25 χρόνια λειτουργίας του Πρώτου Πρωτοποριακού και Πειραματικού θεάτρου Νέων (Θέατρο Παραμυθίας )

25 χρόνια λειτουργίας του Πρώτου Πρωτοποριακού και Πειραματικού θεάτρου Νέων (Θέατρο Παραμυθίας ) Facebook Twitter
0

Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 γιόρτασε τα 25 χρόνια λειτουργίας του το Πρώτο Πρωτοποριακό και Πειραματικό θέατρο Νέων (Θέατρο Παραμυθίας ) που ιδρύθηκε στον Κεραμεικό το 1996 από την κυρία Αλμπέρτα Τσοπανάκη - συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός.

Στην εκδήλωση :

1. Διάβασαν από την ποιητική συλλογή του τ. Πρύτανη του ΔΠΘ Γιάννη Σχινά , ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός , η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου και η Αλμπέρτα Τσοπανάκη.
 

2. Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Κοινωνικής Δράσης «Η Αγάπη Ενώνει»

Η κοινωνική Δράση η « Η Αγάπη Ενώνει» απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους ευπαθών ομάδων που τους στερείτε η δυνατότητα μετάβασης

στο θέατρο. Η κοινωνική δράση αφορά θεατρικές ομάδες που επισκέπτονται ιδρύματα που φιλοξενούν και νοσηλεύουν παιδιά με προβλήματα υγείας και δίνουν δωρεάν παραστάσεις. Οι θεατρικές ομάδες πριν επισκεφτούν τα ιδρύματα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Παραμυθιού το οποίο πραγματοποιείται με την Υποστήριξη και την Αιγίδα του ΥΠΠΟΑ και της ΑΜΚΕ ΘΕΑΤΡΟΣΚΟΙΠΟ το οποίο διεξάγεται στο θέατρο Παραμυθίας. ΙΣΤΟΡΙΚΟ :Το Πρώτο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραμυθιού ξεκίνησε με την υποστήριξη, το 2016 του Δήμου Αθηναίων και το 2017 έως 2019, του ΥΠΠΟΑ και με Επίσημο Χορηγό Επικοινωνίας την ΕΡΤ , το Δεύτερο Πρόγραμμα Ραδιοφωνίας και την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και με και με πολλούς υποστηρικτές http://www.paramithias.gr/page26.html των ΜΜΕ

3. Ανακοινώθηκε η παράσταση « Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι…της Μάγισσας Αιώνια».

Μουσική, θεατρική , σουρεαλιστική παράσταση. Έναρξη 19 Φεβρουαρίου για 15 παραστάσεις κάθε και Σάββατο και Κυριακή στις 20:00

Συγγραφέας : Αλμπέρτα Τσοπανάκη Σκηνοθεσία : Αντώνης Στελιανέσης Μουσική : Λάκης Παπαδόπουλος Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν καταξιωμένοι καλλιτέχνες και άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων καθώς και οι ομάδες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.

Θέατρο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθνικό Θέατρο:

Θέατρο / Εθνικό Θέατρο: Η «Μήδεια» του Μποστ στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Η «Μήδεια» του Μποστ, είναι η μοναδική κωμωδία του Φετινό Φεστιβάλ Επιδαύρου που οι θεατές μπορούν να απολαύσουν στις 8 & 9 Ιουλίου, με ειδικά εκπτωτικά πακέτα εισιτηρίων, αλλά και μετάβαση με πούλμαν μόνο με 12.5€ που εξασφάλισε το Εθνικό Θέατρο. 
THE LIFO TEAM
Το Human Βehaviour στην GNO TV | Τρίπτυχο σύγχρονου χορού με το μπαλέτο της ΕΛΣ

Πολιτισμός / Το Human Βehaviour στην GNO TV: Τρίπτυχο σύγχρονου χορού με το μπαλέτο της ΕΛΣ

Οι χορογραφίες μετεωρίζονται μεταξύ κλασικής και σύγχρονης τεχνοτροπίας, δίνοντας την ευκαιρία στους χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ να πειραματιστούν σε νέες φόρμες και σε μικρότερη κλίμακα.
THE LIFO TEAM
Πρώτες φωτογραφίες από δυο θεατρικά έργα του Κ. Χρηστομάνου σε διασκευή-σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιππίδου

Πολιτισμός / Οι πρώτες φωτογραφίες από δυο θεατρικά έργα του Κ. Χρηστομάνου σε διασκευή-σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιππίδου

Το απρόβλεπτο τραγικό στοιχείο που ενεδρεύει στο έργο σε συνάρτηση με τον συμβολισμό της θυσίας, συνάντησε την ανησυχία μας και  επιβεβαίωσε  την υπαρξιακή μας αγωνία", γράφει η Σοφία Φιλιππίδου.
THE LIFO TEAM