Πρόκειται ο θνητός να αγγίξει το θείο; Μπορεί ο άνθρωπος να γίνει Θεός; Αναμένουμε την εμφάνιση του επερχόμενου διάδοχού μας, του Homo Deus; Ο Yuval Noah Harari, ένας από τους συναρπαστικότερους ιστορικούς και φιλοσόφους της εποχής μας, καταγράφει στο μυθιστόρημά του «21 Μαθήματα για τον 21ο αιώνα», μια σειρά από στοχασμούς για την πορεία της ανθρωπότητας, έργο που αποτέλεσε και την έμπνευση για το θεατρικό κείμενο (R)Evolution των Yael Ronen και Dimitrij Schaad. 

 

Η ψηφιακή επανάσταση κάνει τη ζωή μας ευκολότερη και γεμάτη υποσχέσεις. Στο κοντινό μας μέλλον είναι πράγματι πιθανό να έχουμε πρόσβαση σε εμφυτεύματα με την δυνατότητα να ανιχνεύσουν ασθένειες από την πρώτη κιόλας στιγμή που εμφανίζονται στο σώμα μας. Ταυτόχρονα, η ίδια τεχνολογία μπορεί να οδηγήσει σε ψηφιακές δικτατορίες, στις οποίες τα δεδομένα μας γίνονται εργαλείο στα χέρια λίγων. Αλγόριθμοι ορίζουν την αγορά εργασίας. Άνθρωποι βιώνουν συμβιωτικές σχέσεις με τεχνητή νοημοσύνη και εικονικές πραγματικότητες. Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά για την «ελεύθερη βούληση»; Γύρω μας δημιουργείται ένας καινούργιος κόσμος του οποίου τις προκλήσεις καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αλλά και να κατανοήσουμε τις ουτοπικές και τις δυστοπικές του διαστάσεις. 

 

Μέσα σ’ αυτή τη συνθήκη, οι σκέψεις του Yuval Noah Harari γίνονται το σημείο εκκίνησης για τη θεατρική αποτύπωση σκηνών από ένα πιθανό άμεσο μέλλον. Ένα ζευγάρι θέλει να αποκτήσει ένα γενετικά τροποποιημένο παιδί και επισκέπτεται ένα Ινστιτούτο Ευγονικής. Ένας επιστήμονας, εργαζόμενος στο Ινστιτούτο, αντιμετωπίζει προβλήματα με τον σύντροφό του. Μια γυναίκα βιώνει την απόλυτη μοναξιά σε ένα κόσμο που αλλάζει. Ενορχηστρωτές όλων: οι υπολογιστές, η τεχνολογία και η ψηφιακή πραγματικότητα...

 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Πέμπτη: 20:30

Παρασκευή: 20:30

Σάββατο: 20:30

Κυριακή: 19:30

 

Τιμές εισιτηρίων

Από 10 ευρώ