάνατος αλλά το ότι δεν θα ξέρω πού πηγαίνει ο κόσμος».

Μιλώντας για την καριέρα του ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, είπε ότι «Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα φτάσω εδώ που έφτασα, ούτε ξεκίνησα να τραγουδάω για να βγάλω λεφτά. Έφτιαξα το πρώτο συγκρότημα της γειτονιάς με άλλα παιδιά και δεν το κάναμε για να προβληθούμε. Μας άρεσε η μουσική, να μαζευόμαστε και να παίζουμε».

«Όταν ήρθε η αναγνωρισιμότητα, υπήρξε στιγμή που ένιωσα ενοχές. Όχι όμως για τα λεφτά, γιατί αυτά δεν ήταν ποτέ πολλά έτσι κι αλλιώς. Οι πρώτες ενοχές ήρθαν όταν με ρωτούσαν με γράμματα τι μπορούν να κάνουν άλλοι στη ζωή τους. Αυτή η θεοποίηση με έβαλε στον κόσμο των ενοχών», εξομολογήθηκε Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

«Έλεγα μέσα μου: εγώ που ξεκίνησα από το χωριό, από φτωχή οικογένεια, τι έκανα και έφτασα στο να μου λένε αυτά τα αποθεωτικά συνθήματα, ξέρεις δεν μου ταίριαζε» είπε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

«Η βοήθεια που πήρα από ψυχίατρο με βοήθησε περισσότερο», παραδέχτηκε μεταξύ άλλων.

«Παντρεύτηκαν πρώτη φορά στα 24. Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια να έχω παιδιά και να ζω με τους γονείς μου» είπε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

It's Viral
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ