Ο Σάββας παρουσιάζει διαφορετικά στυλ πιάτων που κινούνται σε κλασικές προτάσεις, τις οποίες προσεγγίζει με σύγχρονη άποψη, μοντέρνα πιάτα με ασιατικές πινελιές, ακόμα και προτάσεις street food.
Ο Σάββας παρουσιάζει διαφορετικά στυλ πιάτων που κινούνται σε κλασικές προτάσεις, τις οποίες προσεγγίζει με σύγχρονη άποψη, μοντέρνα πιάτα με ασιατικές πινελιές, ακόμα και προτάσεις street food.

 

Υπάρχουν κάποια εστιατόρια που έχουν κερδίσει το παιχνίδι των εντυπώσεων πριν καν καθίσεις στο τραπέζι τους και ένα από αυτά είναι το JuJu Bar & Restaurant του ξενοδοχείου Divani Caravel. Το εξωτικό όνομα «JuJu» σημαίνει «τα μάγια για την καλή τύχη».


Το μενού είναι στημένο με τέχνη και άποψη από τον σεφ Σάββα Ληχανίδη, γνωστό από τη συμμετοχή του στο «MasterChef». Ο Σάββας παρουσιάζει διαφορετικά στυλ πιάτων που κινούνται σε κλασικές προτάσεις, τις οποίες προσεγγίζει με σύγχρονη άποψη, μοντέρνα πιάτα με ασιατικές πινελιές, ακόμα και προτάσεις street food.

 

Η φιλοσοφία των συνταγών του έχει πολύ συγκεκριμένη προσέγγιση: «Όταν παίζεις με τις μνήμες των ανθρώπων πρέπει να κρατάς την αλήθεια της συνταγής».


Αρχή με ποικιλία χειροποίητων ψωμιών, το ένα καλύτερο από το άλλο. Με τη δική του μοντέρνα προσέγγιση σερβίρει τη σαλάτα σπανακόπιτα, με τρυφερά φύλλα από baby σπανάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και τριμμένη φέτα ανάμεσα σε τραγανά χωριάτικα φύλλα (€16).

 

Ωραιότατη, δροσιστική και με καλή ισορροπία των υλικών έρχεται η σαλάτα Guido με αντίβ, αχλάδι, γκοργκοντζόλα σε μπαλίτσες και macadamia (€15).

 

Το μενού είναι στημένο με τέχνη και άποψη από τον σεφ Σάββα Ληχανίδη, γνωστό από τη συμμετοχή του στο «MasterChef».
Το μενού είναι στημένο με τέχνη και άποψη από τον σεφ Σάββα Ληχανίδη, γνωστό από τη συμμετοχή του στο «MasterChef».

 

Απολαυστικό το ταρτάρ βασιλικού καβουριού, που απογειώνεται με την πικάντικη ασιατική σαλάτα και λίγες σταγόνες λάδι τρούφας (€24).

 

Καλοφτιαγμένη η τυρόπιτα σε σχήμα φλογέρας από φύλλο κανταΐφι, με φέτα, κατσικίσιο τυρί και δυόσμο, που συνοδεύεται από τσάτνεϊ μανταρινιού και λεπτό τραγανό φύλλο παστελιού με φουντούκι, σουσάμι και μαυροσούσαμο (€15).

 

Η ελληνική χωριάτικη σαλάτα χαρίζει την έμπνευση στον σεφ που σερβίρει ελληνικό κρεμώδες ριζότο με μους φέτας και φρέσκο δυόσμο (€16).

 

Οι γαρίδες κοκτέιλ που σέρβιραν σε ποτήρι του μαρτίνι με σος Πολυνησίας ήταν ένα από τα πιάτα που συναντούσε θερμή υποδοχή στα τραπέζια τη δεκαετία του '70. Εδώ ο σεφ αναβιώνει την αίγλη του, σερβίροντας τις γαρίδες κοκτέιλ με πικάντικη γιαπωνέζικη μαγιονέζα και baby gems μαρουλιού (€20).

 

Στην ίδια φιλοσοφία κλασικών και αγαπημένων πιάτων, από τη δεκαετία του '80 αυτήν τη φορά, είναι και το πετυχημένο μοσχαρίσιο παγιάρ που συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές και λαχανικά σχάρας μέσα σε γουστόζικα σκεύη (€29). Υπάρχει και η επιλογή του Σατομπριάν για δύο άτομα, το οποίο πήρε θετικά σχόλια από τα άτομα της παρέας που το τίμησαν.

 

Τα επιδόρπια διά χειρός Μπάμπη Μόνου είναι προκλητικά.
Τα επιδόρπια διά χειρός Μπάμπη Μόνου είναι προκλητικά.

 

Μου αρέσει που η λίστα κρασιών από εκλεκτές επιλογές του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα παρουσιάζεται σε iΡad – η τεχνολογία στην υπηρεσία της οινικής απόλαυσης. Υπάρχουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για κάθε ετικέτα και ο Γιώργος Αποστολίδης, έμπειρος maître d' hôtel, αναλαμβάνει να σε βοηθήσει στην επιλογή σου.

 

Τα επιδόρπια διά χειρός Μπάμπη Μόνου είναι προκλητικά. Αληθινό, πληθωρικό παγωτό Σικάγο με μπόλικους ξηρούς καρπούς (€13), εκλέρ με βελούδινη σοκολάτα που δεν θέλεις να τελειώσει (€13) και εντυπωσιακό παγωτό Αλάσκα (€14).

 

Το εξωτικό όνομα «JuJu» σημαίνει «τα μάγια για την καλή τύχη».
Το εξωτικό όνομα «JuJu» σημαίνει «τα μάγια για την καλή τύχη».

 

JuJu Bar & Restaurant, ξενοδοχείο Divani Caravel, λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Ιλίσια, 210 7207000