Συνολικά, ο Bob Ross ζωγράφισε 381 έργα για την εκπομπή του. Στα υπόλοιπα επεισόδια υπήρχε καλεσμένος ο οποίος τις περισσότερες φορές ήταν ο γιος του Steve Ross. Όλα τα επεισόδια του "The Joy of Painting" ήταν 401. Η εκπομπή προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1983 και συνέχισε μέχρι το 1994. Έκτοτε έχει επαναληφθεί αρκετές φορές σε διάφορα δίκτυα διεθνώς και ο αγαπημένος τηλεοπτικός ζωγράφος παραμένει μέχρι σήμερα μια από τις πιο καλτ τηλεοπτικές προσωπικότητες.

 

Ενδιαφέρον έχει ωστόσο πως ο άνθρωπος που ήθελε να κάνει τους εκατομμύρια τηλεθεατές να αγαπήσουν και να ασχοληθούν με τη ζωγραφική, πέτυχε απλά να τους καθηλώνει και να τους κάνει να τον παρακολουθούν σαν υπνωτισμένοι.

 

Aν και το σκεπτικό της εκπομπής ήταν να ζωγραφίζει κανείς μαζί του από το σπίτι, στοιχεία του Biography.com αναφέρουν πως μόνο το 10% το είχε δοκιμάσει και πως όλοι οι υπόλοιποι απλά τον χάζευαν να περιγράφει τα δέντρα, τις πλαγιές και τα σύννεφα όσο τα σχημάτιζε με το πινέλο του.

 

Τι ήταν όμως αυτό που σχεδόν ποτέ δεν είδαν οι τηλεθεατές να ζωγραφίζει ο Ross; Οι φανατικοί θα θυμούνται σίγουρα αυτό το επεισόδιο που ήταν μια από τις σπάνιες φορές που ο Βοb Ross έβαλε στο τοπίο του μια ανθρώπινη φιγούρα.

 

Αυτή είναι ίσως η μοναδική φορά που ο Bob Ross ζωγράφισε έναν άνθρωπο

 

Το fivethirtyeight.com ισχυρίζεται μάλιστα πως είναι η μοναδική, αν και υπάρχουν αναφορές πως υπήρξε άλλη μια εκπομπή στην οποία ανάμεσα στα τοπία του εμφανίστηκαν ανθρώπινες φιγούρες.

 

Και πάλι όμως όπως θα δείτε το έκανε με τον δικό του τρόπο...Τα πολύ basic!