Στο σημερινό «Α μπα»: ολίγη από Κυνόδοντα

Στο σημερινό «Α μπα»: ολίγη από Κυνόδοντα Facebook Twitter
96


__________________
1.

Σου είχα στείλει μια ερώτηση πριν από 5 περίπου μήνες για έναν συνάδελφο που μασάει τσίχλα εκνευριστικά δυνατά στο γραφείο, αλλά δεν απάντησες. Σου είχα πει τότε, πως ενοχλούμαστε όλοι και πως έχουμε προσπαθήσει να τον κάνουμε να το καταλάβει αλλά μας γράφει και είχα ζητήσει καμία συμβουλή πώς να τον αντιμετωπίσουμε ευγενικά μιας και δεν είναι και ότι καλύτερο να μαλώσεις με κάποιον με τον οποίο είσαι αναγκαστικά στον ίδιο χώρο για 8 έως 10 ώρες την ημέρα και με τον οποίο πρέπει να συνεργάζεσαι. Αυτά στα γράφω μήπως θυμηθείς την ερώτησή μου.
Εγώ τη ξαναθυμήθηκα τώρα μιας και είναι ακόμη απέναντί μου και συνεχίζει να μασάει τσίχλα απίστευτά δυνατά και να κάνει φούσκες και να την πιάνει με τα χέρια του και σου ξαναστέλνω πιο πολύ για να ρωτήσω για ποιο λόγο την έκοψες την ερώτηση μου. Δεν ήταν αρκετά σημαντική; Δεν ταίριαζε στο προφίλ της στήλης; Δέχεσαι πλέον πολύ περισσότερες ερωτήσεις από όσες μπορείς να απαντήσεις, οπότε αναγκαστικά κάνεις κάποια διαλογή; Σκέφτηκα ότι την έκοψες γιατί δεν είχες κάτι να πεις, αλλά μόλις διάβασα το παρακάτω που δείχνει ότι και άλλες ερωτήσεις βάζεις όπου δεν έχεις τι να πεις)

«Λυπηθείτε μας με αυτά τα 'έχω μία υπέροχη σχέση με έναν υπέροχο άνθρωπο' ή 'οι γονείς μου είναι υπέροχοι', 'η δουλειά μου είναι υπέροχη' και γενικά όλα είναι υπέροχα. Αν ήταν υπέροχα τότε γιατί ακολουθεί κατεβατό με τα προβλήματα που έχετε με τον υπέροχο άνθρωπο, τους υπέροχους γονείς και την υπέροχη δουλειά;
Μας τά'χετε πρήξει.»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ
Δύσκολη μέρα;
-Ανώνυμος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ναι, δεν είχα τι να πω. Εξακολουθώ να μην έχω κάτι να πω. Σκέφτομαι, και δεν μου έρχεται τίποτα να πω. Σε αυτή την «ερώτηση» που αναφέρεσαι, μου ήρθε κάτι να πω, και το έγραψα. Επίσης την έβαλα γιατί μου άρεσε το ξέσπασμα που μου φάνηκε ειλικρινές και κάπως χαριτωμένο, και ήταν και ξέσπασμα που αφορά όλους όσους διαβάζουν το 'α μπα'. Δεν έχει πάντα σχέση με το πόσο σημαντική είναι μια ερώτηση. Μπορεί να μην έχω να πω τίποτα και σε κάποια σημαντική. Μην αναρωτιέσαι τι βάζω και τι δεν βάζω με όρους αξιοκρατικούς σα να είμαι υπηρεσία. Είναι προσωπική στήλη, και έχει στόχο κυρίως την διασκέδαση.


Επειδή θύμωσες, έστυψα το κεφάλι μου και γράφω. Δε νομίζω ότι λύνεται το πρόβλημα που έχετε. Η απάντηση δεν είναι σπουδαία, και γι'αυτό δεν την έβαλα.


__________________
2.

Υπάρχει θέμα με εμένα , το γνωρίζω, αλλά σου γράφω μπας και, α μπα.

Α) Βαριέμαι οποιαδήποτε κουβέντα με συναδέλφους, φίλους, οικογένεια. Κοινωνικότητα μηδέν. Θελω μόνο να περνάω χρόνο με το παιδί μου και τη γυναίκα μου (ορισμένες φορές) και να δουλευω. Κοινωνικότητα μηδέν.

Β) Από τη γέννηση του παιδιού μου πέρσι με έχουν πιάσει όλοι οι δυνατοί φοβοι που αφορούν την υγεία του, την σωματική του ακεραιότητα, την ψυχοσύνθεσή του. Με επιβαρύνει πολύ αλλά δεν το βγάζω.

Γ) Δεν ενθουσιάζομαι με τίποτα. Προαγωγή στη δουλειά (οκ), αυξηση (οκ), γιορτές, γενεθλια τίποτα μηδέν. Πέρα από τη γέννηση πέρσι πολύ δύσκολα σκάω χαμόγελο.

Αυτά. Ναι, θα πάω σε ψυχολόγο...
-Ironhard

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ
Ε, ναι.


__________________
3.

Αγαπητή Α,μπα
Από αρχές Νοέμβρη συνομιλώ με έναν πολύ σέξυ τύπο (τον βρήκα σ'αυτά τα dating sites). Έχουμε ανταλλάξει τηλέφωνα, έχουμε βρεθεί δυο φορές (μέσα σε 2,5 μήνες & μόνο μεσημεριανή ώρα) και μόνο για λίγο στο αυτοκίνητό του. Την πρώτη φορά περάσαμε 1 ώρα συζητώντας πολύ όμορφα & διασκεδαστικά, περί ανέμων & υδάτων και τη δεύτερη φορά, μόνο που δεν πηδηχτήκαμε! Όταν μιλάμε skype με κάμερα, θέλει να βλέπει "τα κάλλη μου" ή ζητά τηλεφωνικό σεξ, μόνο ώρες που βρίσκεται στη δουλειά του (δικιά του εταιρεία), ενώ όλως τυχαίως ποτέ δεν έχουμε βρεθεί σε κανονικό ραντεβού ή ποτέ δε μιλάμε με sms-skype-τηλέφωνο μετά το σχόλασμα. Σαφώς και μου φαίνεται ύποπτο όλο αυτό, το οποίο εκείνος δικαιολογεί ως "πολύ τρέξιμο", αλλά ήμαρτον κι η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη! Μου είπε ότι έχει χωρίσει και το παιδί μένει με την ex-wife. Όμως, δε μπορώ να αποφασίσω αν με κοροϊδεύει, όντας ακόμα παντρεμένος και άρα φοβάται ότι θα τον πιάσει η σύζυγος αν μιλάμε ή απλά παίζει με μένα και άλλες παράλληλα... Γεγονός είναι ότι μου έχει εκμυστηρευτεί πολλά για τη ζωή του, κάτι που δεν κάνει κάποιος αν δεν ενδιαφέρεται, σωστά? Πώς πιστεύεις πως θα έπρεπε να φερθώ στο εξής? Αν είναι όντως χωρισμένος και δεν είναι της σχέσης, αξίζει να τον κρατήσω έστω για λίγες κλεμμένες στιγμές ή είναι καμένο χαρτί? Σε υπέρ-ευχαριστώ!
-Κορίτσι online

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Όχι, ότι σου εκμυστηρεύεται πολλά για τη ζωή του δεν σημαίνει ότι ενδιαφέρεται. Κάποιος ενδιαφέρεται όταν βρίσκει χρόνο για σένα, κυκλοφορεί μαζί σου, σε γνωρίζει στους φίλους του, και θέλει να ζήσει διάφορες εμπειρίες μαζί σου: βόλτες, φαγητά, επισκέψεις σε σπίτια, σε πάρκα. Μπορεί να λέει πολλά προσωπικά του γιατί δεν έχει προσωπικά όρια, ή του αρέσει να περιαυτολογεί, να ακούει τον ήχο της φωνής του. Μπορεί να τον ακούς μαγεμένη και να του αρέσει αυτό. Άλλωστε οι εκμυστηρεύσεις μπορεί να είναι ένα μάτσο μπούρδες. Έχεις τρόπο να επιβεβαιώσεις το οτιδήποτε;


Οι μεσημεριανές ξεπέτες στο αυτοκίνητο σημαίνουν ότι κατά το ελάχιστο είναι παντρεμένος. Πιθανόν να είναι παντρεμένος και να παίζει και με άλλες. Φυσικά και σε κοροϊδεύει, αν και είναι τόσο εξόφθαλμα όλα αυτά, που δεν ξέρω αν μπαίνουν στην κατηγορία «κοροϊδία». Πιστεύω ότι αν τον ρωτούσαμε θα έλεγε «σίγουρα καταλαβαίνει κι αυτή αλλά δεν το συζητάει, είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνει;»


Σου φαίνεται σέξι επειδή είναι απρόσιτος;

__________________
4.


Α, μπα μου γειά σου! Έμπλεξα άσχημα και τώρα δεν έχω ιδέα τι να κάνω!!! Ξεκινάει κοινότυπα η ιστορία μου, εγώ γνωρίζω τον Ε. που είναι σε σχέση πράγμα που μαθαίνω όχι νωρίς, κάνουμε καταπληκτικό σεξ, μετά προσπαθώ να ξεκόψω, με τουμπάρει μια δυο, αρχίζω και κολλάω γιατί εκτός από σεξ μοιραζόμαστε κι άλλα πιο συναισθηματικά πράγματα και όμως βρίσκω την πειθαρχία και ξεκόβω. Αυτός έμαθα τυχαία πως δεν είναι καλά από τότε και ίσως να ήταν το ότι τελείωσε αυτό που γινόταν μεταξύ μας.
Το θέμα είναι όμως πως για να ξεπεράσω όλη τη φάση εγώ φλερταρα και γνώρισα τον Μ. που βγαίνουμε με κοινές παρέες κτλ και μετά από ένα διάστημα 3 μηνών καταλήγουμε να κάνουμε απίστευτο σεξ. Μετά από αυτό μαθαίνω πως είναι αδελφός του Ε.
Σοκ! Έχουν διαφορετικό επίθετο γιατί ο Ε. το άλλαξε. Ναι, μοιάζουν πολύ αλλά πού να το φανταστώ;;; Ο Μ. 100% δε γνώριζε πως κάτι έπαιζε με τον Ε. κι εμένα. Μου αρέσει ο Μ. περνάω όμορφα, μου αρέσει η χημεία μεταξύ μας, όμως αν το αφήσω και προχωρήσει μεταξύ μας και το μάθει ο Ε; Τι θα γίνει; Δεν είναι οξύθυμος ή κάτι τέτοιο αλλά η συνείδησή μου δεν αντέχει να μπω ανάμεσά τους κι ας έχω τελειώσει οριστικά με τον Ε. Αχ, τι να κάνω; Πες πως χωρίζω με τον Μ. δε θα μαθευτεί αυτό- είναι μικρός ο κόσμος; Πώς να λύσω αυτό το κουβάρι που μόνη μου επιμελήθηκα;+
-Η Κική & η Κοκό

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν πολύκαταλαβαίνω γιατί είναι τόσο τεράστιο θέμα. Μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκω ότι ο πρώτος είχε παράλληλη σχέση. Νομίζω ότι πρέπει να το πεις σε αυτόν που βγαίνεις τώρα (μπερδεύτηκα με τα Ε. και Μ.) όχι επειδή έσπασες κανένα ανομολόγητο ταμπού, αλλά επειδή είναι καλύτερο να το μάθει από σένα παρά από άλλον. Δεν είναι αρκετά πικάντικο ούτε για σειρά του Χριστόφορου, πάντως. Σιγά το κουβάρι. Κουβάρι θα ήταν αν γινόταν ταυτόχρονα, αν γινόταν εν γνώσει σου, και αν υπήρχε επίσημη σχέση και όχι φλερτ με έξτρα διασκέδαση. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αρέσει σε κανέναν από τους δύο η αποκάλυψη, αλλά cool your jets, που λένε.

__________________
5.

Έχω δύο παιδικές φίλες, τις υπεραγαπώ, αλλά με κουράζουν τώρα που 40ρήσαμε. Παρότι όταν ήμασταν μικρές, δηλαδή εφηβεία και πανεπιστημιακά χρόνια, αυτές ήταν πολύ πιο popular και ωραίες και μοιραίες και τα λοιπά, με πολλούς άνδρες να τις διεκδικούν και να τις κυνηγούν, κάποια στιγμή και οι δύο τα παράτησαν. Δηλαδή, σταμάτησαν να ασχολούνται με το άλλο φύλο. Εγώ ήμουν πιο άτυχη ως γυναίκα, αλλά με προσπάθεια κατάφερα να μάθω και να νιώσω ουσιαστικά πόση ανάγκη έχω (έχουμε;) για αγάπη και συντροφικότητα.
Το πρόβλημα είναι το εξής: εδώ και περίπου 15 χρόνια δεν έχουν κάνει σχέση. Όχι, δεν τους έτυχε κάτι κακό (σε μένα ναι, αλλά αυτές όχι) και όταν η μία άρχισε να κάνει σαματά ότι οι άντρες είναι ηλίθιοι, ότι οι σχέσεις δεν δουλεύουν κλπ, έτσι και η άλλη ακολούθησε τον ίδιο δρόμο. Τώρα είναι μαγκούφες. Όμορφες και έξυπνες και μορφωμένες και πολύ καλά κορίτσια, αλλά μίζερες, και η μοναξιά τους έχει αρχίσει να τις κάνει εριστικές και υπερβολικά απαιτητικές.
Παρότι ακούγεται σαν θεατρικό έργο όλο αυτό, επιβεβαιωμένα δεν έχουν κάτι ούτε στο παρελθόν τους ούτε στην οικογένειά τους που να αιτιολογεί αυτή τη μιζέρια. Τους αρέσουν ακόμη οι άνδρες αλλά δεν κάνει καμία από τις δύο καμία απολύτως κίνηση να γνωρίσουν κανέναν. Θάβουν τις φίλες μας με οικογένεια, εννοείται ότι θεωρούν πολύ υποτιμητικό το να κινηθούν σε social για γνωριμία, ούτε καν βγαίνουν κι αν βγαίνουν, ούτε καν ενδιαφέρονται για τους άλλους - αλλά με έναν ναρκισσισμό, όχι με μια πραγματική, δουλεμένη, σωστά επεξεργασμένη βάση ότι απλώς προτιμούν τη μοναξιά.
Γιατί στα λέω, γιατί απλούστατα με έχουν κουράσει πολύ. Ούτε κι εγώ δεν έχω παντρευτεί, αλλά έχω μια καλή, σταθερή και τρυφερή σχέση εδώ και χρόνια. Και πραγματικά, επειδή από τη μαμά μου που ήταν μόνη της έχω δει από πρώτο χέρι πόσο αλλιώτική και άσχημη μπορεί να είναι για κάποιον η έλλειψη συντροφικότητας, το βλέπω και στις δύο κολλητές και στενοχωριέμαι. Στενοχωριέμαι και τσαντίζομαι.
Γιατί παρέα ψάχνουν, όλη την ώρα θέλουν να μιλάμε και να συναντιόμαστε. Ο φίλος μου δεν συμμετέχει πλέον γιατί τον κουράζουν, ε και τόσα χρόνια ήταν κάπως ανόητο να είναι μονίμως ο μόνος άντρας της παρέας. Όπως όλοι οι άνθρωποι που είναι καιρό μόνοι τους χωρίς αγάπη, κι αυτές έχουν αναπτύξει μια κατινιά, μια ξερολίαση, μια κρυμμένη ηττοπάθεια, μια αφ υψηλού στάση, έναν θυμό με την κοινωνία - και μάλιστα αναίτια, γιατί είναι στο χέρι τους να κάνουν δυο κινήσεις και να αρχίσουν να κυνηγούν αυτό που χρειάζονται για να ευτυχήσουν. Όλα αυτά με κουράζουν γιατί μεγαλώνουμε. Αλλά δεν βλέπω να ωριμάζουν, απλώς να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι.
Τι να κάνω;
Τι μπορώ να κάνω;
Ούτε να τις αφήσω στην τύχη τους δεν θέλω, αλλά ούτε που ακούνε και καμια συμβουλή.
Και επειδή έχω φάει πολύ περισσότερη σαπίλα από αυτές, τσαντίζομαι που δεν προσπαθούν. Η προσπάθεια και η τόλμη παίζουν μεγάλο ρόλο. Και βλέπω ότι δεν το κάνουν. Κι αυτό τσακίζει το ηθικό τους, αλλά δεν το αναγνωρίζουν και μετά το μεταφέρουν δεξιά κι αριστερά μασκαρεύοντας το σε γνώμες και απόψεις και ηθικολογία και μονοδιάσταστες θέσεις.
Πως σου φαίνονται αυτά;
Τι θα με συμβούλευες;
-Μια κουρασμένη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ότι η αγάπη δεν αρκεί, και αυτό ισχύει και στις φιλίες. Μου φαίνεται ότι αυτή η σχέση έχει κάνει τον κύκλο της. Δεν είναι όλα ή τίποτα όμως η ζωή. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ζητάς από τον φίλο σου να τις βλέπει, αφού δεν αντέχει, και δεν χρειάζεται. Κατά πάσα πιθανότητα εσένα θέλουν για παρέα, όχι αυτόν. Θα τις συναντάς μόνη σου. Πόσο συχνά, πού, με ποιους όρους, αυτό πρέπει να το σκεφτείς μόνη σου. Αυτό που πρέπει όμως να κάνεις, αν αποφασίσεις να απομακρυνθείς και όχι να απορρίψεις ολοκληρωτικά, είναι να πάρεις απόφαση ότι είναι έτσι, επειδή έτσι είναι, και να μην κάνεις συγκρίσεις με τις δικές σου αποφάσεις. Είσαστε διαφορετικοί άνθρωποι. Μην περιμένεις από τους άλλους πράγματα που δεν μπορούν να σου δώσουν. Κράτα τις προσδοκίες σου στα όρια του ρεαλισμού, αλλιώς θα κουραστείς πολύ περισσότερο.


Δεν θα τις «αφήσεις στην τύχη τους» αν σταματήσεις να προσπαθείς να τις αλλάξεις (ή να εύχεσαι να αλλάξουν). Δεν είσαι τόσο σημαντική για να εξαρτάται η τύχη τους από σένα, και ευτυχώς που είναι έτσι. Αν νιώθεις κουρασμένη, δεν έχεις να τους προσφέρεις και πολλά. Ένα διάλειμμα ίσως να σου έκανε καλό.

 

__________________
6.


Όταν πέφτει ερώτηση για σχέση με μαμά ή μπαμπά πέφτουν βροχή τα σχόλια 'ωριμάστε πια', 'δεν είσαι μικρό παιδί', 'γιατί θέλεις την έγκριση της μαμάς/μπαμπάς σου'; και άλλα παρόμοια.
Και σκέφτομαι και γω 'κοίτα ποιοί μιλάνε!'. Στην Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία μένει με την μαμά του, φεύγει από το σπίτι όταν παντρεύεται, μετά τον γάμο υπολογίζει την γνώμη της μαμάς του, παίρνει τα λεφτά που του δίνει η μαμά, βάζει την μαμά του πάνω από την σχέση.
Και αυτά δεν είναι από το μυαλό μου αλλά από έρευνες με στατιστικές μετρήσεις. Το σχόλιο για να μην δω σχόλια του στυλ 'και που ξέρεις εσύ', 'μας το παίζεις κάπως', 'αυτοί είναι εξαιρέσεις' και λοιπές αρλούμπες.
-κοίτα ποιός μιλάει!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Τι είδους επιχείρημα είναι αυτό; Επειδή είναι έτσι η κατάσταση στην Ελλάδα, όπως λες, η απάντηση σε ερωτήσεις γονεϊκής εξάρτησης είναι «μην κάνεις τίποτα, μια χαρά είσαι;»


Πρώτον, δεν ξέρεις τι κάνει στην προσωπική του ζωή ο καθένας που γράφει αυτές τις απαντήσεις, και δεύτερον, ακόμη και αν οι ίδιοι είναι εξαρτημένοι από τους γονείς τους, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν ξέρουν ποιο είναι το σωστό.


Δηλαδή για την παρακάτω κοπέλα ποια είναι η απάντηση; Μην σκας, όλοι έτσι είναι;

_________________
7.


Αγαπητή Α μπα,
τα τελευταία χρόνια νιώθω μόνιμη θλίψη. Η αφορμή ήταν μια σχέση που έκανα με ένα παιδί νεότερο μου από το χωριό μου. Οι γονείς μου μου φέρθηκαν πολύ άδικα κι εγώ βυθιζομουν στη θλίψη. Δεν ήθελα όμως να χωρίσω γιατί ήμουν ερωτευμένη. Είμαι 29 χρονών και κρυβομουν σαν κοριτσάκι για να τον δω.
Η σχέση με τους γονείς μου γενικα ήταν πολύ καλή. Ωστοσο, ποτέ δεν είχα την ανάγκη να μοιραστώ μαζί τους τα προσωπικά μου. Πάντα μου ενέπνεαν μια αυστηρότητα (είναι καθηγητές ).Όταν ενηλικιωθηκα κι άρχισα να κάνω σχέσεις και να βγαίνω, με έπαιρναν συνέχεια τηλέφωνα και μου έκαναν σκηνές. Το θλιβερό είναι ότι λόγω οικονομικών ακόμη μένω στο πατρικό μου. Νιωθω να έχω απωθημένα και αυτή η σχέση ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Κλειστηκα κι άλλο στον εαυτό μου και νιώθω υπεύθυνη για τη θλίψη που έχουν. Έχω μια φοβία ακόμα για την ώρα που θα γυρίσω σπίτι και για το αν θα εγκρίνουν τις επιλογές μου.
Κι η σχέση μου δεν πάει και πολύ καλά. Δεν ξέρω πια αν φταίω εγώ ή οι υπόλοιποι για την ψυχική μου κατάσταση. Τι γνώμη έχεις εσύ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι είχες καλή σχέση με τους γονείς σου όσο έκανες αυτά που ήθελαν. Βλέπω επίσης ότι αυτό που θέλουν για σένα είναι να παραμείνεις παρθένα μέχρι να παντρευτείς, και τότε επιτρέπεται το σεξ μόνο για να μείνεις έγκυος. Αυτό που βλέπω είναι ότι μπορεί να μην έχεις υιοθετήσει τις αντιλήψεις τους, αλλά μπροστά τους είσαι ακόμα το κορίτσι που προσπαθεί να είναι καλό για να μην του θυμώσουν. Χρειάζεσαι ακόμα την έγκρισή τους, και αισθάνεσαι υπεύθυνη για την διάθεση τους. Αυτό έγινε επειδή αυτοί το ήθελαν, αλλά εσύ δεν κατάφερες να κάνεις την επανάσταση σου μεγαλώνοντας. Αφέθηκες γιατί πίστεψες ότι έτσι μπορεί να τη γλιτώσεις. Ήταν πιο εύκολο. Ίσως έτσι να γινόταν καλοί μαζί σου, ή να έφευγε η θλίψη.


Δεν την γλίτωσες. Η θλίψη όχι μόνο δεν έφυγε, αλλά μεταφέρθηκε μέσα σου. Αν θέλεις να σωθείς, πρέπει να κάνεις δύο πράγματα που θέλουν πάρα πολλή δύναμη, και πρέπει να ψάξεις να την βρεις μέσα σου. Πρώτον, πρέπει να βρεις τρόπο να ξεκινήσεις θεραπεία με ψυχολόγο, και δεύτερον, πρέπει να καταστρώσεις σχέδιο για να φύγεις από το σπίτι. Μην περιμένεις από άντρα να σε σώσει. Κανείς δεν μπορεί να σε σώσει, παρά μόνο ο εαυτός σου. Μια καλή σχέση μπορεί να σε στηρίξει, αλλά δεν μπορεί να πάρει τις αποφάσεις για σένα.

96

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#5 Οι μισοί να της παρατήσω, οι άλλοι μισοί ότι έχουν μεν σχέση, αλλά μεταξύ τους (τερματίστηκε ο χριστόφορος), και οι άλλοι ότι κακώς θεωρώ ότι τα 15 χρόνια μόνες και απομονωμένες δεν τις έχουν επηρρεάσει και φταίω εγώ που εκπροσωπώ την κακιά πατριαρχία. Όχι, ούτε να της παρατήσω, ούτε να τις μέμψω θέλω και ναι, η ντε Μποβουάρ μιλούσε για ισοτιμία και όχι για παραίτηση. Αχ, αχ. ΟΚ, στήλη ερωτήσεων είναι, όχι συμβουλών. Μάθημα-πάθημα. (αλλά όντως συμβουλή αναζητούσα.)
Καλά έκανες και ζήτησες συμβουλή, είναι δύσκολο να βλέπεις δυο καλές σου φίλες να βαλτώνουν. Εγώ δεν έχω κάποια συμβουλή να δώσω δυστυχώς, πέρα από το να προσπαθήσεις να τους μιλήσεις, να καταλάβεις πώς νιώθουν και τι προκαλεί αυτή τη συμπεριφορά τους. Ίσως να τους πεις και πώς βλέπεις εσύ τα πράγματα, αφού έχετε σχέση τόσων χρόνων ίσως λάβουν υπόψη τους αυτά που θα τους πεις και τις ταρακουνήσεις. Αλλά να έχεις υπόψη σου ότι μόνο να τους μιλήσεις μπορείς, δεν μπορείς ούτε να τις αλλάξεις ούτε να ζήσεις εσύ τη ζωή τους για πάρτη τους. Αν δεν καταφέρεις να τις ταρακουνήσεις και να αλλάξει κάτι μην το νιώσεις σαν αποτυχία. Δεν περνάει από το χέρι σου.
Θα σου έλεγε κάποιος,κατ αρχήν να μην το παίρνεις τόσο επί πόνου.Οι φίλες σου προφανώς έχουν βρει η μια την άλλη και αλληλοτροφοδοτούν την κατάσταση μεταξύ τους, πράγμα που σίγουρα τους έχει κάνει κακό γιατί την βόλεψαν έτσι,δυστυχώς γι αυτές.Το αναχαράζειν ακαταπαύστως τα ίδια και τα ίδια,είναι η πλέον εύκολη λύση.Δύσκολο είναι να ξεκουνηθούνε και να κάνουν κάτι καινούργιο.Από μαθήματα σουηδικών,ως ένα έστω τριήμερο ταξίδι αστραπή στην Ευρώπη ή σε νησί ή στην παραδιπλανή πόλη.Δεν υπάρχουν χρήματα γενικώς,αλλά,αν κάποιος θέλει πολύ ν αλλάξει τα πράγματα,κάτι θα σκεφτεί. Ας μην αγοράσουν βιβλία,ας δανειστούν,ας ξεκινήσουν μαθήματα τανγκο,(πολύ δημοφιλή!),ας κάνουν κάτι νέο επιτέλους.Εκτός αν ζείτε σε βραχονησίδα.Και πάλι,ευτυχώς,υπάρχει το ίντερνετ.Πες τους ορθά κοφτά ότι έχουν μουχλιάσει επικίνδυνα και ότι αν δεν αποφασίσουν να κάνουν βήματα προς τα εμπρός, διατρέχουν τον κίνδυνο να γίνουν ακόμη πιο δυστυχισμένες στο μέλλον. Θύμισέ τους τον παλιό γόητα εαυτό τους και ρώτησέ τις τι απέγινε.Κανείς δεν θέλει κάποιον που μουρμουρίζει μονότονα τα ίδια και τα ίδια.Η ανία βλάπτει σοβαρά την εγκεφαλική λειτουργία. Υπενθύμισέ τους πόσοι άνθρωποι δεν έχουν τα στοιχειώδη και ρίξτους την ιδέα να πάνε να δουλέψουν εθελοντικά,έστω άπαξ εβδομαδιαίως ,για να ισιώσουν λίγο.Και εν τέλει, αν τίποτα δεν αποδώσει, πάψε ν ακούς το κλαψούρισμα. Άλλαζε κουβέντα πάντα,ευγενικά και σταθερά .Μίλα για άλλα θέματα.Θα το πιάσουν το νόημα.Και πάψε να τις κρίνεις.Είναι όντως δυστυχισμένες και είναι ακόμα φίλες σου.
Αυτό καταλαβες από τα σχόλια, βρε συ; Δηλαδή, βασικά δεν ήθελες να ακούσεις πιθανές γνώμες, αλλά να σε διδάξουν οι σχολιαστές όπως θέλεις να διδάξεις εσύ τις φίλες σου για το πώς να ζουν ευτυχισμένα.Ε, κράτα την απάντηση της οικοδέσποινας τότε, αν και αμφιβάλλω ό,τι και αυτή (σε) βολεύει. Και με το συμπάθειο για τον τόνο μου, αλλά νταξ, αυτό το σχόλιό σου με κάνει να αναθεωρώ τις προθέσεις σου όταν λες ότι θέλεις να βοηθήσεις.
"Παρότι ακούγεται σαν θεατρικό έργο όλο αυτό, επιβεβαιωμένα δεν έχουν κάτι ούτε στο παρελθόν τους ούτε στην οικογένειά τους που να αιτιολογεί αυτή τη μιζέρια. Τους αρέσουν ακόμη οι άνδρες αλλά δεν κάνει καμία από τις δύο καμία απολύτως κίνηση να γνωρίσουν κανέναν. Θάβουν τις φίλες μας με οικογένεια, εννοείται ότι θεωρούν πολύ υποτιμητικό το να κινηθούν σε social για γνωριμία, ούτε καν βγαίνουν κι αν βγαίνουν, ούτε καν ενδιαφέρονται για τους άλλους - αλλά με έναν ναρκισσισμό, όχι με μια πραγματική, δουλεμένη, σωστά επεξεργασμένη βάση ότι απλώς προτιμούν τη μοναξιά. Πηγή: www.lifo.gr"Αγαπητή γλυκοπατάτα, δεν ξέρω αν θα το δεις το σχόλιο μετά από τόσες μέρες αλλά ήθελα να σου γράψω γιατί και εγώ απορώ με τα αγανακτισμένα σχόλια που έλαβες(!) Συμφωνώ πιο πολύ με την απάντηση της α,μπα. Ρε παιδιά η κοπέλα γράφει με τόσους τρόπους ποσό έχει προσπαθήσει να υπολογίσει όλες τις πλευρές, παράδειγμα το παραπάνω απόσπασμα απο την ερώτηση, λέει ποσά θετικά έχουν, προσπαθεί να σκεφτεί αν τους έχει τύχει κάποια αναποδιά άλλη που να τους έχει επηρεάσει, αναρωτιέται αν είναι επιλογή τους να είναι μόνες συνειδητή για να πει οκ, έτσι θέλουν, καλά κάνουν... τόσα χρόνια που είναι κοντά τους και χωρίς να διακρίνω κάποια ιδιαίτερη - πέρα του συνηθισμένου - έπαρση έχει κάνει ενός είδους ανάλυση της κατάστασης και δίνει επιχειρήματα που στέκουν, βλέπει με πιο καθαρή μάτια τα μοτίβα συμπεριφοράς που σαμποτάρουν την ζωή τους γιατί έν τελει από παραδείγματα που παραθέτει η γράφουσα οι φίλες της δεν φαίνεται να είναι χαρούμενες με τη ζωή τους κ έχουν πικρία κλπ κλπ. Το " μαγκούφες" δεν ξέρω ποσό κομψό είναι αλλά φαίνεται να το χρησιμοποιεί για να δείξει ότι έχουν καταντήσει η ίδιες να υιοθετούν αυτό το στυλ αντί να είναι χαρούμενες ελεύθερες γυναίκες με τόσα καλά...και τη λέξη τη λέμε και για άνδρες, δε θεωρώ ότι είναι θέμα μισογυνισμού αυτό. Αγαπητή δεν ξέρω τι μπορείς να κανείς αν όχι να προσπαθήσεις με ερωτήσεις κ όχι επίκριση να προσπαθείς να τις κανείς να προβληματιζονται, λίγο σαν ψυχολόγος δηλαδή αλλά γνωρίζοντας πώς φυσικά δεν μπορείς να κανείς και θαύματα αν με τίποτα δεν υπάρχει μια χαραμάδα διάθεσης για αυτοκριτική από τη μεριά τους. Ίσως όντως να έχει κάνει τον κύκλο της αυτή η σχέση και η θα φθαρεί και θα τελειώσει ή θα επαναπροσδιοριστεί σε νέα βάση και εσυ θα τις κατατάξεις μέσα σου αλλιώς και σε πλαίσιο που θα δέχεσαι τα καλά τους και θα περνάς στο ντούκου τα στραβά, ίσως με χιούμορ. Καλή τύχη!
#5 Μήπως δεν είναι θέμα συντρόφου αλλά η στάση ζωής που έχουν και σε ενοχλεί ?Θα μπορούσαν να έκαναν τα ίδια και χειρότερα και να ειχαν σχέση !Εκεί δηλαδη , εσύ θα ήσουν οκ ?Μίλα τους ξεκάθαρα , πές αυτα που αισθάνεσαι !Να το κάνεις όμως με όλη σου την αγάπη που έχεις απέναντι τους , και όχι επειδή τις θεωρείς μαγκούφες !Ρωτα τους αν θέλουν καταρχήν σύντροφο , τι θέλουν απο τη ζωή τους , δήλωσε οτι σε ενοχλεί η κατινιά και την θεωρείς μικρότητα , και ότι αλλο σε ενοχλέι , για να δεις κιόλας αντιδράσεις!Αν κάτι σε ενοχλόυσε στον συντροφο σου , δεν θα το συζητούσες ? Στους φίλους μας γιατι όχι ?Μήπως και εσυ τωρα δεν κρύβεις πράγματα κάτω απο το χαλί ?Ολοι είμαστε λίγο απ'ολα ,,, κ λίγη κατινιά έχουμε και λίγη υπεροψία , και ναρκισσισμό,κ λίγο απ΄'ολα !Το θέμα ειναι μόλις τα συνειδητοποιησουμε όλα αυτα τα "κακα" που έχουμε μέσα μας , να πάψουμε να τα τρέφουμε !!!Οι κατινιές και οι μικροπρέπειες δεν συμβάλλουν στην προσωπική ανάπτυξη του ατόμου , το αντίθετο μάλιστα . Αν θέλουν να τα βρούν με την πάρτη τους, και στη συνέχεια να μη χαθει όλο αυτο που έχετε , θα προβληματιστουν στην αρχή , θα δώσεις τροφή για σκέψη και στην πορεία θα το εκτιμήσουν .Αν θέλουν !Να είσαι έτοιμη όμως και για αντίθετα αποτελέσματα ,, και εκεί κλείνει ο κύκλος .
#Παρότι με έχουν καλύψει οι προλαλήσαντες, δεν μπορώ να μην σχολιάσω! Ή μας δουλεύεις, ή δουλεύεις τον εαυτό σου ή το IQ σου έχει πιάσει 2ο υπόγειο.Μπορώ να δεχτώ να είσαι με κάποιον δεσμευμένο εν γνώση σου. Ήξερες ότι ήταν δεσμευμένος, παρόλα αυτά ήθελες να κάνεις κάτι μαζί του και έκανες (δε συμφωνώ για χίλιους δυο λόγους-όχι μόνο για την απιστία- αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς αντέχει ο (όποιος) αυτοσεβασμός σου να είσαι με κάποιον που προσπαθεί να σε κοροϊδέψει μες στα μούτρα.Όσο για την "κατάθεση ψυχής" του αγαπημένου σου και πόσο πολύ σε εκτιμάει αφού μοιράζεται πράγματα μαζί σου, μου θύμισες μια γνωστή μου (όχι και το πρώτο μυαλό)που τα είχε με 15 χρόνια μεγαλύτερό της παντρεμένο, που οσονούπω θα χώριζε (γνωστή και χιλιοειπωμένη ιστορία)και περνούσε χάλια με την "απαίσια" τη γυναίκα του. Ενώ με την κοπέλα είχαν "ψυχική επαφή", συζητούσε μαζί της τα προβλήματά του, κ.ο.κ.Μάντεψε τι έγινε! 3 χρόνια και μια έκτρωση της εξωσυζυγικής σχέσης μετά, ο "κύριος" ούτε χώρισε από τη γυναίκα του, αλλά ούτε και από τη μικρή.
#7 Χρησιμοποιείς παρελθόντα και παρόντα χρόνο.Οπωσδήποτε θα βρεις τρόπο να μιλήσεις με ειδικό ψυχικής υγείας και φύγε από το σπίτι. Άμεσα. Όταν θα βγεις από εκεί θα καταλάβεις τι συνέβη.Τώρα ακόμα τους δικαιολογείς.Αν έχεις φίλες,φίλους,ξαδέρφια,βρες κατάλυμα και τερμάτισέ το αυτό.Θα βρεις και δουλειά και θα ανακαλύψεις τι σου αρέσει να κάνεις και θα προσπαθήσεις να το σπουδάσεις,γιατί όχι;Δεν είσαι τόσο αδύναμη όσο νομίζεις.Επαναστάτησες κι αυτό είναι το πρώτο βήμα.Ο ειδικός που θα σου χρειαστεί οπωσδήποτε, θα σε βοηθήσει να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά.Ψάξε για Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην πόλη που είναι πιο κοντά.Δεν χρεώνονται οι επισκέψεις στους ειδικούς.
#5 Είναι φανερό οτι με τις φίλες σου πλέον έχετε πάρει διαφορετικά μονοπάτια. Δεν μπορείς να τις "σώσεις" γιατί δεν σου έχουν ζητήσει βοήθεια. Κρίνεις από τον εαυτό σου ή τη μητέρα σου οτι οι φίλες σου έχουν αλλάξει και έχουν γίνει γκρινιάρες γιατί δεν έχουν σχέση. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Είτε το πιστεύεις είτε όχι υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν ως σκοπό ζωής να έχουν μια σταθερή σχέση. Που θέλουν να είναι μόνες με περιστασιακές σχέσεις (βάζω στοίχημα οτι είχαν αλλά δεν στο έλεγαν γιατί από αυτά που λες φαίνεσαι απόλυτη στο πως πρέπει να είναι μια σχέση). Δε σημαίνει όμως οτι είναι δυστυχισμένες(αυτό το "μαγκούφες μου ακούστηκε πολύ άσχημο, αν μιλάς έτσι για τις κολλητές σου δε θέλω να ξέρω πως σκέφτεσαι για όσους αντιπαθείς). Μας λες οτι οι φίλες σου είναι επιτυχημένες, βγαίνουν, έχουν παρέες είναι όμορφες (άρα φροντίζουν τον εαυτό τους), εγώ μια χαρά τις βρίσκω. Εφ όσον δεν παραπονιούνται εσύ γιατί θες σώνει και καλα να κάνουν σχέση? Εχω τη αίσθηση οτι ζηλεύεις λίγο τον τρόπο ζωής τους και βγάζεις μια πικρία. Αν δεν σου αρέσουν οι απόψεις τους απλά απομακρύνσου.
#4 Αφού ,ενώ μοιάζουν,δεν το φαντάστηκες,πώς να σε ρωτήσω αν σου πέρασε από το μυαλό ότι είχαν κάποια σχέση;Η ιδέα οτι μοιάζει κάποιος με κάποιον άλλο , ίσως βάζει σε διαδικασία ν αναρωτηθεί κανείς και πιθανών να ρωτήσει. Anyway,χωρίς να το πολυκαταλάβεις;, αναπαρήγαγες την ερωτική ιστορία με τον αδερφό του (που δεν φέρθηκε και πολύ καλά,αποκρύπτοντας την προσωπική του κατάσταση) και μ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια:Και εκτόνωσες το ερωτικό απωθημένο και κατά παράδοξο(;) τρόπο ,τον εκδικείσαι.Η δική μου ήπια ερώτηση είναι η εξής:σ' ενδιαφέρει να κρατήσεις τον νυν;Σκέψου πάρα πολύ καλά πριν ΣΟΥ απαντήσεις. Δύο συνεχόμενοι εκπληκτικοί εραστές (που μοιάζουν)είναι ουρανοκατέβατη τύχη.Είσαι λοιπόν πάρα πολύ τυχερή; και μια και αποδείχτηκες πολύ δυνατή,δες τι αληθινά θες. Αυτό που θες θα οδηγήσει τις εξελίξεις.Τα πράγματα κάποιες φορές ,αν και φαίνονται περίπλοκα, είναι απλά.Τόσο απλά ,ώστε μας αποκαλύπτουν και τις λύσεις τους.
#2 Αγαπητέ ironhard μου θύμησες τον εαυτό μου πρίν από τέσσερα χρόνια,αν και εγώ είμαι πολύ μεγαλύτερή σου,με παιδιά φευγάτα από το σπίτι.Τίποτα δεν με ενθουσίαζε,κοινωνικότητα ελάχιστα πάνω από το μηδέν και γενικά καμιά όρεξη για τίποτα.Και τότε ήρθε το εγκεφαλικό του άντρα μου και η ζωή μας άλλαξε εντελώς.Τώρα εάν και όποτε έχω τη δυνατότητα να βγώ μια βόλτα,να πάω για έναν καφέ ή αν μας επισκεφθεί κάποιος για να τα πούμε είναι σαν να μου κάνουν ένα μεγάλο δώρο.Απόλαυσε τη ζωή που έχεις.Και το παιδάκι σου και τη γυναίκα σου και τη δουλειά σου και τους φίλους σου.Ο καιρός περνάει πολύ γρήγορα και μακάρι να μην χάσεις κάτι από αυτά που έχεις για να το εκτιμήσεις
#5: Ωραιο ειναι που θες να βοηθησεις τις φιλες σου, αλλα αν ειναι να γινει κατι πρεπει πρωτα αυτες να το παρουν αποφαση και να διωξουν, πρωτιστως , τις μιζερες σκεψεις.Επισης, απο τα γραφομενα σου καταλαβαινω μια αισθηση ανωτεροτητας απο μερους σου σε σχεση με τους singles και νομιζω οτι θεωρεις την σχεση βασικο λογο για να μην εισαι μονη σου στα γεραματα. Θελω δηλαδη να πω, οτι και συ πρεπει να αναθεωρησεις καποια πραγματα για τις σχεσεις.
#1 : Mαθε (ή παρατηρεισε) τι τον εκνευριζει και κανε το ιδιο. Δεν ειναι πολυ ωριμο αυτο που γραφω, αλλα και αυτος δεν φαινεται να πολυκαταλαβαινει αλλιως.
#1 Λένα, μόλις απάντησες και σε μια αντίστοιχη ερώτησή μου που σου είχα στείλει πριν από πολλούς μήνες και δεν είχα δει απάντησή σου. Είχα φανταστεί, βέβαια, πως πιστεύες πως δεν υπάρχει λύση, αλλά τώρα το είδα και εγγράφως...Φίλη της 1ης ερώτησης σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εδώ και 4 χρόνια είμαι στο ίδιο γραφείο με μια συνάδερφο η οποία μιλάει συνεχώς για ότι αρνητικό υπάρχει γύρω της, για οτιδηποτε συμβαίνει στο γραφείο που πάντα είναι αρνητικό για εκείνη και τις λίγες στιγμές που σταματάει να μιλάει μασάει τσίχλα όπως λες. Έχω καταλάβει πως δεν υπάρχει λύση. Της το έχουμε πει με κάθε τρόπο με την άλλη συνάδερφο που μοιραζόμαστε το ίδιο γραφείο. Της έχουμε πει να σταματήσει να μας μεταδίδει το άγχος της τα πάντα, να σταματήσει να μιλάει ενώ προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε, να σταματήσει να μασάει τσίχλα κατ αυτόν τον τρόπο, ε ποτέ μα ποτέ δεν έχει κάνει κάτι γι αυτό. Ούτε πρόκειται να κάνει. Δεν την νοιάζει. Την νοιάζει μόνο ο εαυτός της και να χρησιμοποιεί τους άλλους ως σκουπιδοντενεκέδες. Παρόλα αυτά, έχω βρει μια μικρή λύση που ψιλοβοηθάει. Ωτοασπίδες. Ναι βοηθάνε λίγο γιατί όλα ακούγονται μακρινά. Κυρίως η τσίχλα σχεεεεεδόν δεν ακούγεται. Υπομονή σε όλους εμάς που θέλουμε να πηγαίνουμε στις δουλειές μας και να μπορούμε να τις κάνουμε με ησυχία ενώ άλλοι δίπλα μας δε σέβονται τίποτα. Υπομονή. Αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ. Υπομονή. Ουφ!
Λάθος.Θα επιμείνετε έως ότου το καταλάβει.Όπως επιμένει αυτή,θα επιμείνετε κι εσείς.Είστε δύο.Κερδίζει οποίος αντέξει περισσότερο.Όλοι οριοθετούνται και όλοι συμπεριφέρονται όπως τους παίρνει ,εκεί που τους παίρνει.
rosa nera μου, συμφωνώ με όλα όσα λες, αλλά αυτό ισχύει όταν έχεις απέναντί σου άνθρωπο. Όταν ο άλλος είναι ντουβάρι δεν ισχύει. Εμείς δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με ντουβάρι.
#3 Καλέ, πώς παίρνεις στα σοβαρά άτομο που καυλαντίζει (κυριολεκτικά) εν ώρα εργασίας; Μόνο η εικόνα ενός επιχειρηματία στο γραφείο με τη γκόμενα στο σκάιπ και το pornhub σε καρτέλα ανώνυμης περιήγησης είναι απίστευτο boner kill.
#3 Αυτό που ψάχνουμε να λύσουμε το "μυστήριο" στην ζωή εκείνου που "έχει πολλή δουλειά"... Μα ό,τι και αν βρίσκεται από πίσω, γάμος, σχέση, ψυχολογική διαταραχή, τι σημασία έχει; Ζούμε με τα αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα είναι αυτό. Σου δίνει ψίχουλα. Τα θέλεις; Τα παίρνεις. Δεν σου φτάνουν; Delete.
#4 Εντάξει ο Μ δε θα ξετρελαθεί αν το μάθει όμως αν οντως σου αρέσει αλλά αν θες να συνεχιστεί η ιστορία σας πες του το. Σιγα, δεν έγινε κάτι. Δεν γνωριζόσασταν τότε κι απλά είχες κάτι με τον αδερφό του. Αν τον πειραξει τόσο και δεν μπορεί να το δεχτεί τότε είναι δικό του πρόβλημα. Ομως αν επισημοποιηθεί η σχέση σας θα μάθει για το τι έγινε με τον Ε και καλύτερα από σένα παρά από κάποιον άλλον
#7 Είμαι 41, παντρεμένη, με μία επτάχρονη κόρη. Έχω φύγει από το πατρικό μου από τα 19 για σπουδές και είμαι τυχερή γιατί βρήκα δουλειά έξι μήνες αφού πήρα το πτυχίο μου, άρα είμαι οικονομικά ανεξάρτητη από τα 24. Οι γονείς μου έχουν άθλιες σχέσεις από τότε που ήμουνα παιδί και η μαμά μου υιοθέτησε το ρόλο του οσιομάρτυρα που κάθισε με αυτό τον απαίσιο άντρα για χάρη των παιδιών της. Και αυτό φροντίζει να το υπενθυμίζει σε μένα και τα αδέλφια μου με κάθε δυνατή ευκαιρία και γεμίζοντάς μας ενοχές για να κάνει κουμάντο στις ζωές μας. Θα μου πεις γιατί στα λέω αυτά; Επειδή έκανα πολύ δουλειά μόνη μου και με επαγγελματική βοήθεια για να καταλάβω πόσο χειριστική είναι και να βάλω όρια. Έχω φτάσει πλέον σε ένα σημείο που δεν νιώθω τύψεις όταν επιλέγω να φροντίζω για μένα και για την οικογένειά μου πρώτα. Και βρήκα πολύ αντίσταση στην πορεία γιατί ο καινούργιος εαυτός μου δεν της άρεσε και η χειριστικότητα έφτασε σε πολύ υψηλό επίπεδο μαεστρίας. Βρες κάποιον να σε βοηθήσει και προσπάθησε να μη χαλάσεις τη σχέση σου αν σε ικανοποιεί μόνο γιατί νιώθεις μια κακώς εννοούμενη υποχρέωση προς τους γονείς σου.Οι γονείς πρέπει να στηρίζουν τα παιδιά τους, να λένε την άποψή τους αλλά να μην την επιβάλλουν, να μην εκβιάζουν, να τα αγαπούν, να τα αποδέχονται και να τα σέβονται. Αυτός είναι ο ρόλος τους.
#5 Εμένα πάντως δε με ξενίζει καθόλου η περιγραφή σου, έχω μια φίλη που είναι έτσι ακριβώς. Έχω καταλήξει πως υπάρχει ένα θέμα από την πλευρά της στα θέματα σχέσεων, αλλά ακριβώς επειδή δεν πολυαντέχω το θέμα και δε θέλω και να την ξεκόψω αποφεύγω τις πολλές αναλύσεις επί σχετικών θεμάτων.Εσένα βέβαια είναι δύο και δεν μπορείς να παγώσεις τη συζήτηση, αλλά θα πρέπει απλώς να αποδεχτείς πως δεν ταιριάζετε σε όλα τα θέματα και να περιοριστείς στα κοινά σας.
Εμένα πάλι δεν με κουράζουν καθόλου οι αναλύσεις περί σχέσεων, αλλά με κουράζουν αφάνταστα οι αναλύσεις για πάνες, μωρά, δοντάκια, κακάκια, κρεμούλες, πρόγραμμα ύπνου...... PLEH (που θα'γραφε κι ο Τζόυ για να το δουν από ψηλά)!
Δεν σημαίνει πως αν δε συζητάς για σχέσεις θα συζητάς για πάνες κακακια κλπ. Δεν έκανα τέτοιες συζητήσεις ούτε όταν είχα μωρά πόσο μάλλον τώρα που τα παιδιά μου είναι μεγάλα. Έχω φίλες που αναλύουμε σχέσεις μέχρι πτώσης. Με κουράζει όμως η οπτική της συγκεκριμενης και θεωρώ σοφία πλέον να αποφεύγω συζητήσεις που απλώς με φθείρουν. Με το συγκεκριμένο άνθρωπο έχω πολλά άλλα κοινά θέματα να συζητήσω κι έχω αποδεχτεί πως αυτή είναι η σχέση που μπορώ να έχω μαζί της. Νομίζω επίσης πως είναι αμοιβαίο.
Βρε παιδιά εγω δεν βλεπω πουθενα η κοπελα της 5 να εχει απωθημενα!μην ταραζεστε αμεσως επειδη χρησιμοποιησε τη λεξη μαγκουφες..συμφωνω δεν ειναι οτι καλυτερο, αλλα πραγματικα αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι τη κουραζουν οι φιλες της γιατι αυτη η ξερολιαση και η κατινια ειναι κατι που δεν μπορεις να το καταπιεις ευκολα ,ειδικα οσο μεγαλωνεις. Βέβαια δεν συνδέεται θεωρω απολυτα με το γεγονος οτι δεν εχουν καποια σχεση αλλα ισως να εχει συμβαλει και αυτο. Και αυτο το λεω γιατι αν τα πραγματα ειναι οπως τα περιγραφει η κοπελα, δηλαδη αν η γενικοτερη σταση τους απεναντι στη ζωη ειναι αρνητικη και θεωρουν οτι οι αντρες τους χρωστανε και πρεπει να ερθουν εκεινοι, αντι και οι ιδιες να κανουν μια προσπαθεια αντιμετωπισης του θεματος με χαλαροτητα και χαμογελου και καλης διαθεσης ε τοτε ναι!ειναι ανυποφορο να βλεπεις ανθρωπους να κραζουν και να κατηγορουν συνεχεια ολους τους αλλους για τις επιλογες που κανουν και μονο αυτοι να εισαι οι τέλειοι !γιατι πουθενα στο κειμενο της γραφουσας δεν αναφερεται οτι οι φιλες της εχουν επιλεξει συνειδητα να μην κανουν οικογενειες παιδια σχεσεις κλπ. Και οσον αφορα το κομματι της παρεας καταλαβαινω πως το λεει η κοπελα γιατι αν και ειμαι πολυ μικροτερη σε ηλικια (27) εχω φιλες που ειναι μονες τους εδω και 3 χρονια και στον πρωτο χρονο (δλδ μολις ειχαν χωρισει) ειχαν τρελες απαιτησεις σχετικα με το ποσο επρεπε να βγαινουμε ολες μαζι και να βρισκομαστε συνεχεια και να μου κρατανε και μουτρα , με διακριτικες σποντες φυσικα, καθε φορα που δεν μπορουσα εγω. Σημειωτέον ουτε και γω ειχα σχεση τοτε αλλα δεν ειχα ορεξη να βγαινω συνεχεια ποσο μαλλον επειδη κιολας το ηθελαν οι αλλοι! Απλα νομιζω οτι η 5 θελει να μας πει οτι οι φιλες ενω φαινομενικα τα εχουν ολα, ειναι μιζερες και αρνητικες απεναντι σε ολους και σε ολα! Και ναι υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι και ειδικα οταν ειναι και φιλοι μας υστερα απο καποια χρονια οντως γινονται ανυποφοροι.