__________________

1.

 

Α-μπα, γνώρισα έναν άντρα, 15 χρόνια μεγαλύτερό μου. έχει σταθερή σχέση και ένα γιο 18 χρονών από την πρώην του με την οποία είναι χωρισμένος. Η τωρινή του κοπέλα ζει εκτός Αθήνας και εκεί είναι που τον αναζήτησα, με αναζήτησε και βλεπόμαστε εδώ και πολύ καιρό. Εγκεφαλικά, διανοητικά, συναισθηματικά και σεξουαλικά είναι σχεδόν ο καλύτερος που έχω γνωρίσει. Ταυτόχρονα όμως συνειδητοποιώ τα εμπόδια. Τείνω να "περιορίσω" την ομορφιά των ζευγαρωμάτων μας στην ανάγκη για σεξ κυρίως άντε και λίγης συντροφικότητας. Κι αν αυτοπαγιδευτώ και τον χάσω; Πες μου αν με καταλαβαίνεις ....- Vicky

 

Δεν σε καταλαβαίνω, αλλά προσπαθώ, και κυρίως δεν σε κρίνω.

Να το έχεις στο μυαλό σου όσο διαβάζεις παρακάτω: δεν σε κρίνω.

Κοίτα πώς έχει το πράγμα. Αυτός τα έχει όλα κι εσύ δεν έχεις τίποτα. Αυτός έχει μια πρώην, ένα παιδί, μια νυν και μια στο πλάι. Εσύ έχεις τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι, για τα οποία πιστεύεις ότι πρέπει να λες κι ευχαριστώ, γιατί αλλιώς θα χάσεις κι αυτά τα λίγα.

Προκειμένου να δικαιολογήσεις στον εαυτό σου την αδικαιολόγητα αυτοκαταστροφική συμπεριφορά σου, έχεις αποδώσει σ' αυτόν τον άντρα έξτρα μυθικές διαστάσεις. Είναι σίγουρα εντελώς διαφορετικός από αυτό που πιστεύεις ότι είναι. Βέβαια κι αυτός συμμετέχει στο θέατρο, παριστάνοντας ότι είναι αυτός που νομίζεις ότι είναι, γιατί αυτό που είναι δεν θα σου άρεσε καθόλου. Είναι ένας άνθρωπος που αυτή την περίοδο, με δική σου συμμετοχή, φέρεται εγωιστικά και ανεύθυνα.

Χάνεις χρόνο, χάνεις την αυτοπεποίθησή σου και βαδίζεις σε ένα πολύ μοναχικό μονοπάτι. Πρόσεξε πολύ, γιατί κανέναν δεν μπορείς να κατηγορήσεις γι' αυτά που κάνεις, παρά μόνο τον εαυτό σου.

 

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: έρωτας ή συμφέρον;

 

__________________

2.

 

Αγαπητή Α, μπα

Θέλω να μου πεις τη γνώμη σου γιατί είναι πολλές φορές στη ζωή μου που αισθάνομαι ότι δεν αντέχω καθόλου τος εαυτό μου,δεν θέλω να γίνομαι αυστηρή ούτε να αυτομαστιγώνομαι αλλά θέλω να καταλάβω πόσο αυτό οφείλεται στον κακο μου εαυτό και πόσο αυτό συμβαίνει επειδή με χαλαει η κακία,η αγενεια,ότι πολύ ανθωποι που συναντώ σκεφτομαι μόνο την πάρτη τους,ο οφελιμισμός κυρίως αυτό ειναι πολύ διαδεδομένο στις σχέσεις και ένα σορό άλλα χαρακτηριστικά της ανθωπινης φυλής που όταν η διαθεση μου είναι καλή τα δικαολογώ και τα προσπερνώ,αλλά τώρα δεν μπορώ να το κανω.Και φυσικά δεν θέλω να φανεί ότι εγώ είμαι τέλεια και άψογη αλλά σίγουρα δεν έχω την γουρουνιά που διαθετει μια μεγάλη μερίδα των ανθρώπων.

ευχαριστώ πολύ"-κοπελίτσα

 

Δεν είσαι υπεύθυνη για την συμπεριφορά των άλλων αλλά είσαι υπεύθυνη για τις συναναστροφές σου. Αν πιστεύεις ότι όλοι όσοι συναντάς κοιτάνε μόνο την πάρτη τους και είναι αγενείς και κακοί, ερεύνησε το περιβάλλον που διάλεξες να ζεις. Δεν είσαι δέντρο, αν δεν σου αρέσει το πού βρίσκεσαι, φύγε.

 

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: έρωτας ή συμφέρον;

 

__________________

3.

 

Τι άποψη έχεις για την πρόσφατη δήλωση της Λένας Διβάνη σχετικά με τον 19χρονο που πήδηξε απ το τρόλει για να αποφύγει τον ελεγκτή; -κουρδιστό λεμόνι

 

Η άποψή μου είναι ότι το twitter δεν είναι για να σχολιάζεις θανάτους.

 

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: έρωτας ή συμφέρον;

 

__________________

4.

 

"Αυτό που (νομίζουμε ότι) θέλουμε κάτι πάρα πολύ και όταν έρχεται η ώρα να πραγματοποιηθεί μας κόβονται τα γόνατα από το φόβο και θέλουμε να γυρίσουμε στο αυτό-ξέρω-αυτό-εμπιστεύομαι είναι φυσιολογικό; (όχι, δεν μιλάω για άντρες, αλλαγή δουλειάς και πόλης και τρόπου ζωής είχα στο μυαλό μου).

Εσύ το έπαθες αυτό πριν φύγεις για το Λ.Α.;

Με πόσα τζιν τόνικ περνάει;"- Tanqueray

 

Εντελώς φυσιολογικό. Είμαστε προγραμματισμένοι για συντήρηση δυνάμεων, οπότε κάθε αλλαγή, ακόμη και αν μοιάζει προς το καλύτερο, συνοδεύεται από απώλεια ενέργειας που την φυλάμε με νύχια και με δόντια.

Είναι ο φόβος που έχεις πριν πηδήξεις από ύψος στο νερό: ξέρεις ότι τελικά μάλλον θα σου αρέσει, αλλά αν στραβοπέσεις και σπάσεις τον λαιμό σου; Αν δεν είχαμε αυτά τα αντανακλαστικά, θα είχαμε εξαφανιστεί εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Τα τζιν τόνικ γιατρεύουν τα πάντα, οπότε συνέχισε να τα προτιμάς.

 

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: έρωτας ή συμφέρον;

 

__________________

5.

 

Πόσα απίδια βάζει ο σάκος-t

 

 

__________________

6.

 

"Αγαπητή α, μπα γεια σου!

Ήρθε και η σειρά μου να σου απευθύνω την ερώτηση που με βασανίζει τον τελευταίο καιρό. Εκτοετής φοιτήτρια ιατρικής λοιπόν, βρίσκομαι κοντά στη στιγμή που θα επιλέξω ειδικότητα. Έχω καταλήξει στο να περιορίσω το εύρος των επιλογών μου σε 3 ειδικότητες: νευρολογία, οφθαλμολογία, παιδιατρική(βλέπεις, αλφαβητική σειρά, καμία διάκριση). Νευρολογία λοιπόν γιατί με εξιτάρει η ιδέα της ανακάλυψης των μυστικών του ανθρώπινου εγκεφάλου. Βλέπω τον εαυτό μου να ασχολείται με το αντικείμενο σε ερευνητικό επίπεδο. Οφθαλμολογία γιατί καταπιάνεται με κάτι μικρό και ταυτόχρονα τόσο σημαντικό στο ανθρώπινο σώμα και έχει και μικρο-χειρουργικό κομμάτι μέσα. Με λίγα λόγια ντελικάτη και καθαρή ειδικότητα. Παιδιατρική γιατί όπως και να το κάνουμε τα πάμε καλά με τα παιδιά και μου προσφέρουν μία χαρά που δεν έχω συναντήσει σε άλλο κλάδο της ιατρικής. Η ερώτηση είναι.. Πως επιλέγεις κάτι τόσο σημαντικό όταν οι εναλλακτικές σου φαίνονται ισάξιες αλλά και οι δυνατές πορείες στο χρόνο τόσο διαφορετικές? Θα δω κάποια στιγμή ένα φως στο τούνελ? Ένα όνειρο? Προφανώς και δεν περιμένω να μου πεις τι να επιλέξω, αλλά περισσότερο πως να κάνω αυτή την απόφαση πιο εύκολη!! Οποιαδήποτε βοήθεια και απο το κοινό ευπρόσδεκτη. Να είσαι πάντα καλά!

ΥΓ: στον chrome η φόρμα δεν εμφανίζεται έτσι? εγώ μέτά από καιρό άνοιξα τον παλιόφιλο explorer"-Lisa Simpson

 

Επειδή έχεις αναλύσει τα χειροπιαστά επιχειρήματα, αναλογίσου τώρα την σωτηρία της ψυχής σου. Πες ότι είσαι στα τελευταία σου, σε
ένα κρεβάτι, και γύρω σου είναι εγγόνια και αγαπημένοι συγγενείς που κλαίνε για τη γιαγιά που όλοι λάτρευαν. Πώς θα ήθελες να βλέπεις τον εαυτό σου τότε; Ως νευρολόγο-ερευνήτρια, ως οφθαλμίατρο ή ως παιδίατρο;

 

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: έρωτας ή συμφέρον;

 

__________________

7.

 

Αγαπημένη μου Άμπα,γεια!Ο φόβος του θανάτου(αγαπημένων προσώπων κυρίως) με προβλημάτιζε για πολλά χρονιά και μετά από κάποιες έντονες κρίσεις πανικού το τελευταίο διάστημα σκεφτόμουν να πάω σε γιατρό  για να μου δώσει αγωγή. Το παράξενο είναι πως τώρα τελευταία πέρασα στο άλλο άκρο.Έχω αρχίσει να απολαμβάνω την κάθε στιγμή και δίνω σημασία σε ότι αξίζει,δεν στενοχωριέμαι για το αν ο Μπάμπης με θέλει ή όχι και προσπαθώ να δείχνω στους αγαπημένους μου ανθρώπους πόσο τους αγαπάω διαρκώς.Δεν μπορώ να τους θυμώσω,δεν θέλω να τσακώνομαι γιατί τότε οι Ερινύες με κάνουν να υποφέρω.Κοιτάζω τον ουρανό,τα λουλούδια,τα μικρά παιδάκια και σκέφτομαι η ζωή είναι ωραία και εκείνη τη στιγμή νιώθω ευτυχισμένη.Όλα αυτά δεν στα είπα για να δείξω τι καλή και ρομαντική είμαι,όλα αυτά τα νιώθω γιατί έχω διαρκώς στο μυαλό μου ότι κάθε στιγμή μπορεί να είναι η τελευταία μου.Το σκέφτομαι σε ότι και αν κάνω και πλέον δεν με προβληματίζει τόσο.Άλλωστε,όλοι είμαστε περαστικοί,αλλά και πάλι είναι φυσιολογική αυτή η σκέψη?Διαβάζω βιβλία και βρίσκω εκεί πολλές απαντήσεις αλλά μήπως τελικά χρειάζομαι όντως γιατρό και αγωγή και η τωρινή μου κατάσταση είναι μία λανθάνουσα μορφή κατάθλιψης?Σε παρακαλώ απάντησε μου άμεσα για δω πως θα το χειριστώ.Βέβαια,δεν μπορείς να ξέρεις αφού δεν με γνωρίζεις προσωπικά,απλά σε εκτιμώ πάρα πολύ,θαυμάζω τις γνώσεις σου και θα ήθελα τη γνώμη σου.Πώς αντιμετωπίζεις ανάλογες σκέψεις?Να είσαι πάντα καλά! :)- The Stranger

 

Η ερώτηση δεν είναι για τα δόντια μου. Και οι δύο συμπεριφορές μου φαίνονται ακραίες κι αυτό ίσως λέει κάτι, αλλά αυτό πρέπει να το αποφασίσει ένας γιατρός. Πήγαινε σε έναν ψυχίατρο, θα καταλάβει πιο πολλά από εμένα και από όσους θα προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα στα σχόλια. Γι' αυτό υπάρχουν ψυχίατροι.

 

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: έρωτας ή συμφέρον;

 

__________________

8.

 

"Αγαπητή Α, μπα,

Θα παντρευτώ τον Christopher Walken. Θα μας κάνεις την τιμή να παρευρεθείς;

Σε φιλώ γλυκά!

ps. πολύ χάρηκα που σου άρεσε ο Minchin "-Λάθος Μπιγκόνια

 

Να ζήσετε βρε παιδιά! Φυσικά και θα έρθω, μεγάλη μου τιμή.

Πού θα έκανε άραγε λίστα γάμου ο Christopher Walken;

 

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: έρωτας ή συμφέρον;

 

__________________

9.

 

"Λένα έχεις tumblr?Θα μας το δώσεις να σε κάνουμε follow?

Φιλιάαααααα"-L.A

 

Δεν έχω, αλλά ευχαριστώ για την ερώτηση, έχω ωραίο Instagram που σπαρταράει, το lenfou!

 

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: έρωτας ή συμφέρον;

 

__________________

10.

 

"Άμπουλα μου,ξέρω γενικά απ'όσο έχεις αναφέρει ότι δεν σπου ψιλοαρέσουν οι Έλληνες καλλιτέχνες σε στύλ Μποφίλιου και Χαρούλη(;).Ποιούς Έλληνες καλλιτέχνες έχεις λοιπόν σε εκτίμηση;Πές μου καλύτερα όσον αφορά ροκ και εντεχνο.- Shivaree

 

Η πρώτη φορά που μου άρεσε ελληνικό συγκρότημα ήταν οι Στέρεο Νόβα, και η τελευταία ήταν τα χιτς των Raining Pleasure. Έχω ακούσει λίγο Μόνικα και μου φαίνεται πολύ ευχάριστη η μουσική της, αλλά έχω σταματήσει εδώ και χρόνια να ασχολούμαι με το τι βγαίνει. Η πιο πρόσφατη μουσική που ακούω τώρα ευχάριστα βγήκε το 1950.

Έντεχνο ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

 

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: έρωτας ή συμφέρον;

 

__________________

11.

 

"Αγαπητή  μπα,

Έχουμε και λέμε: 1) Ξαδέρφη Α που πάντα είχε κούκλους γκόμενους (και σχολίαζε αρνητικά όσες είχαν σχέση με ασχημούληδες) αρραβωνιάζεται νέο, νορμάλ σε χαρακτήρα, κάπως άβουλο, πολύ πλούσιο και πολύ άσχημο. Όταν τη ρωτήσαμε σχετικά με τον αρραβωνιάρη μας είπε μόνο το όνομά του και έπειτα ακολούθησε αναλυτική έκθεση των περιουσιακών του στοιχείων

2) Ξαδέρφη Β -από το άλλο σόι- που ήταν ορκισμένο ελεύθερο πουλί αποφάσισε πως θέλει να νοικοκυρευτεί, πλην όμως απορρίπτει όσους δεν είναι ευκατάστατους και δέχεται μόνο εργοστασιάρχες, μεγαλεμπόρους και διευθυντές (!)

3) Ξάδερφη Γ παράτησε τον γκόμενο μετά από έντονες πιέσεις της μητέρας της για να είναι μαζί με έναν κύριο όχι και τόσο καλό σε χαρακτήρα ή σε εμφάνιση, αρκετά μεγαλύτερο και φραγκάτο γιατί ο πρώτος ""δεν μπορούσε να της προσφέρει αυτά που ήθελε"".

Και σε ερωτώ, από ποια να ζητήσω να μου κάνει κονέ με φίλους των γαμπρών; Να προτιμήσω την ασφάλεια των ακινήτων, τη δυναμική μιας παραγωγικής βιομηχανικής μονάδας ή τον πολλά υποσχόμενο κλάδο των χρηματιστών;

Πέρα από την πλάκα, το καταλαβαίνω ότι περνάμε δύσκολες εποχές και ότι ο καθένας από μας αναζητά το καλύτερο για τον εαυτό του, αλλά για μένα ήταν τεράστιο σοκ αυτή η μεταστροφή από τόσο κοντινά μου άτομα. Πιάνω τον εαυτό μου να κάνει άσχημες σκέψεις και μετά έχω τύψεις, λέω δεν μπορεί να είναι όλα τόσο ωφελιμιστικά. Βρε Α μπα, πού ακριβώς τελειώνει το συναίσθημα και αρχίζει το συμφέρον;

ΥΓ: Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες"-μπλε παπάκι

 

Το ότι το συναίσθημα λειτουργεί ανταγωνιστικά με το συμφέρον είναι ένα μύθος που συντηρείται από τα φτηνά βιβλία, από το Χόλιγουντ και από τις ασπρόμαυρες με τη Βουγιουκλάκη. Φυσικά και ο καθένας πρέπει να κοιτάει το συμφέρον του! Είναι δυνατόν να θεωρείς ότι θα το κάνει άλλος για σένα; Το ζήτημα είναι τι θεωρεί ο καθένας ως πιο συμφέρον: έναν άνθρωπο για να συνεννοείται, ή για να του δίνει λεφτά;

Οι ξαδέρφες πούλησαν την ανεξαρτησία τους για να μπουν σε χρυσό κλουβί. Μην έχεις την αυταπάτη ότι δεν θα πληρώσουν πάρα πολύ ακριβά τις ανέσεις που παραμυθιάζονται ότι θα αποκτήσουν, αν τις αποκτήσουν. Κατά τη γνώμη μου, δεν λειτούργησαν σύμφωνα με το συμφέρον τους.

 

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: έρωτας ή συμφέρον;

 

__________________

12.

 

"Τι είναι καλήτερο μια φιλία να εξελιχθεί σε σχέση ή να παραμίνει φιλία?

Χμμμ .. πολύ δύσκολΟ!

Θα στα πώ πολύ απλά! Μπας και με βοηθήσει κάποιος!

Οι καταστάσεις με κανενα να ερωτευτώ εναν πολυ καλό μου φίλο! Τον λες και κολλήτο! οπως λενε οι αλλοι!

Οπως και μεις αλλα τα λεγομενα αλλα λενε! εχω φτασει σε σημειο να μην ξερω τι ειναι στην πραγματικοτητα και τι στα λογια!

Ημαστε 13 χρόνια φιλοι! Παντα χανομασταν οταν εβρισκε κοπέλα! και τα τελευταία 6 χρόνια έμενα εκτος νησιού!

Έτυχε να πάω σε εναν αγώνα του την 1Απριλια του '12! Και απο τοτε ήμαστε καθε μέρα μαζΙ! Μηνύματα ολη μερα! Κάνουμε πραγματα μαζι.  Αλλα εχουνε ξεφύγει απο το φιλικό τσακωνομαστε σαν παντρεμενοι! Και στα λόγια έχουμε ξεφύγει γενικος! Θέλω τοσα πολλα να σου γραψω να σου πω πώς είναι τα πραγματα! Πάμε ταξίδια! Λέμε να πάρουμε σπίτι μαζί απο Σεπτέμβρη! Σχεδιάζουμε τον γάμο μας!Μιλάμε ακόμα και για παιδιά! Αλλα όλα αυτα στα λογια! Σκήνες γιατι βγήκες, δεν με πήρες, με βαρέθηκες, θές χρόνο μόνη σου; πές το μου! Και η έρωτηση μου ειναι να θέλω χρόνο απο τι;

Ολοι νομίζουν οτι ήμαστε μαζι! και ο πραγματικός ΚΟΛΛΗΤΟΣ μου λεει οτι ειναι ερωτευμενος μαζι μου αλλα δεν.... κατι τον σταματάει να μου το πει! και πως έχουμε εναν πλατωνικό έρωτα! γιατι και εμεις ημαστε κολλητοι αλλα δεν κάνουμε ετσι!

ΑΛΛΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ! Δεν κάνει παραπάνω κίνηση! ΚΑι εγώ ξεκίνησα με όλα αυτα να τον βλέπω αλλιως! Μη μπορωντας να κάνω κίνηση όμως!

Γιατι σαν αντρας πρεπει να την κάνει αυτος λενε!!!!! Μην τον ευνουχίσω κιολας λένε!Δεν θέλω να τον χάσω αν δεν γίνει κατι και αποδειχθει απλα πολυ διαχυτικος! πφφφ

καιι τρέμω στην ιδέα οτι θα βρεί ΑΛΛΗ και όλο αυτο που εχουμε σταματήσει ..

ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ.. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.. ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΛΕΩ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ... ΑΛΛΑ ΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ.....

HELP ME!!!

TOY!"-

 

Νόμιζα ότι είσαι 14 χρονών! Αλλά μετά λες ότι είσαστε φίλοι 13 χρόνια! Ότι θέλετε να πάρετε μαζί σπίτι! Άρα μήπως είσαι πάνω από 20! Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο αλλά! Ότι μιλάς λες και μόλις ανακάλυψες το δίλημμα της Κάντι Κάντι! Σε παρακαλώ να ξυπνήσεις! Η ζωή σου επιφυλάσσει πολλά! Εγώ λέω ότι ο κολλητός σου είναι γκέι!

 

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: έρωτας ή συμφέρον;